Sta jij je mannetje?

14 Mei

armMet het online offensief ‘Echte vrouwen staan hun mannetje’ (#stajijjemannetje), dagen we mannen en vrouwen uit in gesprek te gaan over de wenselijkheid van bestaande rolpatronen.  Dit is een initiatief van het ministerie van Onzin, Flauwekul en Onwetendheid, die eerder al die ‘andere’ campagne ‘stajijjevrouwtje’ is gestart.

Anno 2015 zitten we namelijk nog steeds teveel gevangen in hardnekkige traditionele rollen voor mannen en vrouwen. Er zijn allerlei opvattingen over wat “een echte man’ of “een echte vrouw’ is. Dat onbewuste denken in “typisch mannelijk’ of “typisch vrouwelijk’ moet op de schop. Verruim je blik en laat jezelf niet (onbewust) in een bepaald keurslijf drukken. Iedereen kan hier opnieuw bewuste keuzes in maken!

De campagne #stajijjemannetje helpt hier graag bij door vrouwen een aantal handige lifehacks aan te reiken, mochten zij zich inderdaad gaan wagen aan typische mannenzaken. Oh dear, als dat maar goed afloopt. Want tja, het blijven vrouwen natuurlijk.

strijkBBQEen echte vrouw staat haar mannetje achter de barbecue!
En wist je, dat als je het dek van je strijkplank afhaalt, deze prima dienst kan doen als grillplaat? Barbecue eronder, beetje hulp van je Siemens stoomstrijkijzer (standje katoen) en je bakt in een handomdraai de lekkerste burgers!

 

French manicure op je sterretje!sterretje
Pats! Plots zit er een sterretje in je voorruit. Wat nu? Om te voorkomen dat het glas verder gaat scheuren, trek je je beautycase en haalt wat blanke lak tevoorschijn. Even aan weerszijden opvullen, laten drogen en vol gas naar de garage!

 

behangfohnNiet bang voor behang
Klussen, dat kan eigenlijk iedereen. En met de juiste apparatuur wordt het nu nog makkelijker. Behang afhalen bijvoorbeeld. Niks duur stoomapparaat. Gewoon even plens water tegen de muur en je Babyliss Pro voluit erop. Appeltje, eitje. (NB: stoomstrijkijzer, hoogste stand werkt natuurlijk ook perfect)

 
Een koud biertje openen zonder opener!bierbh
We zien vaak mannen dit kunstje klaren met hun tanden, maar ja….we zijn natuurlijk geen beesten hè. Om over schade aan het gebit nog maar te zwijgen. Gelukkig zijn de meeste vrouwen in het bezit van een beugelbh. Ideaal. Kroonkurk nét onder het randje plaatsen, met de linkerhand een beetje druk uitoefenen op de borst en…..proost!

 

Binnenkort: het huis isoleren met maandverband
Hou onze site (www.wateenontzettendeenzijdigeenrolbevestigendekutcampagne.nl) in de gaten. Want rond vaderdag lanceren we weer een aantal nieuwe handige lifehacks voor de moderne vrouw. Zo leer je cement mengen met de keukenmachine, een verstopte afvoer ontstoppen met breipen en/of stofzuiger en je oliepeil controleren met één enkele tampon.

Stay tuned zou ik zeggen! En in de tussentijd kun je mooi nog even de was doen.

 

Bron foto: Hector Alejandro

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: