35 redenen

15 mei

6830726558_cabac066c2_b“De senaat van de Amerikaanse staat Alabama heeft dinsdag een wet aangenomen die vrijwel alle abortussen verbiedt. Zelfs het afbreken van een zwangerschap na verkrachting of incest is verboden. Alleen als de gezondheid van de vrouw in het geding is, is een abortus toegestaan”.

Ik zou hier vanuit een primaire reactie een hele blog aan kunnen wijden.

Maar woede en emotie zijn meestal niet de meest inspirerende muzes weet ik inmiddels. Bovendien, wat zou ik moeten schrijven?

Dat het bizar is dat er nu een wet van kracht is die vrouwen het zeggenschap afneemt? Zeggenschap of haar eigen lijf, haar eigen leven, haar toekomst? Een wet die haar net zo strafbaar maakt als de man die haar verkracht heeft? Waar tussen de regels in het wetboek nu staat dat zij eigenlijk een moordenaar is als zij -om wat voor reden dan ook- zich op een bepaald moment in haar leven genoodzaakt ziet om voor zichzelf te kiezen? Een wet die ruimte biedt aan jonge mannen om fouten te maken, maar tegelijkertijd de jeugd van meisjes ontneemt als zij hetzelfde doen?

Ik zou het allemaal kunnen zeggen. Fulmineren, met scherp schieten en metaforen over jullie uitstorten. Gelardeerd met een cynisch ‘Sweet home Alabama’. Maar ik doe het niet.

Ik zwijg. Laat de situatie maar voor zich spreken.

De senaat in Alabama bestaat uit 35 dominante, witte mannen. Strak in het pak en allen geboren voor 1973. Geboren dus vóór het jaar waarin de abortuswet werd versoepeld.

I rest my case.

 

 

Bron foto: Tim Evanson

Eén reactie to “35 redenen”

  1. Mies Huibers 15 mei 2019 bij 13:03 #

    Het is een maffe, trieste wereld soms.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: