1001 redenen

20 jun

Hé psssst, President Trump…..

In uw inmiddels rijke geschiedenis aan dieptepunten is het gijzelen van kinderen er toch wel eentje van het zwartste zwart hoor. En er zijn zoveel redenen te noemen waarom dit echt voorbij alle grenzen van menselijkheid gaat.

Nog even los van het verweer dat er goede, hygiënische opvang is geregeld voor de kinderen die aan de grens van hun ouders worden gescheiden. Een kooi blijft een kooi, al zijn de tralies van goud.

Nog even los van de discussie of dit beleid wel of niet onder Obama al is ingevoerd. Want iedereen met kennis van geschiedschrijving en gevoel voor nuancering weet hoe de Amerikaanse vork werkelijk in de steel zit.

Nog even los van het feit dat sommige Amerikanen zo geraakt zijn door wat er nu gebeurt, dat zij hun vak niet meer met goed fatsoen kunnen uitvoeren. Zoals deze voormalig medewerker van één van de centra die nog langer weigert mee te werken aan deze marteling of deze nieuwslezeres die de berichtgeving niet zonder droge ogen over haar lippen krijgt.

Nog even los van de veelzeggende poppenkast waarin gesuggereerd wordt dat huilende en krijsende kindacteurs zijn ingezet als propaganda in de hetze tegen de huidige regering en haar beleid.

Nog even los van het feit dat er zo eenvoudig mensenrechten worden geschonden en inwoners van de nog nooit zo verdeelde staten van Amerika zich oprecht zorgen zouden moeten maken over het vervagen van deze grenzen.

Nog even los van het gegeven dat we al eerder zagen gebeuren dat “kinderen even meegenomen werden voor een douche” en iedereen er van uitging dat we hier lessen uit zouden trekken. Dit nooit meer…weten we nog?

Nog even los van het feit dat er maar één persoon is die NU per DIRECT een einde aan deze horror kan maken, maar hij er liever voor kiest om menselijk wisselgeld in te zetten in het migratiedebat.

Nog even los van de trauma’s die kinderen oplopen doordat ze zo jong en abrupt onthecht worden en hun vaste grond en bijbehorend gevoel voor veiligheid kwijtraken. (En daarbij dus ook nog even los van de gevolgen van die trauma’s voor het kind én de samenleving)

Los van dit alles.

Het zijn godverdomme kinderen.

Dat alleen zou al genoeg reden moeten zijn.

 

Advertenties

Eén reactie to “1001 redenen”

  1. Helga 21 juni 2018 bij 10:23 #

    Stil ervan, zowel van het vreselijke gebeuren als van hoe je mijn gevoel onder woorden brengt…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: