BZV 2020: we gaan het zien

3 mei

Bron foto: beeldbank KRO NCRV

“We gaan het zien”. Ofwel, hoe je in vier woorden een boer stil krijgt en alle verwachtingen in één klap neersabelt. Och, wat had ik te doen met Geert-Jan.

Natuurlijk, de liefde laat zich niet dwingen, dat snap ik ook wel. Maar je hebt afwachtend en je hebt gereserveerd.

En dan heb je Karine. Karine, we gaan het zien.

Het begon hilarisch, hun citytrip in Malta. Direct bij aankomst zaten ze samen klem in de draaideur. Maar eigenlijk was dat één groot voorteken: de één wil door, de ander remt af. Zo hard zelfs, dat er voor Geert-Jan niets op zat dan zijn eigen glazen dan maar in te gooien. Grapje, waren de glazen van de souvenirwinkel. En nu mag hij van Karine niet meer mee naar binnen. Hij heeft het nog wel geprobeerd hier en daar hoor, zijn liefde verklaren enzo. Maar Karine gaat niet zo snel, die gaat stapje voor stapje open, zoals ze zelf zegt. Beetje zoals een mossel. Maar we weten allemaal dat daar ook exemplaren tussen zitten die helemaal niet opengaan, hoe heet je het water ook kookt.

Oen uit Oeffelt

Nu het neuken met Vera vroegtijdig is afgelast, heeft Geert er eigenlijk helemaal geen zin in. Natuurlijk deed hij net alsof hij al van plan was om haar weg te sturen (iets met trots enzo) maar het was tijdens de citytrip met Angela wel duidelijk te merken dat hij niet echt warm liep voor haar. ‘Potdomme wat is het hier mooi’, zo merkte hij op. Hij zag de longe stroâte en hooge huze, maar hij zag niet de naar contact hunkerende blondine. Die uit alle macht haar sparkle bij zich hield omdat zij ook wel doorhad dat het ‘m niet meer ging worden.

Niet direct hoor, want eerst gaf ze nog aan dat Geert de ruimte gaf om iets te laten groeien. Nu begrijp ik dat ze daarmee gewoon bedoelt dat hij geen slips maar boxershorts draagt. Hij plant de route, hij regelt het ontbijt en hij zorgt voor de smalltalk, want nondepinnekes wat is er veel te zien daar in Spanje. Mannen die in een winterjas buiten gaan roken en vergeten hun broek aan te trekken bijvoorbeeld. Ik had even een Donald Duckmomentje hoor mensen.

Aan het eind van de midweek bestelt Geert een koffie om even in een eenregelige analyse te concluderen dat het ‘m niet ging worden. Zoveel was Angela ook wel duidelijk. Bij de start was ze nog aan het balen over de regen (‘het weer is niet echt geschikt voor romantiek’), achteraf is ze blij dat ze toch nog ergens nat van is geworden. Sorry, te plat, I know. MAAR DE FRUSTRATIES VAN DEZE AFLEVERING MENSEN!!

Schaapjes tellen

Laat ik me herpakken, op naar Schotland. Waar Jan als een kwispelende puber aan de receptioniste meldt dat hij en Nienke samen één kamer nemen. De champagne wordt ontkurkt en Jan breekt het ijs (door erop te gaan staan, maar hé het brak). Ondanks het koude, Schotse weer waant Jan zich in een warm oord als hij verdrinkt in de tropische oceaan die zich schuilhoudt in Nienkes ogen. Zou het dan toch….

NEE! Die oceaan werd een tsunami aan tranen. Jan’s gevoel gaat veel te snel en Nienke weet het allemaal niet meer. Ze wil te graag, maar ze durft zich er niet aan over te geven. Tja, wat kan ik hier verder over zeggen. Er waren schapen en een telefooncel. Tot zover Schotland. Ik hoop voor Jan dat hij een pilletje bij zich had. Mijn frustratie van dit seizoen groeit met de minuut hier…..

Zelfreflectie

Op de boerderij van Annemiek werd deze week een motorrijder gesignaleerd. Bram uit Brabant. Doordeweeks student maar in het weekend heeft hij de vlam in de pijp. Annemiek ging het toch maar weer eens proberen en sprong bij Bram achterop. De motor werd ingeruild voor twee paarden en in galop ging de date verder. Bram deed zijn best om een gesprek op gang te houden. “Geven ze hier schuurfeesten?”. Mwah, die waren er wel, maar Annemiek is daar niet zo van. Gaat toch voornamelijk om vies bier en slechte muziek, aldus de boerin. ‘Jee, ze vieren hier ook carnaval’, hoorde ik Bram denken.

Bij een restaurantje maakten ze een stop en dacht ik even dat er een vonk overvloog. Althans, het tafeltje vloog ergens van in de fik. Maar helaas, Annemiek zag het toch niet zitten. Toch heeft dit programma haar volgens mij best wat opgeleverd. Al is het maar zelfreflectie. Ze deed een opmerkelijke en mooie uitspraak: “Als je jezelf niet meer leuk vindt, wat heb je dan een ander nog te bieden?” En zo is het. Al is het jammer voor Bram natuurlijk. Die zal zijn lading nu elders moeten lossen. SORRY MENSEN. ECHT SORRY. MAAR DIE FRUSTRATIE!

‘Kom in de kas’-dagen

De enige plek waar het wel écht warm werd dit keer, was wonderlijk genoeg in Lapland. In de sneeuw. Grapte ik vorige week nog over de lat-relatie tussen Bastiaan en Milou, de KRO NCRV zag er ook wel de humor van in en zette het tweetal op de lange latten. Er werd geschaatst, gelat, en sleetje gereden en heel veel gezoend. Mooi! In een dependance van de Westlandse kassen zagen Milou en Bastiaan het uitzinnig mooie Noorderlicht. Met de gordijnen dicht, dat wel. Iets met prioriteiten en een boxershort Fundamentale.

Natuurlijk was er een moeilijk gesprek in het bubbelbad, want Milou vindt het lastig om haar CV straks voor zich te zien: New York – Bangkok – Zoutelande. Snap ik wel. Maar toen het moeilijk werd sprak ze de magische woorden ‘ik voel jouw gevoel’ en dat vond Bastiaan wel weer heel lief. Ik werd stante pede jaloers, want als je dat gevoel onder de tafel door kunt voelen, dan moet het wel indrukwekkend groot zijn. En wordt Zeeland plots een optie. Zeeland wit lof. Want die woordgrap mag natuurlijk niet ontbreken.

Ik ga me nu bezatten als voorbereiding op volgende week. Want iets zegt dat die 1,5 meter maatregelen voor de reünie uitzending niet voor iedere boer nodig zullen zijn. Al hoop ik natuurlijk tegen beter weten in op alleen maar verliefde stelletjes.

Je moet toch wat.

 

Eén reactie naar “BZV 2020: we gaan het zien”

  1. Renate 3 mei 2020 bij 22:33 #

    Whahahahahaha, weer geweldig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: