Beste Vladimir,

23 jul

3062754563_ae14574c83_qMag ik Vladimir zeggen? Fijn. Ik vroeg me even af, heb je iets meegekregen van onze nationale dag van rouw voor de slachtoffers van de terroristische aanslag (laten we het maar gewoon noemen zoals het is) op de MH17?

Nee? Oh, dan heb je echt iets gemist hoor. Het was niet alleen indrukwekkend, het was zoveel meer dan dat. Het was overweldigend. Dat verdriet een bevolking zo dicht bij elkaar kan brengen. Ik wist het niet. Maar vandaag voelde ik het. Van mijn kleinste teen tot aan mijn kruin. Verbondenheid. Trots. Verdriet. En dankbaarheid.

Dankbaar, dat onze Minister President op wie zoveel kritiek was de laatste dagen, liet zien waar zijn prioriteit al die tijd had gelegen: bij het terugbrengen van de slachtoffers.

Dankbaar, voor ons Koninklijk paar, dat niet bang was om emoties te tonen. Om gewoon mens te zijn. En verdriet te hebben.

Dankbaar, voor het krachtige en oprechte optreden van onze minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans, die niet alleen in één speech het collectieve verdriet en de woede wist over te brengen, maar ook vandaag liet zien hoe zeer hij begaan was met het verdriet en de machteloosheid van de nabestaanden.

Dankbaar, voor de man met de trompet. De dragers. De erehaag. De mannen en vrouwen van Defensie en politie en al die andere medewerkers die uren lang in de brandende zon een loodzware taak hadden te verrichten. En dan heb ik het nog niet eens over het emotionele aspect daarvan.

Niet gezien Vladimir? Hè, wat jammer. Je had er zoveel van kunnen leren.

Bijvoorbeeld hoe de media met respect zo’n dag invullen. En dan heb ik het niet alleen over een aangepaste programmering, nee ook over hoe je met respect er voor kunt kiezen om de nabestaanden niet in beeld te brengen.

Je had kunnen zien hoe een vader, een moeder, een brandweerman, een dochter, een leraar, een marktkoopman en nog duizenden anderen langs de route stonden om de laatste eer te betuigen aan het zwarte lint van rouwauto’s waarin de eerste 40 stoffelijke overschotten werden vervoerd.

Voorafgaand aan deze rit stond het hele land ook even letterlijk stil. Het was maar één minuut, maar het was oorverdovend. Het zei eigenlijk alles. Hier in Nederland was het vandaag rond de 28 graden, maar er was geen één Nederlander te vinden zonder kippenvel.

Mooi ook om te zien dat de buitenlandse pers aan onze zijde stond. CNN zond non-stop uit en maakte dat de verbondenheid tot ver buiten onze landsgrenzen te voelen was. Nog mooier om te zien dat ook de dorpsbewoners in het getroffen gebied in de Oekraïne een eigen herdenking hielden voor alle 298 slachtoffers.

Maar goed, dat heb jij allemaal gemist dus. Waarom eigenlijk? Oh wacht, ik lees het net. Je had een feestje samen met de hoge heren van de FIFA. Vieren dat er wordt gestart met de bouw van de stadions van het WK in 2018. Ja, dat moet ook gebeuren natuurlijk.

En je had nog wat grondtroepen aan te sturen richting de Oekraïense grens, las ik ook. Jeetje. Je had het gewoon veel te druk om ook nog eens stil te staan bij 298 mensen, die je verder ook niet eens kent. Kan gebeuren.

Jammer, maar vooral dan voor jou Vladimir. Dat je dit niet hebt kunnen ervaren. Want de kracht, liefde en verbondenheid die wij met elkaar voelden vandaag is iets waar je alleen maar jaloers op kunt zijn. Ondanks het verdriet.

Het gaat aan jou voorbij. Met een reden.

Vertel me eens, wat is timing op zijn Russisch?

groet,

Feetje

 Nationale rouwdag
Brok in de keel dag
Steen in maag dag
Steek in hart dag

Stiller dan stil dag
Verdrink in verdriet dag
Nooit meer vergeten dag

dag
#MH17

Bron foto: Stuti Sakhalkar

514 Reacties naar “Beste Vladimir,”

 1. sansan 24 juli 2014 bij 20:55 #

  Hallo
  ik zou geen beschuldigende vinger wijzen maar wat wel stoort is dat de FIFA bonsen totaal respect loos zijn net zoals de UEFA getuige het feit dat ten tijde van de vuurwerk ramp in enschede ook gewoon de voetbal wedstrijd door moest gaan ondanks dat de stad nog in brand stond
  Dus respect zoals zij dat prediken kent een prijs

  • Arie Smit 24 juli 2014 bij 21:16 #

   Beste San San, inderdaad, RESPECT kent geen enkele prijs, dat is nu wel weer bewezen. Maar ik vind dat je wel degelijk een beschuldige vinger kan uitsteken. Maar dat is mijn mening, oké. Maar goed geschreven. Arie Smit.

 2. Rene 24 juli 2014 bij 20:57 #

  Feetje…. Als jij, t die platkop niet in zijn gezicht wil zeggen wil ik dat wel voor je doen, in, n kamertje, onder 4 ogen, ff kijken of hij zichzelf dan ook zo groot en machtig voelt, groetjes van maar, n simpele hardwerkende eerlijke voorzichzelf en gezin zorgende vrachtwagen chauffeur, rene van haarlem uit Nijmegen

 3. frederiek 24 juli 2014 bij 21:00 #

  ik lees jullie reacties en iedereen denkt er hetzijnen over. Jullie goed recht gelukkig maar dat wij in z’n land leven. voor de een zijn de bewijzen al duidelijk voor de ander wil uitsluitsel hebben en wachten met hun mening. Maar ik vraag mij af.En nu is dat mijn gedachten gisteren zijn er 2 straaljagers naar beneden gehaald door de sepataristen op het grondgebied van de Oekrainene. Dus deze mogen niet vliegen boven eigen grondgebied? En je kan mij niet wijsmaken dat ze deze straaljagers met een luchtbuks hebben neergeschoten. Wat er ook achter steekt en wie de MH17 naar beneden heeft gehaald het is een oorlogsmisdaad. Er komen oorlogsslachtoffers naar huis en die krijgen de eer en respect die elk slachtoffer uit de oorlog krijgt. En overal op de wereld gebeuren rampen en zijn er oorlogsslachtoffers kinderen, volwassenen. maar mogen wij niet rouwen omdat dit ons allen raakt sorry. voor mijn tranen. Maar deze brief verwoord precies wat de meesten nu denken. Feesten en je niets van het leed aantrekken en dat geldt ook voor de fifa bazen

 4. jos 24 juli 2014 bij 21:05 #

  Mooi geschreven ben benieuwd of Vladimir het ook te lezen krijgt

 5. Weel 24 juli 2014 bij 21:06 #

  ik denk dat Putin heel goed door heeft wat er in Nederland gebeurd.
  Zo kaartte hij onze pedofielen aan tijdens zijn gesprek met Rutte!

 6. Tibo 24 juli 2014 bij 21:13 #

  Dankjewel Feetje voor je blog.
  Helaas ontbreekt het ons de tijd om voor iedere oorlogsdode op onze planeet te rouwen, Want ieder oorlogsdode is er één teveel. Maar mogen we als Nederlander (en Medelanders) alsjeblieft stilstaan bij bijna 200 Nederlanders die omkomen door een stelletje als militairen verkleedde bandieten? Diegenen die nu voorspellen dat er nu een Derde Wereldoorlog aanstaande is, zijn juist diegenen die dit blijkbaar willen. Anders heb je het er niet over!!! What;’s in a mind? Hoezo hypocriet? Nederland rouwt. Laat ons. Doe mee of verdwijn van dit blog. Begin dan een anti-rouwblog, Bijvoorbeeld in ver weg in een oorlogsgebied zodat wij rouwende Nederlanders het niet hoeven te lezen. Jullie commentaar helpt zeker de nabestaanden van de omgekomen vliegtuigpassagiers niet. Schande!
  Feetje, ga zo door!!!!! XXX

 7. mjon 24 juli 2014 bij 21:15 #

  Al ben ik het met je eens.. straks wel met z’n allen voor de buis of in de kroeg als het voetbal er weer op is.. Net als met het WK, waar wij met z’n allen een feestje vierden terwijl de omstandigheden van (een deel) van het braziliaanse volk om te janken is. Maar nee, wel miljoenen pompen in stadions, spelers, hotels etc.

 8. Raymond 24 juli 2014 bij 21:19 #

  Mooi geschreven feetje!! En wat ontzettend veel reacties van stumperds die het een soort van opnemen voor die Russische griezel(s).. Denken we nou echt dat een paar simpele Oekraïense soldaatjes een vliegtuig op 10km hoogte uit de lucht schieten?? Dan ben je nog dommer dan het achtereind van een varken… Wat mij betreft mogen ze al die beesten met die bivakmutsen op ter plaatse executeren en dan nemen we ook graag nog even de sieraden, telefoons en wat er verder nog van waarde valt te roven mee!!! Het zijn gewetenloze schoften met geen greintje respect voor een mensen leven of het nou Nederlanders zijn of wie dan ook… Ik hoop dat voor ieder die het opneemt voor dat soort ooit het moment komt dat Zij hun familie mogen oprapen tussen de brokstukken of kunnen zien hoe er lachend een teddybeer omhoog gehouden wordt als een trofee… Het zijn gewoon beesten niks meer, ik zou willen dat al die mensen die daar wonen voor 1 dag konden verdwijnen zodat je daar de hele tyfusZooi plat kon gooien want meer Is dat vullis niet waard!

 9. Arie Smit 24 juli 2014 bij 21:19 #

  Ik denk dat een reactie niet meer nodig is. Wat deze brief die geschreven is door de persoon, is helemaal af. Ik vind het een geweldige brief voor Poetin.

 10. ronno 24 juli 2014 bij 21:22 #

  hoi ik vind het heel hart verwarmend en mooi geschreven,alleen nog niet finger wijzen..

 11. eenmars 24 juli 2014 bij 21:22 #

  Wat een mooie blog.
  Je had het niet beter kunnen schrijven, met een gepast gevoel van jaloezie heb ik diepe respect!

 12. Dropje 24 juli 2014 bij 21:24 #

  Geweldig ga zo door

 13. Karel 24 juli 2014 bij 21:25 #

  De tegenreacties op deze prachtig verwoorde brief, geven een beetje aan dat de mensheid nog een lange weg te gaan heeft voordat er iets veranderd. Vergeet al die zogenaamde bewijzen en luister een keer naar je gevoel. Kijk naar die man z’n ogen die zeggen meer dan wat er uit z’n mond rolt.

  • Alexandra 24 juli 2014 bij 21:53 #

   Ff serieus? Kijk in zijn ogen en laat waarheid voor wat het is? Willen we dan niet 100% zeker weten op wie’s geweten dit rust?! Als maar een zondebok is toch? Laat onderzoek maar zitten. Blijkbaar kan deze persoon ogenlezen!!! Dan moet je bij inlichtingen gaan werken met je gave!

 14. Monique Jacobs-Arends 24 juli 2014 bij 21:26 #

  Wat een treffend betoog. Het was inderdaad een indrukwekkende, emotionele nationale rouwdag waar heel Nederland zich eensgezind toonde. Hier kan Vladimir nog veel van leren.

 15. Peter 24 juli 2014 bij 21:26 #

  Top stukje echt klasse kan ook voor putin geschreven worden die heeft het oorlogstuig geleverd

 16. Anita 24 juli 2014 bij 21:30 #

  Wauw .. wat een ONTzettend sterke tekst !!

 17. Henny 24 juli 2014 bij 21:44 #

  Mooie woorden helemaal waar,kippenvel gisteren ondanks de warmte,het programma hele tijd gevolgd,zeer indrukwekkend.

 18. Jan 24 juli 2014 bij 21:48 #

  Steen en steen goed geschreven.

 19. marziana 24 juli 2014 bij 21:50 #

  Prachtig verwoord. In en in triest dat dit is gebeurd, en dat er zo weinig respect word getoond. Waar moet het heen met de mensheid?

 20. Rob Alberts 24 juli 2014 bij 21:51 #

  Instemmende groet,

 21. Y. Otker 24 juli 2014 bij 21:59 #

  Ik heb het 2x gelezen en was ontroert degene die dit geschreven heeft weet wat er in ons allen om gegaan is maar of dit ooit bij hem komt betwijfel ik.

 22. JOzé Zielemans 24 juli 2014 bij 22:03 #

  Wauw wat een sterke tekst, alles wat er in staat kan menigeen nog wat van leren,on schuldige mensen zo maar om laag te schieten Bah waar geeft het zich zo wat ik hoop dat de op dracht gever en de dader hier aan ten onder gaan.Poetin ik hoop dat je dit ook zult lezen

 23. ellen midavaine 24 juli 2014 bij 22:06 #

  Vladimir, Ik had het zelf nooit beter onder worden kunnen brengen wat er hier in ons land allrmaal gebeurt. Ik zou wensen dat wanneer er zoiets on jouw eigen land mocht gebeuren jouw ‘ onderdanen’ (zo zal je ze wel betitelen) dezelfde steun en respect en medeleven met elkaar delen zoals nu in ons petieterige, maar o zo grrots landje plaatsvindt!! Hoop dat in ieder geval je dochter daar iets van heeft meegekregen. Dan kan zij jou er zelf over vertellen
  Misschien maakt dat eindelijk wat los bij jou!
  Ellen

 24. Frits van Schubert, pa3fys 24 juli 2014 bij 22:07 #

  Prachtig Feetje, ik moest een traan weg pinken!

 25. False Flag 24 juli 2014 bij 22:13 #

  Feeks,

  lees dit eens http://www.vrijspreker.nl/wp/2014/07/mh17-misplaatste-empathie-van-wereldleiders/

  • Hans 24 juli 2014 bij 22:29 #

   Aangenaam. De naam was Feetje

  • PietjeHein 24 juli 2014 bij 22:38 #

   Sukkel,

   Je vergeet 1 ding. De mensen die op vlucht MH17 zaten waren er hoogstwaarschijnlijk niet bewust van dat ze over oorlogsgebied vlogen en een zielloos beest een “foutje?” maakte. De slachtoffers die in het door jou gelinkte stuk worden beschreven waren op de hoogte van het feit dat er oorlog is/was in de betreffende landen. Zij hadden nog een keus vluchten, blijven of vechten. De slachtoffers van MH17 niet.

   @Feetje, prachtig mooi verwoord! Kippenvel inderdaad. Met respect, verdriet, trots en verbondenheid nemen wij afscheid van onze landgenoten en de slachtoffers van andere nationaliteiten die zijn gestorven door een onnodige en zinloze aanslag.

 26. Michelle 24 juli 2014 bij 22:14 #

  Poetin heeft het vliegtuig niet naar beneden gehaald hoor, de hele wereld kan toch niet op houden met draaien omdat er 200 Nederlandse mensen zijn gestorven. Nederland staat toch ook niet stil omdat er iedere dag 18000 kinderen per dag sterven aan o.a. ondervoeding en ziektes ( beide met een vingerknip van het westen te verhelpen) wanneer een vliegtuig met 119 inzittenden naar beneden stort in Mali, en wanneer er weer een x-aantal mensen zijn vermoord in het Palestina_Israël conflict , of wanneer er genocide word gepleegd in de Balkan landen, of tussen Hutu’s en Tutsi’s de eindeloze aantallen martelingen over de hele wereld, de vermoorde Afghanen en Irakezen door de VS, welnee joh, want dat zijn niet Onze Mensen….

 27. Jan Cees 24 juli 2014 bij 22:15 #

  Geweldig gezegd, zo ontzettend mee eens. En wat dat tuig van de fifa betreft wisten we natuurlijk al dat die club niet spoort. Neem die opperpuntmuts van een Blatter die het overlijden van Nelson Mandela ging herdenken met een minuut stilte en na zegge en schrijven elf seconden z’n vette bek alweer opentrok…wat een min stuk vreten is dat. daar kun je ook geen respect van verwachten…

 28. Sjonnie Simpel 24 juli 2014 bij 22:16 #

  De schrijver / schrijfster gelooft vast ook nog in Sinterklaas , de kerstman , en ALLAH !

  Rusland nog die boertjes / mijnwerkers hebben er baat bij , alles is een vooropgezet plan van die DICTATORS van de EU i.o.v. de NWO !!!!!!

  • Hans 24 juli 2014 bij 22:32 #

   Je naam spreekt boekdelen.

 29. Maaike 24 juli 2014 bij 22:18 #

  Mee eens, wat een gevoelloze man is dat!
  Boycotten moeten we, tegen heel dat wk 2018! Laat hem maar eens in een leeg stadion zitten.

 30. Ria Los 24 juli 2014 bij 22:19 #

  Het houdt mij al de hele week in de greep, ik kan het niet loslaten, wat een impact heeft dit op mij en ons land, en wat wordt er geweldig en respectvol met de slachtoffers en hun nabestaande omgegaan.
  We mogen met z’n alle blij zijn dat we in een land als Nederland mogen wonen.
  En ik heb heel veel ontzag voor alle hulpverleners die deze vreselijke klus moeten klaren.

  Ik wens iedereen heel veel sterkte toe de komende dagen, weken, maanden in het verwerken van dit onmenselijke verdriet en in het bijzonder voor de nabestaande.

 31. nvt 24 juli 2014 bij 22:21 #

  Ooh shut up…….shit happens, life go’s on!!

  • Hans 24 juli 2014 bij 22:32 #

   Geen familie van je aan boord?

 32. mrsdoubt 24 juli 2014 bij 22:21 #

  Dit is op Mrsdoubt. herblogden reageerde:
  Dit vind ik echt bijzonder sterk verwoord.

 33. Bartezz 24 juli 2014 bij 22:24 #

  Dear Vladimir,

  May I call you Vladimir? Great. I was wondering, did you hear anything about our national day of mourning for the victims of the terrorist attack (let’s just call it for what it is) on MH17?

  No? Oh, you really missed out. It wasn’t just impressive, it was so much more than that. It was overwhelming. How grief can bring a country together like that. I didn’t know. But today I felt it. From my little toe to the top of my head. Connectedness. Proud, Grief. And thankfulness.

  Thankful, that our Prime Minister who has gotten so much criticism the last days, showed where his priorities have been all this time; with bringing back the victims.

  Thankful, for our Royal couple, who weren’t afraid of showing emotions. To just be human. And be in grief.

  Thankful, for the vigorous and sincere performance by our minister of foreign affairs, Frans Timmermans, who not only succeeded to put our collective grief and anger across in words but today also showed how much he empathized with the grief and powerlessness of the survivors.

  Thankful, for the man on his trumpet. The pall-bearers. The honor guard. The men and women in our military, police and all those others who had to complete a massive task in the burning sun for hours on end. Not even mentioning the emotional aspect of all this.

  Didn’t see this Vladimir? Such a shame. You could have learned so much.
  For example how the media treated such a day with respect. And I’m not just talking about an alternative programming, no also about how to show respect by not filming the survivors.

  You could have seen how a father, a mother, a fireman, a daughter, a teacher, a market vendor and thousands more stood by the roads to show their last respects to a ribbon of hearses carrying the first 40 human remains.

  Prior to all this the whole nation literally stood still. It was just one minute but it was a deafening silence. It said it all. Here in the Netherlands it was 28 degrees Celsius today but there wasn’t a Dutchman to be found who didn’t have the chills.

  It was good to see the foreign press was with us. CNN broadcasted non-stop and made our connectedness tangible throughout the world. It was even better to see that the villagers in the disaster area in the Ukraine had organized their own memorial for the 298 victims.

  But hey, you missed out on all of this. But why? Oh right, I just read why. You were partying with the bigwigs of FIFA. Celebrating the start of the construction of the 2018 World Cup stadiums. Yeah, the show must go on of course.

  Also you had to lead some ground forces to the Ukrainian border I read. Gosh. You plainly were too busy to also even think about 298 people, who you don’t even know. It happens.

  A shame, but mostly for you Vladimir. You missed out on this experience. Because the strength, love and connectedness that we felt today is something for you only to envy. Despite the grief.

  It all passed you by. For a reason.

  Tell me, what’s the Russian word for timing?

  Regards,
  Feetje

 34. mels 24 juli 2014 bij 22:26 #

  Wat een goed stuk! Wat zou het fijn zijn wanneer iemand hem dit in het russisch zou voordragen. Hoe is het mogelijk dat hij nog kan slapen.

 35. Captain_Dirk 24 juli 2014 bij 22:26 #

  Niet alleen koppensnellen van de media. Dit betreft een ceremonie voor een eerste steenlegging. Als hij deze ceremonie had uitgesteld vanwege de aanslag, was het door deze zelfde media waarschijnlijk vertaald als een eerste aanzet dat Rusland het WK niet gaat organiseren. Vergeet niet dat deze krant nieuws interessant moet maken om het te kunnen verkopen.
  Daarnaast is het nog maar de vraag of de separatisten en/of Rusland erachter zitten. Vraag je toch eens af waarom de media hun zo zwart afschildert?
  Zowel de seperatisten als Rusland hebben helemaal geen baat bij escalatie van hun conflict. De Oekraïners juist wel, aangezien ze dan op ingrijpen van het Westen kunnen rekenen. Maw: pas op met conclusies trekken en veroordelen. Er zit waarschijnlijk veel meer achter dan het dunne, opgeklopte schilletje dat wij hier via de westerse media voorgeschoteld krijgen.

 36. Arnout 24 juli 2014 bij 22:30 #

  hahaha domme teef! Wat boeit de heer Putin jouw nutteloze stukje text. De heer Putin heeft dit vliegtuig niet neergehaald. De schuld ligt bij malaysian airlines die boven oorlogsgebied vloog! Dit zogenaamde Nederlandse verdriet is een excuus voor mensen zoals jouw die geen leven hebben en niks mee maken zich verbonden te voelen met alle andere sukkels die niks mee maken en geen hersens hebben. Ga lekker goede tijden slechte tijden kijken en je domme roddelblaadjes lezen.

  Met vriendelijk groet.

  Arnout

  • PietjeHein 24 juli 2014 bij 22:43 #

   Zegt de persoon die zo’n reactie plaatst..

 37. Anky 24 juli 2014 bij 22:33 #

  Mooi geschreven.. van mij mag het de wereld rond gaan. Ik heb het alvast gedeeld..

 38. *ineke 24 juli 2014 bij 22:34 #

  Of ie er nu wel of niet mee te maken heeft….het is gewoon prachtig en heel mooi geschreven/beschreven hoe Nederland gisteren één geheel was….

 39. Denise 24 juli 2014 bij 22:36 #

  Wat ontzettend mooi geschreven!!!

 40. Annelies 24 juli 2014 bij 22:38 #

  Heel mooi verwoord!
  Ik vind het alleen jammer dat je Poetin tutoyeert in je brief

 41. Engel van der Borgh 24 juli 2014 bij 22:39 #

  Respect voor deze woorden

 42. Louis 24 juli 2014 bij 22:39 #

  Ja…mooi geschreven. Maar je toont resoect voor en doet de slachtoffers en nabestaanden pas echt een plezier…en recht aan hun gevoel…met de waarheid. Gespeculeer en met vingertje wijzen en meegaan met politieke spelletjes leidt tot niets. Deze dag was trouwens ook gewoon onderdeel van zo’n spelletje. Waarom niet wachten tot iedereen terug is. Omdat een statement gemaakt moest worden om de wereld achter NL te krijgen. Want je gaat straks toch verschrikkelijk op je bek als blijkt dat Oekraïne er toch achter zit. Want die heeft die wapensystemen ook. En hebben redenen zat, en meer belang er bij, om dat te verdoezelen. Dat straaljagers worden neergehaald zegt niets. die vliegen lager en kan je met Stinger neerhalen. En als we iedereen gaan veroordelen op z’n ogen gaat het gezellig worden in dit land. De strijd die daar gevoerd wordt is wel getriggerd door de EU. Die zo nodig de Oostbloklanden er bij wil hebben. Dat brengt een risico in machtsverhoudingen met zich mee. Wat ze willens en wetens genomen hebben. Je kan vrijheidsstrijders wel terroristen noemen maar dan doe je afbreuk aan hun gevoelens. Zij worden als minderheid al jaren onderdrukt en gediscrimineerd door Oekraine. Tsja…en dan is het wachten op ellende. En gaan er slachtoffers vallen. En laten we dan ook zeker niet vergeten wat Nederland zo al heeft uitgespookt in de wereld. Met disrespect voor mensenlevens….wat dat betreft hebben we dus allemaal boter op ons hoofd..Ook kan je iemand veroordelen op een feestje maar hier gaat ook alles gewoon door. GTST quiz, Tour du Jour, Avondetappe. De rest van de zenders ging gewoon weer over naar normale programmering…en feitelijk moet dat ook. Maar dan moet je dat ook veroordelen. Je moet zelf wel zuiver blijven, bedoel ik. Want anders heeft het niets met rouwen te maken maar meer met collectieve verontwaardiging waaruit makkelijk volksmennerij kan ontstaan. Net als daar. En dat zouden we toch echt niet moeten willen. Wat overigens al gebeurt. Want als mensen gaan reageren door anderen, die iets meer rationeel zijn, hetzelfde toe te wensen, zijn de mensen die dat doen niet veel beter. En snappen er dus echt niets van. Dat is dan weer beetje jammer. Natuurlijk niet jouw verantwoording maar die kan je missen als kiespijn in deze.

 43. 1001aanbiedingen 24 juli 2014 bij 22:45 #

  Niet om het 1 of ander. Ik vind het vliegtuig ongeluk heel tragisch. Maar we vergeten de 1000 anderen die gestorven die dagen in ukraine en gaza. Alsof wij daar 1 seconde aandacht voor hebben. Zijn excuses en medeleven zijn oprecht getoont in andere media. Media laat ons zien wat wij willen zien…

 44. kaki 24 juli 2014 bij 22:48 #

  @ Arnout.. respectloze dwaas!
  @ Feetje prachtig geschreven

 45. Ah 24 juli 2014 bij 22:49 #

  Ik zou zeggen, vertalen deze mooie woorden en op verzenden klikken! Respect is in ieder geval een woord wat de bobo’s en die andere slappe kwakzalver niet kennen….

Trackbacks/Pingbacks

 1. Beste Vladimir, | *** RosiesChoice *** - 25 juli 2014

  […] Beste Vladimir,. […]

 2. Beste Vladimir, | Carpe diem met CRPS - 25 juli 2014

  […] Beste Vladimir,. […]

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: