Bonnetjes

10 Mrt

6803379685_84ccf8f56d_zNa de bon
volgt de bons.
Enige logische volgorde ook.

Misschien was er wel een hele goede reden om de Jackpot van de Postcode Loterij van 4,2 miljoen gulden uit te keren aan crimineel Cees H. jaren geleden. Wie ben ik om dat te beoordelen? Waar het om gaat is dat er gelogen is over de hoogte van het bedrag. En niet heel even, nee een heel jaar lang. Nu zou je kunnen zeggen dat dat natuurlijk gedrag is voor een politicus en dat is in de meeste gevallen natuurlijk ook gewoon zo, maar het mag niet. Echt niet. Zelfs niet voor volk en vaderland. Juist niet voor volk en vaderland. Draagt namelijk niet helemaal bij aan het vertrouwen en dus het gevoel van veiligheid. En laat dat laatste nou net de grootste portefeuille zijn van die arme Ivo.

Een schoenendoos vol schandalen

Ivo is de volgende oudburgemeester van Rotterdam die struikelt over een bonnetje. Ik blijf dat trouwens een understatement vinden hoor, ‘bonnetje’. Als je een brood afrekent bij de Albert Heijn, dan krijg je een bonnetje. Als je miljoenen uitgeeft, krijg je op zijn minst een kwitantie. En het staat op je bankafschrift, tenminste…als het niet zwart is uitbetaald natuurlijk. Daarom verbaasde mij het enorm dat er zolang gezocht moest worden naar dit ontbrekende stukje bewijsmateriaal. Hoe groot is die schoenendoos van de VVD? En liggen er toevallig nog meer ‘bonnetjes’? Wellicht nog een verloren gewaand fotorolletje van Joris Voorhoeve of de geronselde volmachtstemmen van Jos van Rey? Of de DSB schaduwboekhouding van Robin van Linschoten?

Je zult als premier maar met dit zootje ongeregeld de verkiezingen in moeten 18 maart. Niet helemaal de campagne die Mark Rutte voor ogen had, lijkt me zo. Met een vertrekkende Peppi&Kokkie die, nog voor er een debat heeft plaatsgevonden, al hun ontslag hebben gekregen van de koning. Gewoon vluchten, niks uitleggen. Lekker aan het wachtgeld. Klein ideetje trouwens; van mensen die een uitkering ontvangen wordt vaak ook een ‘kleine’ tegenprestatie verwacht. Is het geen idee om deze twee snoeshanen een leuk conducteurspakje aan te trekken komende periode? Kunnen ze zich alsnog inleven in een dossier wat blijkbaar al een tijdje onderop heeft gelegen. Ik zeg: doen!

Het kan altijd erger

En wat Mark Rutte betreft. Gewoon lekker doorgaan. Het kan altijd erger. Sterker nog, er is één partij die het nog veel bonter maakt als je het mij vraagt. Bij staatssecretaris Van Rijn van de PvdA staat namelijk nét zo’n grote schoenendoos. Wat zeg ik, staat een hele stapel schoenendozen. Stuk voor stuk tot aan de nok gevuld met bonnetjes. Rechtmatige declaraties voor uitbetalingen van pgb’s aan mensen die met hart en ziel zorg hebben verleend aan hun medemensen die het heel hard nodig hebben.

Het enige verschil met crimineel Cees H. ? Hij kreeg wel uitbetaald.

Advertenties

6 Reacties to “Bonnetjes”

 1. Marion 10 maart 2015 bij 09:51 #

  Verfrissend eindelijk weer eens een léuke blog ipv alleen maar boer zoekt vrouw (die ik achter elkaar delete) alsof er niks anders in de wereld gebeurt terwijl je zo schitterend treffend schrijft!
  Blij dat ik toch niet, al balend over die boerenblogs, ben afgehaakt.

  • feetjeblogt 10 maart 2015 bij 10:04 #

   Met bzv en widm, was er even geen ruimte voor gewone blogs….maar komt zeker weer. Blij dat je niet bent afgehaakt in ieder geval!

 2. Ans 10 maart 2015 bij 10:09 #

  heel goed verwoord , een grote bende is het . en het ergste ze krijgen wachtgeld waar een gewoon mens alleen van kan dromen . En maar bezuinigen maar dat woord bestaat voor zulke ( Heren ) niet.

 3. Karolien Mennes 10 maart 2015 bij 10:45 #

  Weer een leuk verhaal. Ook ik las BZV niet, sterker nog ik heb nog nooit een aflevering gezien, maar WIDM daar in tegen wel. Vond het zeer leuke blogs. Wel leuk dat het nu om de ‘dagelijkse’ dingen van de ‘gewone’ mens gaat. En ik ben het met Marion eens, je schrijft ontzettend leuk en inderdaad heel treffend.

 4. Harry 10 maart 2015 bij 13:09 #

  Langzaam aan brokkelt het kabinet af…
  stukje voor stukje ..komen berichten naar buiten…die ons schokken.
  zoals …
  miljoenen voor criminelen ????
  uhhhhhh

  wil iemand me dat uitleggen ?

  tja…ik vermoed dat deze regering de koffers kan in pakken.

  en dan krijgen ze nog 5 jaartjes centjes..
  tja..en een baantje ergens bij een grote multi national..
  ogerm ..je zou medelijden krijgen.

  we worden voor de gek gehouden waar we bij staan.

  dat mensen de politiek NIET meer vertrouwen is al lang ’n feit.
  tja..wat nu ?

  ===========================================

  Al is de leugen nog zo snel…de waarheid achter haalt het wel.!!
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ +++ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  Leugens en verdraaien van de waarheid..dat mag niet. En toch gebeurd dat regelmatig, sjoemelen met de waarheid ondergraaft het vertrouwen, zeker als je mag verwachten dat ’n persoon op een plek zit wat een voorbeeld functie is. Denk aan artsen, politie agenten, geestelijken, leraar (es), burgemeester…en als minister en staatsecretaris .
  Ja dat geld zeker als ie een top functie heeft. Dat kan ook je partner zijn hoor…ook dat is een top functie .
  De heren Opstelten hebben flink de boel op stelten gezet. DOM…ik zou dat niet ‘’verwachten’’ van zo’n geleerde heren dat ze in die val zouden lopen. Dachten ze echt er mee weg te komen ? Wat denkt de burger…ze hebben over ons beslist..en er zijn wetten die nu nog steeds op toepassing zijn op ons. Ze hebben ’n grote macht gehad om mensen wel of niet uit te wijzen…ze leken GOD wel.
  Zijn ze dat ook geweest, ’n God figuurtje ?
  Waarschijnlijk wel..ze konden veel doen door ’n handtekening te plaatsen onder een bevel .
  Je zult maar asiel zoeker zijn, en nu weet je wat ze op hun kefstok hebben….en hun deden je uitwijzen.
  Beangstigend.! Ook wij zijn zeker door hun beïnvloed…ons leven word geleid door wetten enz. waar ook hun de hand in hadden. Welke rotte appels zitten er nog in die mand ? de regering is vergeven zou je denken van graaiers, en leugenaars. Bedenk eens wat er met jouw zou gebeuren als jij zulke dingen zou klaar spelen ! En zou je echt 5 jaar wachtgeld krijgen ? En vele grote bedrijven staan te springen op zulke mensen..zodat ze weer meer toegang krijgen tot netwerken en mensen aan de top.
  Nee, met ons zal en zou het dan slecht aflopen…vergeet jij maar eens wat aan te geven aan de belasting..o jee..dan ben je nog niet jarig. Tja en dan beslissen zulke mensen aan de top over jouw ?
  Lekker hoor.
  Wie kun je nog vertrouwen…daar in Den Haag.?
  Voor wie durf jij je handen nog..in het vuur te steken ?
  Hmmm ik weet ut niet..!
  Zelf ben ik het met niemand meer eens daar boven in het land, want beloften ..zijn hoop gegeven gedachtes om je te lokken..om op hun te stemmen, en daarna komt de tijd van handje klap..dan komt de prijs…uit de mouw.
  Beloftes zijn woorden net als KUT of LUL. Het stelt wel iets voor…maar das maar tijdelijk.
  Die onderdelen aan ons lijf zijn ook beloftes..die heel vaak ook niet waargemaakt worden.

  Dus ik denk dat we gewoon de lul zijn..het maakt niet uit .

  Vele denken al zo, dus stemmen ?

  Op wie ?
  Op een grote leugenaar, of die ander die het nog moet LEREN ?

  Hmm wat een rotzooitje.!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: