Ondergrondse post: briefje aan Remy

16 Jan

COCO TOURS

Ha die Remy!

Is het gelukt? Heb je je reiseditie harpje zonder schade weer in je koffer weten te frotten? Zo jammer dat we jouw mooie muziek moeten missen vanaf nu in WIDM. Zo jammer ook dat we pas in aflevering 3 iets te horen kregen van je, want…wauw. Echt wauw. Ik ga denk ik mijn man ook op harples sturen, want ik wil net als Klaas ook wel op deze manier gewekt worden!

Maar zonder dollen, naast jammer vind ik het ook onbegrijpelijk dat je er uit bent Remy. Vanaf vorige week had ik je eigenlijk (naast Rop) ook in het vizier als mogelijke mol en tot aan de test , bleef mijn zekerheid over jou als saboteur maar groeien. Zeker toen jij € 0 invulde op het laatst (hierover later meer), dat was voor mij echt het laatste zetje dat ik nodig had om verder in de Remytunnel te raken. Bleek een bizar kort tunneltje.

Ik weet niet of je heel getraumatiseerd bent dat je er nu uitligt, lukt het om samen met mij nog even terug te blikken denk je? We gaan het gewoon proberen…

Ik zal je vertellen, na vorige week is 2/3 van Nederland ervan overtuigd dat Klaas de mol is. Maar ik wil daar (nog) niet in meegaan. Er ligt nog zoveel open. Ik wil een brede blik houden (naast mijn focus op Rop dan hè). Omdat Art al twee weken roept dat het spel zich vooral achter je rug afspeelt, was ik extra gefocust tijdens het intro deze week. Terwijl Art haarscherp in beeld zijn intro oplepelde, bestudeerde ik de vage beelden op de achtergrond. Ik zag poorten (verwijzing naar Marjolein? Echtgenote van Henk Poort) en een kind op felblauwe schoenen rondspringen. Van diezelfde kleur blauw als dat Rop zijn gympen zijn zeg maar…..ja, ik ben behoorlijk door aan het draaien, ik weet het.

Liever lui dan moe

Goed, de eerste opdracht. Ook daar vond ik jou behoorlijk verdacht. Omdat het erop leek dat jouw groep, samen met Cécile en Marjolein, niet al teveel moeite wilde doen. Want zeg eerlijk, jullie zijn niet van je plek geweest! Terwijl de overige duo’s de stad afschuimden om op zoek te gaan naar delen geld om zo biljetten compleet te kunnen maken en dus geld te verdienen. Misschien was het gewoon gemakzucht? Ach eigenlijk bleek het niet zo’n slechte tactiek, de ontbrekende delen van jullie € 250 kwamen gewoon naar jullie toe. In the pocket (of in de pet van Cécile, zo bleek later). Ondertussen maakten de andere kandidaten behoorlijke kilometers, waarbij Taeke losging met een bont repetoir aan telefoongrapjes (“Met Domino’s Pizza!”, “Ola, Que tal esta?” ) en Tim de lokale bevolking een spoed LOI cursus groetjes zeggen gaf. Hij had sowieso zijn lolbroek aan, die Tim. Probeerde gratis vervoer te hosselen en high fivede nog even met wat schoolkinderen. Helemaal in zijn element, die jongen.

Samen met Klaas liet hij het juiste biljet achter, waardoor het Taeke en Annemiek lukte om de € 500 compleet te krijgen. Goed bezig dus. Dit in tegenstelling tot Rop en Ellie, die vanaf het begin af aan voor paal stonden maar het niet doorhadden. De paal waar het geld aanhing dan hè. En oh ja….Rop had ook per ongeluk zijn telefoon uitgezet. Tuurlijk joh….kan gebeuren. Maar goed, maakt niet uit. Ook mede dankzij hen kwam die € 500 compleet, want zij hadden een biljet dat ze achter konden laten waardoor het ontbrekende deel van het geld geruild kon worden. Eén van hen mocht verder en Ellie, die daarvoor alleen maar Rop had geobserveerd als zijnde haar verdachte, sloot zich aan bij Klaas en Tim om te kijken of ook de € 1000 nog haalbaar was. Vooraf was al gezegd dat voor de € 1000 de kandidaten ondergronds zouden moeten en dus informeerde Tim bij zijn nieuwe vrienden (de garoetjessss!) waar de metro was. Die bleek algauw een brug te ver te zijn. En terwijl Klaas, Tim en Ellie van een afstand deze brug stonden te bewonderen, zag geen van hen de wenteltrap die onder de grond verdween…richting mysterieuze catacomben. Maar goed, daar heb jij verder niets van meegekregen, want jij hebt drie kwartier in de brandende zon lekker op het plein gehangen met je nieuwe vrienden. Koekje erbij?

Een streepje voor op de rest

Tijdens een pauzemomentje wilde Tim (terecht!) het geld nog even zien. Er was nieuw geld in de pot (maar liefst € 750!) en de penningmeester staat onder zware curatele. En dus kwamen de biljetten op tafel en ging de gehele groep als een stel Sherlocks het geld bestuderen. Want er staan wel heel veel rare dingen op hè. En wat zou dat allemaal betekenen? Terwijl iedereen aan het raden was welke aanwijzingen er wel niet verborgen zouden liggen in de verschillende flappen, merkte Rop op dat het patroon op de achterzijde wel eens puzzelstukken van een foto zouden kunnen zijn. Briljant om dit op te merken als je inderdaad de mol bent, dacht ik direct. Maar of het echt slim is, dat is dan wel weer de vraag. Ik merkte vooral op dat er binnen de deelnemers (en zelfs Art) een soort streepjes epidemie heerste…..5 mensen die een streepje droegen, ik dacht eerste even dat mijn televisie stoorde. Het zal wel de invloed van Cécile zijn denk ik.

Enfin, op naar de volgende opdracht. Eindelijk actie! Aldus Annemieke. Het keurig aangeharkte voortuintje van een plaatselijk fort was volgestort met afgekeurde pallets en doeken, zodat er een soort parcours voor een alternatieve obstacle run was ontstaan. Voeg wat spotlights, een volle maan, sluipschutters en drones toe en je weet het….dit is WIDM op zijn best. De opdracht was even simpel als lastig. Geld meenemen en de overkant bereiken zonder kleerscheuren. Onderweg zou je zelfs nog een verdubbelaar mee kunnen pakken. Na zorgvuldig overleg werd het geld verdeeld. Er werd hoog ingezet op Taeke en Ellie en er werd één verkenner aangewezen die met een schamele fooi als eerste de arena in werd gestuurd. Tim in dit geval.

Uiteraard mocht hij pas weg nadat Ellie had gecontroleerd of alle porto’s op dezelfde frequentie stonden (ETHER DISCIPLINE MENSEN!) Als een ware moederkloek supporterde zij Tim door het veld (“Blijf in je dekking”). Het mocht helaas niet baten, Tim sneuvelde toen hij de na al legendarische zin uitsprak ‘geduld is het codewoord’. Goede tip, Tim, maar doe toch maar niet.

NACHTBLIND????

Na Tim besloten jullie de rest van het spel in duo’s het veld in te gaan. Goede keuze, Remy. Was het jouw idee? Annemieke en Klaas gingen als eerste. Annemiek haalde de verdubbelaar, maar toen ze bijna binnen was veranderde ze helaas in een soort van rennende kerstverlichting. Af. Dood. Uit het spel. Dit in tegenstelling tot Klaas, die het wel redde. Ook met verdubbelaar trouwens, chapeau. En toen mocht jij samen met Taeke. Fantastisch hoe jullie op elkaar waren afgestemd, kruisen, voorlangs, afleiden, gaan! Allebei keurig binnen en Taeke zelfs met verdubbelaar. Helden! Toen was het de beurt aan Ellie en Rop. En aangezien dit soort bezigheden voor Ellie dagelijkse kost zijn, verbaasde het dan ook niemand dat ze zonder problemen de overkant haalde. Waarbij ze ook nog even de verdubbelaar aaide. Nee, ze nam hem niet mee, dat heeft ze zo geleerd. Bewijsmateriaal mag je nooit verplaatsen.

En Rop, tja Rop…die rende in één rechte lijn zo een doek tussen twee pallets in, waardoor het zaakje instortte. Waarop hij zich verontschuldigde met de woorden “ik ben nachtblind”. Ik zal je vertellen Remy, ik vloog van de bank…als door een bij geprikt. Want was het niet Jon van Eerden (een mol in een eerder seizoen van WIDM) die EXACT deze woorden ook uitsprak bij een opdracht? Dat bedoel ik. Goed, er waren nog twee dames, Marjolein (pief, paf, poef…af) en Cécile die in haar witte skinnyjeans (NEE, geen legging!!! Dat dat even duidelijk is) als een volleerd dansmarieke nog even een verdubbelaar scoorde voordat ze naar binnen huppelde. Je ziet dat het gaat wennen, die platte schoenen. Uiteindelijk haalden jullie als groep met deze opdracht € 1700 binnen! Of, zoals jij het zo mooi zei “We hebben de mol mooi te kakken gezet!” Wist jij veel wat er daarna nog stond te gebeuren….

Waarom? Vertel me waarom?

Na het feestje in de bus met Anita Meijers ‘Why tell me why’ (met dank aan Cécile) sloeg de stemming al gauw om toen Art jullie een bizar aanbod deed. Voordat de test werd gemaakt, mocht er geboden worden op het wegstrepen van 5 testvragen naar keuze. Er zat € 4150 in de pot, dat was het maximum bedrag dat mocht worden geboden. Het op één na hoogste bedrag zou winnen en diegene mocht bepalen welke vragen af zouden vallen. Ik vond het een interessante keuze…zowel voor de mol als voor de kandidaten zou het logisch zijn om zo laag mogelijk te bieden. Als je tenminste voor het geld zou gaan dan. De mol hoefde in dit geval alleen maar toe te kijken om te zien hoe de anderen elkaar gek zouden maken. Vandaar dat ik jouw € 0 ook echt aan zag voor een regelrechte molactie. Maar nee dus. We weten niet wie uiteindelijk het bedrag van € 2345 heeft geboden, het geld dat de groep nu kwijt is. Ik weet alleen dat het bedrag dat Rop opschreef begon met een 2. Maar ja, wat zegt dat?

Voor jou in ieder geval helemaal niets. Jij moet naar huis. Echt zo jammer…. Voordat je gaat, wil ik je nog een paar dingen toevertrouwen. Heb jij bijvoorbeeld ook dat shot gezien, van die bijenkolonie? Zou dat erop wijzen dat de mol toch weer een vrouw is dit jaar? (als in bijenkoningin) Ik denk het niet, maar ik houd het toch even in mijn achterhoofd. Ook omdat ik eindelijk een verklaring heb gevonden (denk ik) voor het getal 876 dat we in de leader steeds te zien krijgen. Want was het niet in ’87 dat we 6e (gedeeld 5e) werden bij het songfestival? Waarbij Marjolein Keuning in het achtergrond zong? Ik weet het…vergezocht, maar toch. Verder zie ik steeds weer dat beeld voorbij komen van die man die iets roept (die met zijn hand bij zijn mond, ook prominent in de leader). Zou dat wijzen op De Gilfactor, het programma dat Klaas heeft gepresenteerd? Ik hoop van niet. Ik wil zo ontzettend NIET de Klaastunnel in. Gewoon, omdat het er na vorige week zo dik op ligt dat het gewoon niet leuk zou zijn….

Net zoals het nu niet leuk is om afscheid van jou te moeten nemen Remy. We gaan je missen.

Tot ziens voor nu. Of, zoals de nieuwe vrienden van Tim zouden zeggen, de garoetjesssss!

Liefs, Yvette

2 Reacties to “Ondergrondse post: briefje aan Remy”

  1. Mich 16 januari 2016 bij 23:43 #

    Aaaaarg……heb ik me pijlen na vandaag op Tim gezet……..na jou blog is niks meer zeker!

Trackbacks/Pingbacks

  1. WIDM: feetjes verdachtenlijstje 3 | feetjeblogt - 17 januari 2016

    […] En oh je, de blauwe schoenen hè…..zoals ik al zei in mijn ondergrondse post aan Remy […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: