BZV 2020: speedbloggen

26 apr

Foto: beeldbank KRO NCRV

Een vast onderdeel van Boer zoekt vrouw is het speeddaten. Geheel in stijl, ook al is het vijf afleveringen later, sla ik nu aan het speedbloggen.

Niet dat ik haast heb, integendeel. Er is gewoon weinig tot niets te melden, op de gebeurtenissen bij Bastiaan en Geert-Jan na. En dat was, laten we eerlijk zijn, ook al niet veel…

Laat ik om te beginnen even Jan, Annemiek en Geert er doorheen jassen. Hebben we dat maar gehad.

Jan haalt Nienke op uit haar werk, brengt bloemen voor haar mee, die ze vervolgens in de kofferbak laat liggen als ze uitstappen bij haar ouderlijk huis. Kunnen ze volgens mij niet zo goed tegen maar goed. Jan heeft als ijsbrekertje een verzameling streekproducten meegenomen en moeder Ria zag dat het goed was. Er was taart, er waren drie zussen en er was veel ongemak vermomd als gezelligheid. Echt zo’n moment waarop je een pilletje zou willen nemen zeg maar. Toch Jan?

Annemiek is samen met Yvon in de stapel post en video’s gedoken, want je moet toch wat tijdens deze intelligente lockdown. Oh nee, dit was al eerder opgenomen natuurlijk. Enfin, toch weer twee zinnen getikt om mijn blog mee te vullen ook al sloegen ze nergens op. Yvon maakt soep, Annemiek vindt plots heel veel mannen leukerds en er worden afspraken gemaakt. “Moeilijke gesprekken eerst”, aldus Yvon.

Breek de dag, tik een eitje

Bij Geert en Angela is er gezoend, althans dat beweert Angela. De volgende ochtend bij het ontbijt had ik dan wat meer handtastelijkheden verwacht, maar het was een beetje elkaar in de weg staan wat ik zag. Geert wilde na het ontbijt wel met Angela in bad, maar die had haar eendje niet meegenomen. Of ze moest van Yvon naar huis, dat kan ook. Het leek wel vakantie, want net als alle voorgaande ochtenden had Angela alweer ei bij het ontbijt! En dan nog Geert zijn strategie niet door hebben….ik zeg niks. Angela vertrok en ontving een paar dagen later Geert weer bij haar thuis. Samen met haar dochters kookte ze draadjesvlees, aardappelen en rode bieten. MET LOSSE HAREN, maar daar vind ik verder natuurlijk niets van. Gelukkig was er appelmoes zeg maar.

“Of Geert het makkelijk had kunnen vinden?”, los van dat ik dat altijd een beetje dommige vraag vind als iemand al voor de deur staat, gok ik dat er maar weinig mensen zo’n lichtblauwe buitenboel hebben als Angela. Ook in dit huis staat een bank, dus Geert had het naar zijn zin. Omsingeld door haar dochters liet hij zich het allemaal welgevallen. Hij kijkt uit naar de vakantie, hé misschien komen ze wel getrouwd terug! Hij heeft er in ieder geval zin in om verliefd te worden. Ik zou in ieder geval wel een aanstekertje inpakken. Gewoon, voor de zekerheid. Ik zag namelijk niet ene vonk overvliegen voor de camera’s.

Met een vlag en een traan

Bij Geert-Jan was het één groot tranendal want er moest gekozen worden. En ze zijn allebei zo leuk, lief enzovoorts. Ik had echt wel met hem te doen. Zat hij daar te balen, tussen de balen hooi. ‘Volg je hart’ blijkt voor hem niet echt een goed advies want zijn hart heeft hem al zo vaak in de steek gelaten, zo vertrouwde hij Yvon toe. Maar ja, een ander kompas heb je nu eenmaal niet Geert-Jan. Hoe moeilijk ook. Als kijker was het best nog wel even spannend. Kiest hij voor Karine, die aan het stoeien is met gevoel of voor Jacqueline, die heus wel bereid is om de veerkracht van haar littekens voor hem te testen?

Het werd Karine. Jacqueline verliet met opgeheven hoofd en volledige matchende oranje outfit (tot aan haar koffer aan toe) het erf. Ze leek wel de ontbrekende wimpel bij de nog altijd verkeerdom hangende vlag (sorry, irritatiefactortje). Linksom of rechtsom, ze ging weer naar huis. Net als Karine, maar gelukkig mocht GJ haar een paar dagen later thuis op gaan zoeken. Ik zeg niet dat hij zenuwachtig was, maar gelet op de brandvlek op zijn strijkplank was het overhemd dat hij streek niet zijn eerste keuze. Gek genoeg had ik gedacht dat er een allerhartelijkst warme reünie zou volgen, toen hij bij Karine op de stoep stond, maar het zat er (nog) niet in. Of het kwam doordat alles wel heel zwart wit was of doordat ze hem koffie had voorgelogen terwijl het Senseo bleek te zijn, ik weet het niet. Ik weet wel dat ze verdomd snel een arm om die man heen moet gaan slaan: zij is aan zet.

Op gevoel

Last but not least….het keuzemoment van Bastiaan. Als een ware Rasta Rostelli was Milou hem tijdens het ontbijt aan het hypnotiseren. Of aan het ‘lezen’, zoals Bastiaan opmerkte. Maar ze zag niks in zijn ogen. Het ene moment zag ze het één, het andere moment wat anders. Dan ben je of gewoon niet zo’n goede hypnotiseur, of deze boer is scheel. Goed. Er werd nog wat houtgehakt om de spanningen eruit te slaan en ik hoorde Bastiaan voor het eerst een seksueel getinte opmerking plaatsen. Of sloeg ‘het gewicht van zijn kop het werk laten doen’ toch op de bijl? Oh sorry hiervoor….ik probeer ook alleen maar nog een beetje iets van dit blog te maken.

Elise hoopt dat zij wordt gekozen, want zij is er helemaal klaar voor. Milou is stapelverliefd, maar weet ook dat als Bas haar kiest het uiteindelijk uitdraait op latten. En tja….houdt hij wel van wintersport? Sorry, flauw. Alweer. Komt ook door die enorme bierpullen thee en alles….laat ik er maar een eind aan breien voordat het nog erger wordt. Bastiaan koos voor zijn gevoel and guess what? HIJ KOOS VOOR DE WERKSTER! Sorry Elise, die krijg je nog even terug. Al had ik enorm met je te doen. Terwijl jij in tranen je fietstassen ging inpakken was Bastiaan al de huig van Milou aan het kietelen. Gelukkig bleef je vol vertrouwen voor de toekomst en terecht. Je lijkt me echt een leuke lieve meid die een goeie vent verdient. “Er is voor iedereen een pad”, zo hoorde ik je zeggen. Ik zou willen adviseren, probeer eens een kikker. De kans dat die in een prins veranderen ligt statistisch gezien ietsje hoger.

Ook Milou is inmiddels weer van het erf verdwenen, maar gelukkig is er zoiets als videobellen. Waarbij Bastiaan gelijk weer begon over zijn tweede liefde, chicory. Die hoerige witlof die steeds zijn aandacht opeist. Alert blijven Milou, voor je het weet wint de lof het van de afstand.

Hoogtepuntje van deze week? Hond Luna die Yvon via de voice over hoort zeggen dat zijn baasje een paar daagjes naar Lapland gaat. Kun je dat kwispelen eruit monteren, die blik vertelde alles!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: