BZV: soppen in het donker

12 mrt

Fotograaf: KRO-NCRV

Het is natuurlijk een beetje onhandig: drie logées uitnodigen als je animatieteam net een weekje vrij heeft. Dan is het niet vreemd dat het een beetje stroef loopt in het begin.

Marc heeft het er maar moeilijk mee, want hoe voorkom je ongemakkelijke stiltes? Hoe hou je drie vrouwen bezig? Hij wil graag, maar weet niet goed waar hij moet beginnen….

En ja, dan kun je stroomuitval veinzen, waardoor je keuken tijdelijk in een darkroom wordt omgetoverd, maar of dat nu echt zoden aan de dijk zet? Stoïcijns gingen de dames, gewapend met een hoofdlampje, door met de afwas. Soppen in het donker, dat had Marc zich toch net even anders voorgesteld. Maar goed, de avond was nog jong en Marc had ergens gelezen dat ‘kijken naar de sterrenhemel’ het altijd goed doet. En dus had hij een app geïnstalleerd op zijn telefoon om sterrenbeelden te spotten. Zucht…de digitalisering van de romantiek. Na de kat keek hij uiteindelijk nog een paar vleermuizen uit de boom en toen zat de eerste onwennige avond erop.

De volgende dag had Marc zich wat beter voorbereid: er lag een compleet programma klaar. Hij nam Irene, Annekim en Anke mee op zijn SabiStar III en waande zich Don Johnson, maar dan met een speedlimit. Per boot nam hij de vrouwen mee voor een kijkje in de keuken van zijn kwekerij. Omdat hij zelf nog niet goed weet hoe hij zijn vrouwen moet paaien, liet hij hen zelf eerst de vissen paaien. Wat bij Annekim weer vragen opriep als “wat is de voerconversie?”. Ja, die meid weet wel hoe ze een gesprek moet leiden. Maar met alleen intelligente vragen red je het niet bij Marc en dus kwam er ook nog een bikinironde. Al zwemmend mochten ze een kijkje nemen in Marcs onderwater speeltuin. [voer hier zelf maar alle bijbehorende dubbelzinnige grapjes in]

Olkes All Inclusive

Bij Olke verloopt het allemaal iets soepeler. Zowel Henriette als Sandra en Alberdien voelen zich heel comfortabel bij de Friese reus uit Texas. Waarbij Alberdien de meeste aandacht krijgt van hem. Althans volgens haar. En als het niet zo is, dan voelt zij dat wel zo. Dus. Maar, ook al verloopt het allemaal soepel, ook Olke had wel bedacht dat er iets georganiseerd moest worden. En dus stelde hij een romantische strontwandeling voor. Want hé, dat hoort er bij. Henriette, die studeert voor dierenarts, ging in de stallen direct over tot een prikactie. Even laten zien waartoe ze in staat is. De koeien vonden het allemaal prima, toen nog wel…

Want stel je voor, je bent een koe en je staat nietsvermoedend een beetje voor je uit te staren over het Texaanse platteland. Totdat daar ineens een cameraploeg op je afkomt. Dan sta je al raar te kijken, maar als er dan ook nog eens achter elkaar drie armen in jouw achteruitgang verdwijnen, dan wordt toch spontaan je melk zuur? Ik had zo met dat beestje te doen. Maar ja, het hoort erbij op de farm van Olke. Het is een all inclusive logeerpartij wat dat betreft. En als je daar, net als Alberdien, een beetje moeite mee hebt…tja, dan heeft Olke daar op zijn beurt weer een beetje moeite mee. Waar Henriette en Sandra zonder aarzelen (en zonder sierraden gelukkig) hun hand voor hem in het vuur…eh…in de koe staken, haakte Alberdien af. Ik vrees dat dit haar minpunten op gaat leveren.

Herman geeft gas

Bij Herman op de boerderij moest er gekozen gaan worden. En dat zou nog een hele klus gaan worden, aangezien er nog nergens echt ‘momenten’ waren gecreëerd om elkaar wat beter te leren kennen. Pia, die mee mocht naar de bakker, deed nog wel een dappere poging en stelde wat vragen, maar Herman blonk uit in algemeenheden. En tja, de momenten dat ze met zijn vieren op de boerderij waren, bleef er toch ook steeds een afstand. Nou helpt het ook niet om schrikdraad tussen jezelf en je logeetjes te zetten moet ik zeggen. En als je dan ook nog een windje laat vliegen (laat ik het een keer netjes houden), tja…laten we zeggen dat dat ook niet helpt.

Sowieso was Herman wat onhandig qua omgangsvormen deze aflevering. Zo kreeg Anne de kans niet om haar ontbijt op te eten omdat ze zo nodig de tractor van half negen moesten halen geloof ik. En toch bleven de dames lachen. En hopen. Het keuzemoment was voor Herman zelf evenzo lastig. “Het wordt een gevoelskwestie, ben ik bang”, aldus de boer tegen Yvon. Goed zo Herman, kiezen met je hart. Niet met je verstand. En dus mocht Anne (ondanks haar shirt met NOPE…wat voor boodschap zend je daarmee uit?) blijven, evenals Fleur. En moest Pia met haar keyboard onder haar arm, waarmee ze op de heenweg al bijna niet door die verdomde metropoortjes kwam, terug naar huis. Ze was oprecht verdrietig en ik had met haar te doen. De conclusie van Herman, dat ze gelukkig haar bril niet op had, want dan leken haar tranen nog groter, maakte het niet veel beter.

Huishoudbeurs goes Canada

Riks leren we in deze aflevering nog beter kennen. Zo is hij zuinig met spullen, want alles dat je vuilmaakt moet je ook weer afwassen. En dus gebruikt hij niet én een dunschiller én een mesje. Wat een onzin. En aardappelen schillen doe je ook gewoon boven de vuilnisbak, dat scheelt weer een schaaltje. Ach…het had ook wel wat gezelligs zo samen met Marit. Die twee lijken gemaakt voor elkaar. Ook al probeert Eline hier en daar ook wel haar momentjes te pakken hoor. Maar dat doet ze zo subtiel dat zowel Riks en ik als kijker niks doorhebben. Volgens Riks is Eline te bescheiden. En ja, “op die manier kom je nooit bovenop”, aldus zijn cryptische conclusie.

Na een korte Blokkercommercial waarbij het verschil tussen een staafmixer (motortje boven), mixer (motortje opzij) en een blender (motortje onder + hele grote opvangbak bijgesloten) werd uitgelegd kon er genoten worden van een heerlijk ontbijtje dat Claudia had klaargemaakt. Al vraag ik me wel af hoeveel vertrouwen ze daar in Canada hadden in haar kookkunsten, aangezien er een grote bak koekjes op tafel lag, waar al gretig van was gesnoept. Het waren vrij algemene beelden die we te zien kregen uit Canada, waarbij vooral Claudia twijfelt of ze hier wel op haar plek is, Eline zich afvraagt of dit wel een plek is waar ze haar zoontje mee naar toe wil nemen en Marit alvast de rest van haar koffer uit en Riks verder inpakt.

Two of a kind

In Roemenië pakt David het al wat grondiger aan. ’s Avonds op de bank vinden al diepgaande gesprekken plaats, over vertrouwen en relaties. Waarbij het voor zowel hem als Jorien duidelijk werd dat zij wel heel veel op elkaar lijken. De vraag is of dat goed is of juist straks zal leiden tot ruzies. In een één op één momentje bespreekt David dit met haar. Waarbij zij hem op het hart drukt dat het juist goed is om af en toe ruzie te hebben in een relatie. Zolang je maar niet met ruzie naar bed gaat. Slimme zet…tussen de regels door is dit een pleidooi voor goedmaakseks. Welke man is er niet dol op?

Aangezien de boerderij van David zelf nog een ruïne is, nam hij de meiden mee op excursie naar een andere boerderij. Zo één waar de biggetjes al in kratjes zitten en er gewoon muizen door de stallen lopen. Als dat ene muisje een test was, dan zijn Susanne en Mara finaal gezakt. Wat denk je dat er allemaal in die bouwval van David rondloopt? Daar is die ene pluizige Speedy Gonzales niets bij denk ik zomaar. Volgende week mag David gaan kiezen en ik heb eerlijk gezegd nog geen idee welke kant het opgaat. Al hoop ik wel dat Mara mag blijven. Goed, ze is overenthousiast en kan zelfs nog euforisch doen over een varkensstal terwijl de lucht chronisch op haar longen slaat, maar volgens mij is ze straalverliefd. Nu maar hopen dat David dat ook ziet.

Eén reactie to “BZV: soppen in het donker”

  1. Ineke 13 maart 2017 bij 16:11 #

    Nog even nagenieten met jouw verslag van deze aflevering! Vond ik ook tenenkrommend, dat gedoe met die koeien!! Dat hoeft toch niet op tv??? Ik gaf Alberdien groot gelijk dat ze er niet in mee ging! Brrrr…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: