BZV: terugblik of voorpret?

21 Dec

9139f22f-6da0-47af-bdab-0f65a8851b67Boer zoekt vrouw bestaat alweer 10 jaar. En dat moet gevierd. Met een terugblik, verspreid over deze én volgende week. Officieel heet het een terugblik, maar stiekem is het ook gewoon een fijne aanloop naar het volgende seizoen, dat in januari van start gaat. Voorpret dus, in de vorm van nagniffelen. Laat dit trouwens ook gelijk een waarschuwing zijn voor al mijn blogvolgers…vanaf januari breekt de hel hier los, want dan blog ik wekelijks over zowel #BZV als #WIDM. Ontvolg nu het nog kan, zou ik zeggen.De terugblik was alles waar ik op hoopte en meer. Boeren, vrouwen en heel veel kinderen, kwamen ergens in Nederland bij elkaar om met elkaar terug te kijken. Eén grote, gezellige boel met ‘ons Yvon’ als stralend middelpunt. En er was een quiz, om te voorkomen dat er eventueel toch nog ergens ongemakkelijke stiltes zouden vallen….met boer Richard (u weet wel, de valsspeler) als scheidsrechter. Oh en er was natuurlijk ondertiteling. Heel. Veel. Ondertiteling.

Een greep uit de uitzending van vanavond: Yvon keerde terug naar Denemarken om Johan en Ingrid te bezoeken. Positief beginnen, moet de redactie gedacht hebben, want man oh man, wat straalden die twee het erf af. We zagen hoe Johan bijna niet meer in zijn overall past door Ingrid, maar ik zag tijdens de reünie ook hoe leuk Ingrid er uitzag in een jurkje (vaker doen, meid!) Heerlijk hoe zij elkaar hebben gevonden, het geluk spat er vanaf. Net als bij Hans en Audrey die ik een paar keer met koters door het beeld zag dartelen en Jos en Dycke. Mooi, mooi, mooi.

Maar gelukkig waren er ook de standaard pijnlijke momenten. Zoals Wim, die speciaal uit Afrika over was gekomen voor een diepte interview. Samen met Evelyne zat hij op een bankje om te vertellen over hun lange afstandsrelatie. Nu is zij 1 meter 60 en hij 15 meter 12, dus ja…daar begint de afstand al. Uit het korte gesprek bleek dat Wims interesse in zijn kaboutervrouwtje zich alleen openbaarde als zij daadwerkelijk aanwezig was in Afrika. Vrouwen zijn om aan te zitten, niet om mee te converseren. Veel te veel werk, zoveel werd wel duidelijk.

Oh wat was het een heerlijke trip down memory lane. We zagen Frans ‘wat heb zij mooie poten under hare pisbak’ en bollenboer Henk, die heerlijk een theoretische kansberekening losliet op zijn logés. Het pijnlijke ontbijt waar Jan bij Siepie informeerde hoe zij het vond tot nu toe (weet u nog? weet u nog?). En boer Frank, die zijn logé direct liet soppen op de boerderij. Het toilet wel te verstaan.

Maar ook Bert en Henrieke mochten natuurlijk niet ontbreken. Met dat fantastische shot in de theekopjes. Love it. Hoop overigens voor Henrieke, dat ze iemand vindt die haar gelukkig kan maken. Vind het een ontzettend leuk mens, met een goed gevoel voor humor. Net als Yvon trouwens, die vroeg of ze nog contact had met Bert. NEE YVON! ZE HEBBEN NOOIT CONTACT GEHAD! Zucht….heb je niet gekeken?

Er werd nog gesproken met afvallers Jurjen (de Jan-Wolkers-imitator), Janne (“ik wil een jakoezzzie….”) en Zwaan (die ultra positivo). Waarbij Zwaan ons dapper wilde doen geloven dat ze er met Martin & Wilma twee beste vrienden bij had (geloof me…zoveel geluk maakt zelfs mij jaloers en ik vind Martin niet eens leuk) en Janne tussen de regels door alsnog solliciteerde naar die jakoezzie in Afrika. Tip voor Wim: zij blijft. Op zeker. Mag je er elke dag aanzitten, zolang je het bad maar vol laat lopen.

Kortom, het was weer volop genieten vanavond. Een boer vertrouwde Yvon toe dat hij door het programma heeft leren omgaan met vrouwen. Steekt ze nu waarschijnlijk niet direct met zijn riek, vermoed ik. Volgende week volgt er nog een aflevering voordat het echte werk weer begint. Waarbij ik hoop Marcel (de aardappelboer met een voorliefde voor Poolse vrouwen met dode echtgenotes), het schuurfeest van Henk met zijn smachtende Yoni (ik droomde altijd al van een leven op de boerderij), Jan (de man uit Canada die zijn levenlang geen nootje meer aanraakt) en boer Aad. U weet wel, de satéman. Zijn komst staat in ieder geval vast, getuige de preview. Ik kan niet wachten.

Ik kan trouwens ook niet slapen. Heb het witte vlees en de bloemige bermuda van Wim nog op mijn netvlies gebrand staan. Sommige beelden behoeven geen herhaling. Maar goed. Alles voor BZV.

 

 

Advertenties

3 Reacties to “BZV: terugblik of voorpret?”

  1. Ans 22 december 2014 bij 00:06 #

    Hartstikke leuk heb er weer van genoten , kijk al uit naar volgende week . Groetjes Ans

  2. José 22 december 2014 bij 09:53 #

    Je hebt het weer goed voor elkaar. Genoten!!!

  3. Erna 23 december 2014 bij 09:34 #

    Haha , leuk geschreven! Zo herkenbaar..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: