Ondergrondse post: briefje aan Buddy

7 mrt

“Het is het 20e seizoen, er moet wel iets raars gebeuren”. Ik hoor het je nog zeggen Buddy. Alleen had jij het over een mogelijke terugkeer van Leonie en niet over de twist dat er dit jaar maar liefst 4 finalisten zijn. Of 3 finalisten en één mol dan. Maar daarover later meer.

Eerst even mijn teleurstelling over deze aflevering van me afschrijven. Want wat was het drie keer niks, deze week. Sorry hoor.

En begon nog wel zo tof, in dat Ancient Tombes Museum. Net als Nathan zat ik me te vergapen aan die mooie/leuke antropomorfe dierenbeelden. Het deed me een beetje denken aan het decor van Kung Fu Panda, ken je dat? Het enige dat nog ontbrak was een noedelrestaurant. Op het plein stond een schoolklas kinderen in vers-uit-de-verpakking satijnen pakjes (echt, de vouwen stonden er nog in) die een Kung Fu demonstratie gaven. Kung Fu is een verzamelnaam voor Chinese krijgskunsten, zo leerde ik van Rik. Beetje zoals Ikea een verzamelnaam is voor Zweedse meubelmeuk.

Kung Fu Kids

Lang verhaal kort, de kinderen gaven een demonstratie waarbij zij door middel van een houding een cijfercombinatie uitbeeldden. In twee duo’s, én met gelamineerd spiekbriefje A0 formaat, moesten jullie ontdekken welk bedrag zij lieten zien. Omdat jullie nog een beetje in de war waren van het vertrek van Leonie, was de redactie wel zo aardig om de kinderen de demonstratie tot drie keer toe uit te voeren. Waarbij Miljuschka en Nathan goed communiceerden en snel doorhadden dat er € 1750 werd uitgebeeld. Jij was vooral je nieuwe mol aan het bewonderen en gunde de kinderen verder geen blik waardig. Zo leek het althans, zelfs Mil viel het op dat je niets zei.

Na de 3e demo moest Nathan als penningmeester inschatten of jij en Rob het juiste getal konden noemen. Een sturende rol voor Nathan dus (titel van deze aflevering). Hij ziet overal het positieve in en ging er dus ook vanuit dat jullie het goed zouden hebben. Maar Rob had geen idee. En wilde eigenlijk ook geen gokje wagen. Maar ja, jij ‘stuurde’ hem daarin hè. Dus hij moest wel iets zeggen. En dus riep hij 1600 wat natuurlijk fout was. Waarop jij aangaf dat je wel wist dat het 1750 was, maar dat je wilde zien wat Rob zou doen. Best raar als je er over nadenkt….de mol willen ontmaskeren is één ding, maar moedwillig geld verliezen in deze fase van het spel? Het zal wel.

Dat was volgens mij ook wat die Chinese kindjes dachten toen Miljushka netjes xiè xiè zei om te bedanken. Het zal wel.

Onder de pannen

Op naar de night market, die overdag al open was want in China kan alles. Tussen de schorpioenensaté en de sprinkhanenfondue kregen jullie een eigen foodtruck van waaruit jullie Hollandse kost mochten gaan verkopen. Mil helemaal blij natuurlijk, want dit was haar happy zone. Jij was wat minder enthousiast en dacht gelijk terug aan die slavinken van vroeger waarmee jij het rookalarm wist te activeren. Ach, zo hebben we allemaal onze culinaire herinneringen. Zo bestaat Nathans deelname aan het huishouden uit slechts een glimlach. Ik bedoel maar.

Grappig om te zien hoe jullie van alles konden verkopen, van stroopwafel tot dropje en van beschuit met muisjes tot aan pannenkoeken. Oh ja en nog allerlei etenswaar die 1,5 uur voorbereiding (oliebollen, stamppot) vergden. Ik ga niet heel veel woorden vuil maken aan deze opdracht. Jullie hadden vooral veel lol en ik zag volwassen mannen kinderen lokken met dropjes om hun worst aan hen te slijten. En ja dat klinkt fout, maar zo lijkt het nog wat. Ga volgende week ook eens een rookworst op de gril gooien. Gewoon, voor de leuk.

Waar ik me trouwens wel over heb verbaasd is dat jij niet direct je prijzen aanpaste toen je hoorde dat de buren het vijfvoudige vroegen voor een stroopwafel. Maar goed, zal ook wel weer een marketingtactiek zijn ofzo. Uiteindelijk toch € 1220 voor de pot en een handje Chinees zakgeld omdat ze bij de AVROTROS te beroerd zijn om molgeld naar boven af te ronden.

Gokje wagen?

Was ik net zo blij dat er twee (oersaaie) opdrachten waren die ik EINDELIJK begreep, begint Rik aan de uitleg van opdracht 3. Iets met gokken met geld uit de pot, 6 kamers en een hotline met de mol. Misschien waren het de 2 reusachtig grote delfsblauwe vazen die me teveel afleidden. Je zal als man maar bloemen mee moeten nemen voor de eigenaresse van die krengen. Over een ondankbare taak gesproken.

Goed, Rob gokte met € 1000 en vond uiteindelijk 2 x € 250 in de kamers. Als ik het goed heb begrepen heeft hij dus quitte gespeeld, want het geld dat je vond zou worden verdubbeld. Nathan speelde op safe (want dan lijkt het allemaal niet zo verdacht) met € 500, die hij ook weer terugvond na een telefoongesprek met zichzelf. “Vertrouwen in de mensen is goed”, schreeuwde hij van de Chinese daken. Ja, ja. Net als suikervrij gebak, maar daar trap ik ook niet in.

Jij en Mil gingen natuurlijk all in, dat was te verwachten. Allebei zetten jullie € 1500 op het spel, waarvan Mil alles terugvond en jij € 1000. Je leest al hoe boeiend ik deze opdracht vond….niet. Volgende week horen we ook pas hoeveel geld er is verdiend. Of verloren.

Niemand naar huis

Omdat iedereen op Leonie zat, maar zij er nu uit is, moet iedereen plots schakelen naar een nieuwe mol. Wat het nakijken van de testen nog lastiger maak, zo heeft de redactie waarschijnlijk gedacht. Want hoe verklaar je anders dat jullie allevier (!) door zijn naar de finale? Hoera, met zijn viertjes naar het Vondelpark, iedereen verdubbelt zijn punten in de poule en de spanningsopbouw is….net zo groot als na vorige week.

Sorry Buddy, ik wil je niet met mijn frustraties opzadelen. Maar ik ben al geen fan van die live onthullingen als finale aflevering en ik had het oprecht leuk gevonden voor het spel als er vanavond iemand was afgevallen. Maar goed, ik hoop dan maar op een andere leuke twist volgende week. Met drie kandidaten die op Rob zitten en Rob die op jou zit, hoop ik zo dat mijn voorspelling uitkomt en Nathan volgende week iedereen uitlacht. Maar ook als Mil het zou zijn, zou ik dat heel tof vinden (al haat ik mijzelf dan omdat ik 2 weken terug geswitcht ben ). Zul je zien dat Rob gewoon de mol is. Heb ik weer.

Laat dan Nathan in ieder geval de winnaar zijn. Weet ik tenminste zeker dat het geld voor positieve dingen gebruikt wordt.

Tot volgende week Buddy, doe je een dikke trui aan? Kan best nog koud zijn, zo’n Amsterdams park.

groet Yvette

PS: gelukkig begint De Mol op Vier (België) morgen aan een nieuw seizoen. Kan ik me weer opnieuw in het spel storten 🙂

 

Eén reactie to “Ondergrondse post: briefje aan Buddy”

  1. Ed 8 maart 2020 bij 08:26 #

    Mee eens. Rete saaie aflevering weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: