Ondergrondse post: briefje aan Art

20 Feb

ArtJeetje Art,

Wat zag je er weer goed uit gisterenavond. Tel daarbij de prachtige decors  van Sri Lanka op en je hebt eigenlijk geen kandidaten meer nodig om er een aantrekkelijk programma van te maken. Langs deze weg dan ook maar even (voor ik het vergeet) de complimenten voor de redactie en de montage, want man oh man, wat een schitterende uitzichten komen er weer voorbij dit seizoen. Geweldig!

Zo ook de prachtige, uit de kluiten gewassen theetuin waarin de kandidaten hun eerste opdracht mochten vervullen. Geld plukken en op precies € 1851 uitkomen. Ik vroeg me af Art, wie heeft al die vier miljoen briefjes met bedragen van € 0,13 tot € 65 op mogen hangen? En wie haalde na afloop al die briefjes en knijpertjes weer weg? Mag hopen dat jullie die theeplukkers een flinke bonus hebben gegeven…..

Kaalgeplukt

Maar goed, onze vrolijke vijf hadden het in principe goed uitgedacht dit keer. Chris zijn oogjes gingen glimmen toen hij de tafel in het midden zag en opteerde direct weer voor een kantoorbaantje. Dat was de laatste keer zo goed bevallen. En dus werd hij de kassier die het geld zou gaan tellen. Daar waar sommigen nog redelijk nadachten over wat ze plukten, trokken anderen in al hun hebberigheid (of in hun hoedanigheid als mol) elk los centje van de theebladeren af. En ja, als je dan 30.361 briefjes van € 0,13 op tafel gooit zoals Margriet deed, dan wordt het nog best even doortellen. Zelfs als Rik meehelpt sorteren.

Nou is hij mijn mol, dus misschien heeft hij hier wat steken laten vallen, maar het pakken-wat-je-pakken-kan gedrag van Margriet en het hardop tellen van Marlijn waardoor iedereen in de war raakte hielp ook niet echt. Ach Chris, had al snel door dat een kantoorbaan inderdaad best leuk is, zolang je maar alleen op kantoor zit. Zodra je overgaat tot het nieuwe werken en iedereen op een kantoortuin flikkert, keldert de productiviteit en neemt de geluidsoverlast en de kantoorhumor alleen maar toe. (Sorry, moest even. Ik hoop dat mijn baas meeleest…)

Geen geld dus voor de pot, want het bedrag kwam een heel eind lager uit. Zeg eens eerlijk, Art, hebben jullie het überhaupt wel geteld? Of zijn jullie maar gewoon van uitgegaan dat deze groep weer gefaald had? Geeft niet hoor, ik snap dat wel. Gelukkig leren ze er wel van, want dit keer vond er een goede evaluatie plaats na afloop, daar moest ik dan wel weer om lachen. Waarbij Marlijn nogal opzichtig opmerkte dat zij nog heel veel afleveringen te gaan had. Vooruitziende blik? Eén vraagje nog, waar ik echt heel benieuwd naar ben….was er toevallig één briefje bij waarop het exacte bedrag vermeld stond? Dat was dan pas humor geweest….

Never change a…..ach laat ook maar

Weet jij trouwens wiens idee het was om de kamerindeling om te gooien, Art? Plotseling waren M&M van elkaar gescheiden en beleefde Margriet een onvergetelijke slaapkamerervaring met Chris. Had ze van dokter Corrie het advies gekregen om het dan toch maar een keer te proberen met een man? Het werd me nergens duidelijk waarom de dames gewisseld hadden. Ik denk toch dat het Martine was, die de boel even wilde opschudden. Net zoals ze bij het ontbijt informeerde naar de pot en voorstelde om een nieuwe penningmeester aan te stellen. Bij voorkeur Chris met zijn onhandige tas. Ik ben allang blij dat het geld niet bij één van de dames terecht was gekomen, aangezien de volgende opdracht in een meterslange winkelstraat plaatsvond. De verleiding is al gauw groot.

In Colombostreet in Kandy was bij één van de ondernemers een enveloppe met € 1500 neergelegd. Geniaal idee van jullie redactie om het o zo verslavende grote logospel nu IRL te laten plaatsvinden. Logo’s vinden, naam erbij schrijven en er op die manier achter komen waar het geld zich bevindt. Top idee. Er waren twee groepjes, twee borden en één stift. Heb jij toevallig een stift achtergehouden, Art? Of heeft Chris ‘m ergens gedumpt toen hij even los van de groep op verkenning ging? Nou ja, wie deze mollenstreek ook heeft uitgehaald, het mocht niet baten. Dankzij de scherpzinnigheid van Martine, werd al gauw duidelijk dat aan de hand van twee initialen ook gezocht kon worden. Briljant.

Terwijl Chris er met zijn neus pal op stond, keek en wilde doorlopen (verdacht!) zag Martine plots het uithangbord van de lokale notaris. Goed gekozen moet ik zeggen! En daar, waar het digitale tijdperk nog niet echt zijn intrede heeft gedaan, ergens tussen de ontelbare dossiers en bijbehorende zilvervisjes, lag een enveloppe met € 1500. Jee….zowaar geld verdiend! Was jij ook zo trots, Art? Ze kunnen het wel. Als ze maar willen.

Snapshots

Wat daarna volgde was een merkwaardig shot van een beeldje uit een fontein, waarop te zien was hoe een sadistisch engeltje een krokodil tot een handtasje aan het knijpen was. (Wat was daar dan het idee achter?) Om vervolgens door te schakelen naar Margriet die Marlijn aan het zwartmaken is bij Martine en Marlijn die Margriet aan het zwartmaken is bij Rik. Heerlijke konkeltelevisie dus! Ook enorm gelachen om de Sri Lankese versie van Lange Jan uit de Efteling trouwens, die boven de bomen uitstak. Alleen iets blekere en corpulentere versie, maar voor de rest….sprekend!

Wederom complimenten voor jullie team wat dat betreft. Hoe ze die locaties toch elke keer weer vinden…zoals die verlaten theefabriek ook, bij de laatste opdracht. (Heb overigens enorm moeten lachen om de ‘leaf elevator’, geweldig hoe in sommige landen de theebladeren hun eigen lift hebben….maar dit terzijde) Fenomenale locatie. En briljant bedacht ook: aan vijf BN’rs de opdracht geven om een parcours af te leggen en daarbij niet op de foto te gaan. Tegennatuurlijker kan haast niet. Wat ik alleen niet begreep is waarom ze een portofoon meekregen. Je kon elkaar niet helpen verder (ja met de tijd doorgeven misschien) dus het werd al gauw een soort verkapte sekslijn waar alleen gehijg en gekreun door klonk. Iets wat volgens mij Martine ook opmerkte trouwens met haar ‘oh wat geil dit’.

Het was een flitsende opdracht, maar ik vond het wel heel erg TO OBVIOUS dat Rik én maar één enveloppe meenam (ze beten ‘m bijna, verdorie…hoe dik moet het er op liggen) én op de foto was gezet. En daarbij was die ene enveloppe ook nog leeg. Voor een mol wel heel erg doorzichtige actie, waardoor ik nu weer aan het twijfelen ben geslagen. Maar ja, ook de anderen (en dan met name Marlijn en Chris) houden er rare acties op na. Alleen Margriet en Chris haalden dit keer geld binnen voor de pot, maar wat zegt dat eigenlijk?

Wat nu?

Ik weet het niet meer, Art. Het helpt ook niet als jij aan het begin van de uitzending zo ontzettend de nadruk legt op Rik als mogelijke mol. Toch blijf ik er maar bij. Omdat switchen gewoon nooit zo verstandig is. En omdat Rik nog steeds geen geld heeft binnengebracht voor de pot. Maar ook omdat Martine iets opmerkte tijdens de winkelopdracht. “Ik zie helemaal geen eagerness, bij Rik”, zei ze. En dat zegt ook iets. Zo niet, heel veel. Daarbij heeft Rik een groen mollenboekje. Je ziet…uit pure wanhoop bedenk ik de aanwijzingen waar je bij staat.

Ik zag deze aflevering trouwens wel veel, heel veel eagerness bij Martine, waardoor ik mijn bedenkingen bij haar al snel liet varen. Dankzij haar was er behoorlijk wat geld in de pot gekomen ook deze keer. Zo jammer dat ze juist na zo’n productieve aflevering naar huis wordt gestuurd. En zo sneu ook voor Margriet, die net een abonnement had genomen op de VT wonen, om hun gezamenlijke huisje in te richten. Die samenwoonplannen moeten nog maar even wachten, want ook Margriet zou zomaar eens nog lang in het spel kunnen blijven.

Ach, uiteindelijk maakt zelfs dat me allemaal niet uit. Zolang jij maar tot het eind in beeld blijft, Art.

Tot volgende week?

Liefs, Yvette

 

 

 

Advertenties

2 Reacties to “Ondergrondse post: briefje aan Art”

  1. Karolien Mennes 20 februari 2015 bij 11:55 #

    Weer top uiteen gezet. Blijft leuk om jouw verhalen te lezen.

  2. José 20 februari 2015 bij 13:01 #

    Helemaal mee eens met Karolien Mennes.
    Heb er niets aan toe te voegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: