BZV: onafgestemd knuffelen

24 sep
Bron foto: KRO NCRV

Vorige week de brieven, deze week de speeddates…we moeten er even doorheen mensen, het is niet anders. En we weten inmiddels…het wordt alleen maar beter straks, dus daar houden we ons dan ook maar aan vast.

Waar de selectiefase bij veel televisieprogramma’s vaak het leukste is (Hollands got talent, Idols…noem maar op), is dat bij Boer zoekt vrouw nou juist niet het geval. Of je moet heel goed gaan op thematische eierwekkers, dan had je een topavond. Een avond waarvan me vooral is bijgebleven dat lengte er wel toe doet (maar dat wisten we al hè dames). Er was zelfs iemand die vooraf nachtmerries had over kleine mannetjes. Ik bedoel maar.

Flirten als optie

Laten we beginnen bij Piet. Van zijn 10 vrouwen waren er helaas 3 afgehaakt. Met die mededeling moesten we het doen, zonder verdere toelichting. Gelet op de leeftijdscategorie vulde ik ‘m zelf al in en hoorde ik in mijn hoofd Mieke Telkamp al zingen. Maar dat typ ik hier verder niet want dan begint het allemaal gelijk zo morbide. Piet ontving zijn 6 vrouwen (1 vond het nog te vroeg voor zoenen, dus die wilde eerst zoomen) in een authentiek, bruin café. (Ik denk als je daar de kleedjes uitklopt dat je genoeg gesprekstof hebt voor nog eens 150 speeddates, maar laten we het op authentiek houden). Piet had aantekeningen gemaakt, overwoog flirten als optie en Yvon had voor de Tom Pietjes gezorgd. Tom poesjes met een eetbaar Pietje erop. De dames likten hun vingers erbij af.

Tja, wat moet ik verder zeggen over de gesprekjes….laat ik het houden bij de dames die door mogen naar volgende week. Gea, die heel slim haar kleinkind in de aanbieding deed (jij wil toch opa worden? Ik heb wel een kleinkind voor je) mag mee. Net als Ingrid, de Nederlandse Mowgli. Alleen groeide zij niet op bij wolven maar tussen de koeien. Details mensen, details. Adrie ‘jij past gewoon bij mij’, de Nederduitse Anke en knuffelexpert Eugenie sluiten zich hierbij aan. De laatste was zeer enthousiast over Piets knuffelskills. Niks onafgestemde knuffel, gewoon lekker zacht. Precies wat ze zocht.

Haico’s hut

Haico mocht zijn dames ontvangen in een soort van sauna/houten hut met een koe in continue opgewonden staat. Een eierwekker die hij zelf uit had kunnen kiezen, gaf hij toe. De lieverd begon elk gesprek met dezelfde 2 zinnen: ‘Wat zie je er goed uit’ en ‘Bedankt dat je gekomen bent’. Waar alle dames het hadden over zijn mooie ogen zag ik toch vooral steeds weer die twijfel in die bruine kijkers. Twijfel die hij ook uitsprak gelukkig. ‘Ben je hier uit medelijden of uit interesse?’. De arme schat. Toch gingen de gesprekken nog best goed. Zo wist hij aan paardenmeisje Jasmijn (die ietsje jonger is) de uitspraak te ontlokken dat leeftijd voor haar geen issue is. Sorteerde Wendy alvast voor op een mogelijk hoogtepunt door hem een klimsetje cadeau te doen. En bedankte Haico vriendelijk voor het aanbod van Gerlinde om zich open te stellen voor het geloof. Uiteindelijk mochten Ellen en Wendy, de campergirls, allebei door naar volgende week. Even als Nouk (die geen lichtzinnige keuzes maakt als het om de liefde gaat), Jasmijn en Melanie.

Ze praat terug!

Bernice ontving haar witte paarden in een historische manege. Nu alleen nog even de juiste prins erbij zoeken. De kans dat deze Johan heet is nét iets groter, want er waren 2 jongens bij met deze naam. Waarvan ze er eentje al kent uit een heel grijs, ver verleden. Da’s leuk, maar de referenties van Johan 2 zijn nog net even wat beter. Hij studeert diergeneeskunde en zit in zijn laatste jaar. Of, zoals Bernice treffend verwoordde: dat is altijd handig! Het meest heb ik genoten van Victor. Die al een paar woordjes Zweeds praat (hij verblijft sinds 5 maanden in Zweden) en met een paar biertjes op sowieso geen last meer heeft van een taalbarrière. Een jongen die blij is dat ze van die mooie ogen heeft, want dat is toch fijn om tegenaan te kijken. Wat hij dan volgens Bernice weer niet deed, want verlegen. Grappig, 2 verschillende perspectieven. Naast de mooie ogen was Victor vooral blij met een heel andere eigenschap van Bernice: ze praat heel makkelijk terug! Waar vind je dit soort vrouwen nog hè? Uiteraard mag hij mee naar volgende week, net als Johan&Johan. Tel daar Y&Y bij op (online date Yorick en zorgboerderijkracht Ype) en het plaatje is compleet.

Vlees noch vis

Nathalie dacht een streepje voor te hebben, omdat ze al voet aan de grond heeft in Hongarije. Hongarije, Slowakije….het is allebei een end rijen. Maar Richard trapte er niet in. Hij had zich goed voorbereid op zijn dates. Liefde laat zich namelijk makkelijk vertalen in kleurcoderingen en excelsheets. En ja, dat maakt het zakelijk maar daardoor juist lekker flexibel. Laten we het gewoon houvast zoeken noemen, want zo voelde het een beetje. Ik heb veel geleerd van de speeddates van Richard. Bijvoorbeeld dat het handig is om wel even in je brief te vermelden dat je vegetarier bent. Voelde toch een beetje als een overval, Robin! Of dat roze zomerjurkjes goed passen bij het weer in Slowakije. Ook voor Richard volop leuke dames, kan niet anders zeggen. Al snap ik niet dat Marijke heeft geschreven. Als je blij wordt van kleine dingen, wat moet je dan met zo’n enorm grote boer? Uiteindelijk scoorde ze wel punten, want ze mag mee naar volgende week. Zelfs Robin, al blijft dat hele vlees noch vis gebeuren wel een dingetje voor Richard. Paardenchirurg Marlies, goedlachse Daisy en vrolijke Doreen sluiten zich hierbij aan. Goede keuzes!

Liefde laat zich niet vertalen

Zeg je Frankrijk, dan zeg je jeu de boules. Dat moeten ze gedacht hebben bij de redactie, want waarom zou je anders 10 mannen een beetje onhandig met hun ballen laten spelen als je ze voorstelt aan een vrouw? Claudia kon er wel om lachen. Ook zij had zich prima voorbereid en wist alle mannen bij naam te noemen. Puntje voor haar. Het kabbelde allemaal een beetje voort op haar dakterras vrees ik. Bob had een boom meegenomen, Pauls dochter heet ook Charlotte en Marcel wil de administratie wel doen voor Claudia. Dat hij daarvoor -net als Bob- ook Google Translate in moet schakelen, dat doet verder even niet ter zake. Astro Hans schepte op met zijn ‘Bonjour’ en ‘Ca va’ en had een boekje bij zich met yoga voor koeien, dat door Claudia werd afgedaan als humor. Wat vervolgens weduwnaar Martin op de bank heeft gedaan weet ik niet, maar kan zijn dat hij er van de zenuwen een paar heeft laten vliegen want Claudia ging opeens flink tekeer met de roomspray. En ja, Claudia heeft wel eens gelezen over spiritualiteit, maar helaas Arnout, ze heeft er helemaal niets mee.

Uiteindelijk mogen Bob (van de boom), Paul (van Charlotte), Marcel (van de administratie), Jan Willem (die gaf haar een schep) en Rene (man met boerderij ervaring) mee naar de volgende ronde. Geen idee wie het gaat worden, maar ik weet wel dat Claudia zich prima redt in haar eentje. Wil je een plekje verwerven aan haar zijde, dan zou ik Google Translate toch maar inruilen voor een LOI cursus Frans. Doe moeite mannen! Ze is het meer dan waard!

Plaats een reactie