BZV 2020: Für Elise

29 mrt

Bron foto: KRO NCRV

Na de cliffhanger van vorige week (weet u nog: Annemiek kreeg een scheerapparaat XXL tegen haar bolletje geschopt door één van haar koeien) werden we direct bij aanvang van Boer zoekt vrouw gerustgesteld: ze doet het nog. En is nog altijd stronteigenwijs, dat waren tenminste haar woorden.

Tussen de kakofonie van het gelach van Erik en Jelte, Annemieks ‘oh ben ik daar ook al goed in’ (eitje bakken mensen…maar echt) en ‘Ik? Eigenwijs? Welneeeee’ klonk ergens op de achtergrond de timide stem van Steven. “Heb je die pijnstiller nog genomen?”. Zorgzamer komen ze niet Annemiek. Echt niet.

Boerse barrage

Nu had Steven ook wel door dat hij niet echt zichtbaar was tussen het geweld van Erik (ik ben hier wel in mijn hum) en Jelte (gewoon mooie, krachtige vent), dus hij besloot Annemiek even bij te praten over waar dat door kwam. Oh jee, een ‘officieel momentje’, zo grapte hij nog, terwijl hij zijn klokkenspel riskantvol manoeuvreerde over het schrikdraad.  Hij maakte zich niet druk over dat beetje stroom, zo vertrouwde hij Annemiek toe. Hij was wel wat erger gewend, zo bleek.

De reden dat Steven het lastig vond om over koetjes en kalfjes te praten (…..hier een lege ruimte voor flauwe boerderij gerelateerde opmerking…..) was omdat hij het leven al een keer keihard was tegengekomen. Als ex-kankerpatiënt worstelt hij met zijn energie waardoor hij af en toe wat afwezig is. En van zichzelf is hij al niet een heel extravert persoon, maar dit hielp hem ook niet. Driehonderd petjes af vanachter mijn PC hier voor een man die dan toch zo’n televisieavontuur aangaat en Annemiek apart neemt om zijn ietwat verlegen gedrag toe te lichten. Want hij wilde echt niet weg. En tja, zo’n biecht kon zij dan wel waarderen, maar het maakte het wegsturen daarmee wel extra kut voor haar, zo vertrouwde ze Erik later toe.

Weet je wat extra kut is Annemiek? Dat je iemand wegstuurt die zojuist best wel even zijn in overall gestoken ziel heeft blootgelegd en jij niet eens de moeite neemt om hem fatsoenlijk uit te zwaaien. Nee, je gaat liever op een smartphone naar een barrage* kijken met Erik (en Jelte, die maar meekijkt omdat hij anders 4-0 achterstaat). Ik hoop zo ontzettend dat het door de edit van de programmamakers komt dat het er zo ontzettend onpersoonlijk uit zag. Dat jullie Steven op een wat warmere manier gedag hebben gezegd dan dat wij gezien hebben.  Ben benieuwd of de vonk volgende week gaat overspringen. Het ‘ik hou het met de meeste mensen geen 24 uur uit’ is niet echt het toppunt van romantiek, met als hoogtepuntje de opening ‘ik sluit niets uit’. Ik sluit niet uit dat Jelte volgende week zelf zijn biezen pakt als er niet snel wat actie in de tent komt…..zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb.

* barrage: wanneer twee of meer combinaties gelijk geëindigd zijn, wordt er een beslissende ronde gereden. Hoe toepasselijk: zet ‘m op Erik en Jelte!

Twee boeren in één klap

Goed dat was erg veel tekst voor één boer(in), maar dat compenseer ik met Geert-Jan en Jan. Want daar gebeurde deze week heel veel en tegelijkertijd helemaal niks. Geert-Jan had vorige week al een wegloper en had het daarmee deze week dus betrekkelijk rustig. Hij ging een stukkie wandelen, maakte zijn dagelijkse portie dubbelzinnige opmerkingen (hahahaha….hij wil door Jacqueline in de boot genomen worden…..hahaha), liet Karine letterlijk het ijs breken en schonk nog maar eens een glas wijn bij. Zoveel wijn dat Karine de volgende ochtend een kater had en dat mooi verwoordde met ‘ik heb een muur om mij heen, maar er brokkelt wel eens een steentje af’. Ze vraagt zich af of ze telkens de steen terug moet plaatsen of toch maar eens een keer die hele muur moet afbreken. Geert-Jan lijkt me de perfecte sloopkogel Karine.

Een boerderij verder zat Jan met zichzelf in de knoop. Letterlijk. Na het vierde kind had hij er een knoop in laten leggen (zo noemen wij dat hier in Schiedam) en dus ging hij de vrouwen even polsen op hun kinderwens. Want volgens Google was alles wel weer te fixen, waren zijn geruststellende woorden. De pijn is sowieso voor mij dan, aldus Jan. Tja….de dames schrokken er wat van, ieder op haar eigen manier. Begrijp ik wel, want normaliter heb je eerst seks voordat je überhaupt dit soort gesprekken voert. Van praten word je niet zwanger, dus laat die knoop nog maar lekker zitten zou ik zeggen. In ieder geval tot het keuzemoment volgende week.

En zo werkt dat….

Serial chiller Geert heeft de boel aardig onder controle. Kaarsplankje op tafel, dekentjes op schoot en suggestieve plafonnière aan het plafond…..  Al zijn ‘vrouwtjes’ zijn tevreden en voelen een klik. Voor Esther was het alleen helaas de klik van de voordeur die vanavond achter haar sloot. Die was te rustig volgens Geert. Kun je levensgroot AMOUR op je shirt hebben staan, Geert kent geen Frans. Die kent alleen maar dat zalige dialect van hem (eerlijk is eerlijk, ik vind het heerlijk….).

Nu Angela weg is gaan alle remmen los, zo beloofde hij Yvon. De tijd van vragen, vest pakken en knuffelen gaat beginnen. Oh vastpakken natuurlijk, dat verdomde dialect ook. Enfin, in ieder geval iets waar je het warm van krijgt. Dat moet ook wel, want het had gevroren zo bleek toen Geert en Angela samen buiten gingen roken. Vind ik wel een teken aan de wand. Een vrouw die samen met jou een sigaretje rookt heeft denk ik al een paar punten voor op een rookvrije vrouw gok ik. Scheelt toekomstig gezeik in ieder geval. Vera zat ondertussen onder een dekentje haar boek te lezen. En dus hoorde ze niet hoe Geert haar een aangeschoten projectiel noemde. Al komt dat volgens hem voort uit onzekerheid. Zo werkt dat, hoor ik ‘m elke week wel een keer zeggen.

Vera verhuisde naar de keuken om te koken én zingen en Geert ging met Angela onder een dekentje op de bank naar vieze filmpjes kijken. Op de achtergrond hoorde je een auto die maar niet wilde starten. Was dat Esther? Is iemand nog gaan kijken?

Für Elise

Tja en dan Bastiaan. Die gewoon echt niet zo goed weet wat hij moet. En tegelijkertijd heel goed weet wat hij wil. “Iemand moet mee op de tractor, kom jij maar Elise”. “Jullie kunnen de werkbank wel opruimen. Loop jij met mij mee Elise?”. Ik weet niet hoor kun je daarna voor de vorm de andere twee ook nog wel even met je trekker laten spelen, maar dit lijkt me echt zo’n uitgemaakte zaak. Hij gaat für Elise. Sowieso is Elise de enige die niet kritisch is. Madeleen vindt (terecht!) dat Bastiaan te weinig interesse toont in de vrouwen en Milou vindt het ook allemaal nog wat zoeken. Elise vindt alles perfect. Die ziet het wel voor zich.

Bastiaan voelt dingen. Waarschijnlijk hormonen die uit hun winterslaap ontwaken. Maar kan ook gewoon jeuk zijn natuurlijk. Hij snapt ook dat hij meer interesse moet gaan tonen en vragen moet gaan stellen, maar hij doet dat liever op een natuurlijke manier in plaats van nu heel geforceerd de meiden aan een interview onderwerpen. Meedoen aan Boer zoekt vrouw is ook echt de meest natuurlijke manier Bas….duh.

Enfin, hij stuurde Madeleen nu als eerste weg. Milou zal de volgende zijn.
Al mag ze van Elise ook wel blijven hoor.

Als werkster dan hè.

 

2 Reacties to “BZV 2020: Für Elise”

  1. NMB 30 maart 2020 bij 15:39 #

    Heerlijk Feetje. De zondagavond is al een feest met BZV, maar daarna nog twitter, Rick Evers en jouw blog maken het helemaal af. 🙂

    • feetjeblogt 30 maart 2020 bij 15:50 #

      Dank je wel. Ik geniet ook altijd enorm van Ricks bespiegelingen 😄😄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: