BZV 2020: Charisma met een zachte G

10 mei

Foto: Linelle Deunk, beeldbank KRO NCRV

Het zit er op, we zijn klaar voor dit seizoen. Met twee uit vijf niet echt een bijzonder hoge score, maar altijd nog hoger dan ik uiteindelijk had verwacht. Ik zou hier zelfs kunnen stoppen, samenvattingtechnisch. Want voor een blogger is er niet heel veel eer te behalen aan dit seizoen.

Tja.

Zelfs de deleted scenes waren saai. Zegt genoeg eigenlijk. Laat ik mijn plicht doen en dit blog nog even afraffelen, dan kan ik het allemaal achter me laten.

Net als Karine. We moeten door tenslotte!

Opgelucht

Want laten we daar eens mee beginnen, met onze Geert-Jan. Het verbaasde “jij bent alleen?” van Yvon sloeg natuurlijk helemaal nergens op. Zelfs een blindengeleidehond kon vorige week zien dat het er in Malta kouder aan toe ging dan in Lapland. Alleen kwam de aap deze week uit de mouw: vooraf was er al een akkefietje geweest. En ja, zoiets neem je dan toch mee in je bagage, nietwaar?

Geert-Jan had contact gezocht met Jacqueline om te kijken of ze boos was omdat hij niet voor haar had gekozen. Nou en? Dacht ik zelf ook nog heel even. Totdat bleek (andere kant van het verhaal) dat hij het had verzwegen en er zelfs over had gelogen, ook na de citytrip. Ja, dan zou ik ook geen kleine stapjes meer nemen, zelfs niet met krukken zoals GJ nog grapte in Malta. ‘Sailing home’ zong GJ nog hoopvol in de gondel. Nu is hij home. Zonder Karine én zonder Jacqueline. Zit je dan, met je konijnenpak. Een beetje wortel te trekken eh schieten totdat de liefde zich alsnog aandient. Want hij geeft niet op! Aldus een dreigende voice over.

Geen woord trouwens over oplichting, opgelicht worden of opgelicht zijn. Opgelucht. Dat wel. Vooral Karine. Fijn ook voor haar dat deze uitzending erop zit, dan zit denk ik ook haar zwijgplicht erop. Kan ze al die vage roddelblaadjes even goed van repliek dienen. Ik snap wel dat ze spijt heeft van haar deelname en ik denk niet dat dat verder heel veel met Geert-Jan te maken heeft.

Zelf-analyse

Annemiek heeft daarentegen geen spijt van haar deelname aan Boer zoekt vrouw. Het heeft haar misschien niet de liefde gebracht, maar wel veel zelfkennis. Ze hoopt nog altijd op een workaholic die bij haar wil intrekken en samen de koeien huppelend voorgaat als ze de wei weer in mogen. Ik vond het heel mooi hoe open ze was. Gun haar de wereld, hopelijk met een leuke vent.

Ook Geert kwam alleen. Maar die had zijn zelfkennis thuisgelaten. Hij had wel gevoelens voor Angela, maar er gebeurde niets. Aldus zijn korte analyse. Hij was helemaal zichzelf geweest, broodje nuchter. Zoisda. Angela gaf toe dat ze vooral op hem was gevallen vanwege zijn charisma. Maar charisma met een zachte G, dat blijkt toch nét even wat anders uit te pakken. Geert heeft inmiddels toch iemand gevonden met de wauw-factor die er wel in is getrapt. Of nee toch niet, vlak voor de uitzending was het uit. Maar het is nu weer aan. ‘Joa. Zo moet dat hè’, hoor ik ‘m zeggen. Ik hoop dat er ergens in Nederland nog een leuke vent zit die wel moeite voor Angela wil doen, want ze verdient het!

In vogelvlucht

Goed even snel de rest van het deelnemersveld, want ook de boeren die ‘veroordeeld’ waren tot de webserie passeerden nog even de revue. Opvallend veel van hen waren verkouden en konden dus niet langskomen. Jammer, want ik had Willem graag aan tafel gezien met zijn Rieneke. Hij is niet alleen voorzien, hij heeft ook al in zijn agenda genoteerd dat ze over 3 jaar gaan trouwen. Tsjakka, zo doe je dat! Johan heeft aan zijn avontuur een aantal vriendschappen overgehouden, da’s in ieder geval een begin. Bij Johan liep het allemaal wat anders…daar was niet alleen een prille liefde in de kiem gesmoord, ook zijn hond was nog eens doodgereden. Pfff….en dan zo’n gesprek via videobellen voeren. Er komt een nieuwe pup en hopelijk op termijn ook een leuke vrouw. Ik gun het hem.

Frans kwam wel langs, maar had nog niet echt kunnen nagenieten van zijn houseparty waarmee Yvon hem had opgezadeld aan het begin van het seizoen. Zat leuke mannen, maar door hartproblemen was Frans er nog niet echt aan toegekomen om echt stappen te zetten. Ik zou zeggen: niets zo goed voor het hart dan liefde, dus ik hoop dat hij die brieven snel weer tevoorschijn haalt. Ronald was er ook, samen met Evelien. Je weet nog wel, van dat James Bondachtige Facetime gesprek “met Ronald. Boer Ronald voor jou”. Eveline is blijven plakken en zorgt ervoor dat Ronald straalt van geluk en zelfvertrouwen. Was geen camera voor nodig. Mooi man.

Kleffe hap

Terug naar de ‘TV boeren’. Ook bij Bastiaan en Milou kregen we nog een korte terugblik van de citytrip. Zij gingen samen ijsvissen, compleet met madurodamhengel en koelbox (Vertel mij: waar heb je een koelbox voor nodig in fokking Lapland? Als je met een ijsboor eerst je viswater vrij moet maken, dan wordt je bier ook niet heel snel warm vermoed ik zomaar). Er waren nog wat kleffe beelden (marshmellows boven vuur, zo’n plakkerig zooitje altijd) en we kregen nog een terugblik samenvatting van de huishoudelijke werkzaamheden die de drie logees op de boerderij deden terwijl Bastiaan vreemdging met zijn witlof. Tja, kun je er een stoer muziekje onderzetten maar het blijft toch een beetje Assepoester 2.0 hè. Niet meer doen dus.

Door het coronavirus werkt Milou verplicht thuis en dus is ze maar tijdelijk bij Bas ingetrokken. Frankfurt is leuk, maar niet als je niet naar buiten mag. Dan maar zo. Ik denk dat zij één van die mensen is die afgelopen week in de rij stond bij de IKEA, want er moet wel nog wat gebeuren voordat ze de bunker van Bas ook echt haar huisje kan noemen. Maar dat komt wel goed. Als je haar nu het mes op de keel zet en laat kiezen tussen Frankfurt of Zeeland kiest ze voor Bas. Dat klinkt nog niet echt als een overtuigende, vrijwillige beslissing, maar het begin is er zullen we maar zeggen.

De cliffhanger van de week….

Sluiten we af met Jan en Nienke. Laten we eerlijk zijn, ik ga er geen stuiver meer voor na de beelden van vorige week. En ook Jan had er een knoop van in zijn maag. Maar nu blijkt dat Nienke alleen een beetje ‘hard to get’ speelde. Onder het mom van procesmanagement. Maar…de processen zijn nu op elkaar afgestemd en ze verblijft af en toe al een paar dagen bij Jan op zijn -helaas door corona nu lege- boerderij.

En ja, ook dit leidde tot saaie televisie. Maar met één groot verschil: zo radioactief al deze twee heb ik nog geen ander stel zien stralen. Of, om Nienke te quoten “het klopt gewoon”. Ik geloof haar direct op haar mooie blauwe ogen.

 

Eén reactie to “BZV 2020: Charisma met een zachte G”

  1. Jos Hordijk 11 mei 2020 bij 10:36 #

    Onvoorstelbaar wat jij er nog uit hebt weten te halen, ik was er benieuwd naar en je hebt mijn verwachtingen overtroffen. Hartelijk dank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: