Ondergrondse post: briefje aan Peggy

26 sep

Bron foto: beeldbank AVROTROS

Hé die Peggy,

Wat een toffe hoed had jij op deze aflevering! Hadden ze er één teveel ingekocht voor opdracht twee? Of was het gewoon toeval dat de figuranten hetzelfde hoofddeksel erop nahielden? Wel fijn trouwens dat je überhaupt deze aflevering erbij was. Ik bedoel, jij verdacht Horace toch? En we weten inmiddels dat hij de executie vorige week niet heeft overleefd.

Al wacht ik nog altijd op die ene onverwachte wending….zijn wedergeboorte zullen we maar zeggen. Past wel bij dit Renaissance seizoen. Toch?

Kleuren voor volwassenen

Enfin, jij werd vorige week na de executie direct in een busje geflikkerd samen met Jeroen. Met als eindstation het geboortehuis van Leonardo da Vinci. Bovenop een molshoop…eh heuvel. Hoe tof. Nog toffer waren jullie matching petjes. Alsof het zo had moeten zijn zeg maar. Niet om jullie jaloers te maken, maar ook Nikki en Tygo hadden prachtig uitzicht vanaf hun berg. Zij waren gestrand bij het geboortehuis van Michelangelo. Ook leuk. En ze hadden eigenlijk dezelfde opdracht als jullie: met een leeg schildersezel en een paar potjes verf van de Action twee meesterwerken naschilderen. Op gehoor that is, want jullie moesten afgaan op de omschrijving van de ander.

Ik vond eerlijk gezegd dat jullie het nog behoorlijk ingewikkeld maakten. Zo had ik gewoon boom-vrouw-baby geroepen ipv direct in details te treden. Al is zo’n opmerking als ‘rechtsonder ligt nog een hond’ natuurlijk wel heel waardevol, dat moet ik jullie nageven. En in geval van Nikki en Tygo was hij nog eenvoudiger. Baby betast zichzelf met publiek. Klaar.

Nou ja, al met al hebben jullie nog best goed werk afgeleverd. Waarbij goed niet hetzelfde is als mooi, maar dat snap jij denk ik ook wel. Maar het olijke trio Ellie & De Rekels wisten in het Uffizi maar liefst 3 van de 4 schilderijen op te snorren. Ron had het 4e schilderij ook gevonden hoor, maar had geen zin om de andere twee terug te roepen. Hij deed sowieso een beetje raar…zag overal honden en begon jaartallen van schilderijen door te spelen. Lekker verwarring zaaien…. Anywayzzz, met één gekraakte code konden Tygo en Nikki 1000 euro uit hun kistje toveren. Appeltje, eitje, geloof niet dat Bob Ross ooit zoveel geld voor zijn schilderijtjes heeft gevangen. En die leken nog ergens op, kun je nagaan.

En door….

Even los van alle Van Dyckbrown and Phtalo Blue….zou al dat geschilder een verwijzing zijn naar Nikki? Make uppen is toch ook een soort van schilderen? Sowieso het feit dat een aantal meesterwerken een ‘make over’ kregen past wel bij haar toch? En waarom refereerde jij eigenlijk aan jouw tekenleraar? Op zich niet heel vreemd hoor, maar met een titel als ‘meesterlijk’ vallen dit soort opmerkingen plots wel op. En trouwens….what’s up with Tygo? Heeft hij verkrampte vingers ofzo, waarom doet hij telkens zo gek met zijn handen. Nu ook weer op de groepsfoto. Net of hij een M probeert te maken ofzo. Heel vreemd.

Nog vreemder was het levend balletjeballetje spel. Alleen de balkonscène van Rik al. In zijn stofjas. Maar goed. Of jullie een koffertje met geld in de gaten wilden houden. Patrick vanaf het balkon (even gemist dat hij Rik eraf sodemieterde) en jullie in duo’s vanaf het plein. Mannen, vrouwen en een ginger in zwarte kledij, zonnebril en hoed deden af en aan de meest kunstige wisseltrucs. Waar Tygo met boter in suiker voor viel, of hij wilde jullie gewoon écht écht écht heel graag doen geloven dat er ‘een switch’ had plaatsgevonden. Ondanks zijn intermezzo en de lokale mimevereniging die een openluchtuitvoering deed, hielden jullie het hoofd koel. Jullie pikten het juiste koffertje eruit. De inhoud? Maar liefst 2250 euro. Helemaal voor jullie als jullie de namen wisten te noemen van de 3 oudmollen die ook over het plein hadden gewandeld.

Wat gebeurde daar dan Peggy? Hoezo had jij Jon van Eerd gezien? En waarom viel iedereen je bij ook, zo gek? En waarom reageerde je zo fel op de suggestie van Klaas van Kruistum? “Nee niet iemand die al geweest is”. Hij was er dus wel. Samen met Patrick Stoof en Dennis Weening. Leuke twist weer. Love it. Maar helaas voor jullie, geen geld in the pocket deze opdracht. Jij plaatste hierbij nog wel een bijzondere opmerking. “Wij keken niet verder dan ons neus lang is”. Weet je wie een lange neus heeft? Juist ja, Pinokkio. Ook wel bekend om zijn leugenachtige karakter. Ik zeg verder niets.

Groeten uit Florence

Wil de sfeer ook niet verpesten, want Ron bleek jarig! Met een heus verjaardagsontbijtje en een provisorisch kaarsje in zijn crème catalana kon zijn dag al niet meer stuk. Op de achtergrond hoorde ik een Italiaanse versie van ‘It’s now or never’ en plots sprong mijn antenne weer aan. Een nummer van Elvis! The King! En plots zag ik Jeroen Kijk in de Vegte weer zijn optreden als Elvis doen in een bar in Amerika. Was dit een muzikale hint?

Ik weet het niet hoor Peggy. Want bij de volgende opdracht deed Jeroen wel heel erg zijn best. Als duo had hij, samen met Patrick, de meeste foto’s gemaakt en gedeeld in jullie groepsapp. Vond het best een suffe opdracht eigenlijk. Met een ansichtkaart op zak op zoek naar de juiste locatie en dan een foto maken waarop de locatie én de foto op de kaart in het juiste perspectief stond. En maar de weg vragen aan iedereen terwijl de routes gewoon achterop de kaartjes stonden….zo gek. Maar goed, Jeroen en Patrick scoorden de meeste foto’s én deden een rondje draaimolen. Terwijl aan de andere kant Nikki en Ron zich uit de naad renden (nou ja, het was een vorm van snelwandelen) om met uiteindelijk één foto op de proppen te komen. Nu stopte Nikki ook bij ‘elke spiegel’ (hé….Da Vinci schreef toch altijd in spiegelschrift?) en wilde Ron net iets te graag met Pinokkio op de foto (leugenaar meets leugenaar?). Jouw team, samen met Tygo en Ellie, deed het ook wel aardig. Iets te aardig, want jullie gingen vooral voor de lage bedragen. Zodat anderen hier niet het hogere bedrag konden scoren? Ach ik zal er verder niet meer om zeuren. Er werd in ieder geval weer wat geld verdiend.

En toen kwam de test. En de executie. En kon onze politievrouw haar biezen pakken, kreeg Ron een onverwacht verjaardagscadeau (de pot!) en gaf jij Ellie bij haar afscheid nog een (judas?)kus. Gek hoe zo’n aflevering dan opeens voorbij is. Waar ik vorige week echt nog even zat na te genieten met die gekke exit, voelde het nu als een ‘wanneer gaat het nou beginnen’.

Ik gok op volgende week. Zie je dan!

groetjes,

Yvette

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: