Ondergrondse post: briefje aan Rik

24 okt
Bron foto: beeldbank AVRO Tros

Gefeliciteerd Rik!

Maar echt, gefeliciteerd. Was elk seizoen van WIDM maar een jubileumseizoen. Man oh man, wat heb ik genoten. Net op het moment dat ik er echt wel wat op uitgekeken was en me liever tegoed deed aan de Vlaamse versie (die nog altijd té gek is, dus daar verheug ik me ook enorm op), sloeg je terug.

En hoe! Dit seizoen was er één voor in de boeken hoor.

Wat. Een. Heerlijk. Seizoen.

Met prachtige locaties, niet eens zo ver hier vandaan.

Met spellen die én goed te begrijpen waren én leuk om naar te kijken.

Met een kandidatenveld om van te smullen, stuk voor stuk. Van een klunzige Ron tot aan een analytische Ellie en van een komische Patrick tot aan detective Horace. Geweldig, allemaal! Met Tina als kers op de taart, die gelukkig met ‘Wie is de drol?’ ons nog een comeback heeft beloofd.

Met een verliezer die een record breekt qua aantal gespeelde spellen ooit in WIDM, want net als tijdens zijn eerste deelname, kwam Tygo nu weer heel ver.

Met een mol die nog brutaler bleek dan Jan Versteegh. Die een beetje geld scheurt, telefoons jat, bevolking voor zich laat werken en geld in zijn onderbroek verstopt. En man oh man wat heb je ballen als je LETTERLIJK achter de rug van je medekandidaten om geld jat. Tot twee keer toe. En dat dan alleen Nikkie zich omdraaide, dat is gewoon mazzel. Het hadden er meer kunnen zijn.

En met een winnaar die het woord winnaar een driedubbele glans én lading gaf. Niet alleen door haar verschijning als Golden Girl (Looking good girlllll !), maar vooral door het gebaar. Als eerste BN’er zo in één keer het gewonnen geld doneren aan KWF. De reden is triest en hartverscheurend, het gebaar is van een klasse apart. Ja, ik had tranen.

En tot slot….met een blogger die ongeveer om de aflevering op het verkeerde been werd gezet. En vorige week nog vol overtuigd was van Nikki als mol en deze week alle scenario’s ineens weer mogelijk zag.

Wat. Een. Heerlijk. Seizoen.

Ik ga dan ook niet terugblikken, dat hebben jullie vanavond in de Vondelkerk allemaal al uitgebreid en op gepaste afstand gedaan. Ik ga je vooral nog een keer feliciteren. En bedanken. Dit is mijn allerlaatste Ondergrondse Post ooit en ik ben bijzonder dankbaar dat ik het met zo’n mooi seizoen kan afsluiten. Oprecht bedankt.

Ik kijk nu al uit naar 2 januari, kom maar door met dat nieuwe seizoen!

Tot dan Rik. Tot dan.

groet Yvette

8 Reacties naar “Ondergrondse post: briefje aan Rik”

 1. Ed 24 oktober 2020 bij 22:04 #

  Ik vond het juist een zeer tegenvallend seizoen en ben op de helft eigenlijk een beetje afgehaakt. Dat Nikkie de mol in aflevering 1 ontmaskerd heeft is een eyeopener. Wel doet ze doet een Rutte door te stellen dat ze twijfelde.
  De 2e keer keer ze niet meer om. Mocht dit niet van de redactie omdat ze het spel nog even levend wilde houden? Ik weet niet of er al eerder een mol zo snel door een kandidaat is ontmaskerd? Hierdoor is Nikkie wel de terechte winnaar!

  Ik mis overigens de verborgen aanwijzingen. Of komen die online te staan?

  Graag volgende keer wel weer en finale aflevering zonder publiek. Deze laatste aflevering was echt heel veel beter!

 2. Ed 24 oktober 2020 bij 22:28 #

  ‘Dit jaren waren er overigens geen verborgen aanwijzigingen, zo bevestigt een woordvoerster van AvroTros.’

 3. Charlotte 24 oktober 2020 bij 23:22 #

  Allerlaatste ondergrondse post ooit? Niet dan! Ik verheug me altijd op je analyse.
  Wel doorgaan he?

  • feetjeblogt 24 oktober 2020 bij 23:37 #

   Na al die jaren ga ik volgend seizoen eens als kijker beleven. Zonder notitieblokje of verplichtingen 🙂

   • Bernadet Sertons 25 oktober 2020 bij 12:09 #

    O, wat jammer, ik had altijd zoveel plezier op zondagochtend om je blogs! Dank daarvoor!

 4. Jos Hordijk 25 oktober 2020 bij 08:21 #

  Dan toch hartelijk bedankt voor al je leuke blogs, ik heb er altijd naar uitgekeken.

 5. Paula 25 oktober 2020 bij 10:28 #

  Wat jammer dat je ermee stopt, maar ik snap het wel. Dank voor al je posts. Ik heb er jaren van genoten. Heerlijk om jouw mail op zondagochtend in mijn mailbox te krijgen en te kunnen nagenieten en andere inzichten te krijgen. Heel erg bedankt.

 6. Helga 28 oktober 2020 bij 07:58 #

  Ik ben het helemaal met je eens. Wat een heerlijk seizoen, leuke begrijpelijke opdrachten, een leuke groep die lekker en goed met elkaar omging, een topmol. Wat willen we nog meer. Jammer dat je stopt met je blog, ik las hem iedere week met veel plezier. Maar ik begrijp wel dat je eens ‘gewoon’ wilt kijken. Een aantal jaren geleden hield ik ook alles bij in een schriftje maar je geniet veel meer van het programma als je gewoon kijkt en niet steeds zit te schrijven. Dank je wel voor je Mol-blogs en geniet van het volgende seizoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: