Computer uit, leven aan

24 jul

Ik stap uit de douche, droog me af en kijk in de spiegel. En schrik niet eens meer van wat ik zie. Wallen met een eigen postcode, een potentieel vogelnestje dat nog tot kapsel moet worden getransformeerd en een heel vermoeid en vol hoofd.

Ik zie de dag die voor me ligt, de dingen die nog moeten, de dingen die nog mogen, ik leg puzzels, geef zorgen een plekje, druk verdriet de kop in en probeer alvast vooruit te denken naar de drie vrije weken die voor me liggen. Weken die vakantie heten, al ziet mijn vakantieadres er straks exact hetzelfde uit als mijn thuiskantoor. Rare gewaarwording. Thuiswerken lukte aardig, thuiskomen wordt nog wel een dingetje.

Na al die maanden schermwerken ben ik wel toe aan laptopvrije weken, dat zeker. En ruimte in mijn hoofd. Ik beloof mezelf daar echt aan te werken. Waarmee het gelijk weer een ‘moetje’ wordt en juist ruimte inneemt. Lekker bezig zus.

Eyeopener

Mijn blik dwaalt af naar een oneffenheid op de spiegel. In het condens doemt rechtsboven plots een hartje op. Twee hartjes zelfs. Ik glimlach. Ergens vanochtend keek hier ook iemand in dezelfde spiegel. En waar ik zorgen, verplichtingen en planningen zie, zag zij alleen maar mogelijkheden. Geen condens maar een blanco canvas. Ik ben oprecht jaloers.

Computer uit, leven aan

Ik ga deze dag afsluiten en daarna drie weken bij mijn dochters in de leer. Onbezorgdheid opnieuw aanleren, al is het maar een beetje. Denken in mogelijkheden, anders kijken naar de omgeving. Hoe mooi zou het zijn om na de zomer op die manier weer een nieuwe start te kunnen maken. Ik gun het mijzelf maar ook al die andere ‘verplicht thuiswerkers’ allemaal van harte.

Rust uit, leef je uit, maar zet vooral die knop om voordat je straks weer achter het scherm kruipt. Of beter gezegd, zet die knop uit. Gewoon een paar weken offline, met het leven op standje 100. Nieuwe mogelijkheden ontdekken, genieten, maar vooral het hoofd leegmaken. Voor je het weet is thuis gewoon weer je werkplek.

Ik begin deze dag in ieder geval met een goed voornemen en een glimlach. Die ik als smiley achterlaat in de condens.

Mooie zomer allemaal ❤

2 Reacties to “Computer uit, leven aan”

 1. Joke de Jager 24 juli 2020 bij 11:50 #

  Goedemorgen!!

  Wat schrijf je toch prachtig en treffend verwoord! Ik geniet er elke keer weer van . . .

  dank je!

  Mooie zomer! X

  Joke de Jager

  >

 2. Hugo B Schrijft! 24 juli 2020 bij 15:49 #

  Mooie zomer ook voor jullie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: