Gratuliere !!

14 Jul

fanartikel-382276_640Daar sta je dan…in a room without a roof. Maar even lekker ‘along clappen’ ho maar! Het was ook wel een heel pijnlijk gezicht hoor, die teleurgestelde, Argentijnse koppies op het veld, terwijl Pharell vrolijk ‘Happy’ zong op de achtergrond. De wachttijd van tien minuten zal voor hun gevoel wel tien uur hebben geduurd. Ach het had erger gekund. Ze hadden ook ‘Don’t cry for mee Argentina’ kunnen spelen. Misschien voor ideetje voor het volgende toernooi?

Enfin, het was een prettige finale om naar te kijken. Mooie eindwedstrijd van een geweldig WK. Heb echt (bijna) elke minuut ervan genoten. En in de uitslag kan ik me eigenlijk ook wel prima vinden. Voorafgaand aan de finale lag mijn voorkeur al bij de Duitse elf. Al was het maar omdat zij dit toernooi wel mooi voetbal hebben laten zien, in tegenstelling tot Argentinië. Ik had dan ook wel verwacht dat de finale tussen beiden landen al na een minuut of 20 beslecht zou zijn. Maar niets bleek minder waar.

Alles in één

Uitgerekend gisterenavond hadden de Argentijnen nog een soort van opleving. Veel meer kan ik het niet noemen, maar -vooral in de reguliere speeltijd- zij creeërden van beide ploegen wel de meeste kansen. Niet dat deze verder benut werden, dat niet. En tja, Duitsers vechten door tot het einde, dus al vrij snel werd duidelijk dat deze pot ook wel weer op een verlenging zou uitdraaien. Wel ja joh. Nog maar een keer laat naar bed, wat maakt het uit. Er zijn bij mij dit WK wel drie camouflagestiften doorheen gegaan om mijn wallen weg te werken, dus dit kon er ook nog wel bij.

Ach, het paste bij het toernooi. Bij de sfeer en vooral bij deze wedstrijd, die een soort samenvatting was van het gehele toernooi. Een falende arbiter, een raaskallende Frank Snoeks, te laat vlaggende grensrechters, hier en daar een elleboog, een afgekeurd doelpunt en een verlenging als toetje. Soort van alles-in-één wedstrijd. Mooi man. En natuurlijk mocht de traditionele streaker ook niet ontbreken op zo’n avond. (Even hoor, weten de streakers anno 2014 niet dat je verdomme je kleren UIT moet doen voordat je het veld op rent? Het wordt er op deze manier allemaal niet leuker op zo, hè?) Leuk ook voor Frank Snoeks, die hierdoor wel vijf keer achter elkaar het ultieme scrabblewoord ‘ordeverstoorder’ uit mocht spreken.

Jamai scoort !!

Gelukkig was daar het grote beeld van de verlosser, met de ondergaande zon als een prachtige aureool om het hoofd, die tijdelijk als decor diende voor de onwetende televisiekijker. Tip voor FIFA, by the way…er valt anno 2014 niet zo heel veel te censureren, met alle sociale media enzo…maar goed, het was een mooi shot verder hoor, daar niet van. Of zoals Snoeks het zou zeggen: een prachtige ansichtfoto! Eigenlijk ontbrak er aan deze finale maar één ding. En dat was het Nederlands elftal. Maar goed, life goes on.

Enfin, dankzij de look-a-like van Jamai Loman, werd het in de laatste vijf minuten van de verlenging alsnog 1-0 voor Duitsland en mochten de jongens van Joachim Löw zich voor de vierde keer in de historie Wereldkampioen noemen. Weltmeister! Gratuliere! Iemand op Twitter schreef heel treffend: Louis van Gaal heeft dan misschien een gouden pik, Joachim heeft een gouden Löwter. En zo is het.

Bedankt Blatter….

En met deze uitkomst is dus nu ook het toernooi ten einde. Hopelijk betekent dit ook het einde van meneer Blatter bij de FIFA. Het wordt tijd voor een verzorgingstehuisje voor deze oude, verwarde man. Waren er misschien nog twijfels rondom zijn integriteit die de afgelopen 64 wedstrijden (nee toch?), met de uitslag rondom de uitblinkers van dit toernooi liet hij al deze twijfels achter zich. Want, kom op nou toch…Messi als beste speler van het toernooi?

Messi, dat is die man die we af en toe rondom de middenstip hebben zien sjokken? Die wakker schrok als de bal zijn kant op kwam en dan een obligaat hakje, een passeerbeweging voor de vorm maakte, zich uitrekte en weer verder ging slapen? Sorry, hoor. Maar wat maakte hem uitstijgen boven een Rodriguez, een Robben of een Müller? Vier jaar geleden gebruikten ze een inktvis om de uitslag van wedstrijden te voorspellen. Ik vermoed dat onze Sepp een blinde, overjarige cavia heeft die hem helpt bij het maken van keuzes. Want als je het voor elkaar krijgt om Colombia uit te roepen tot sportiefste ploeg van het toernooi, dan heb je het echt niet begrepen. De ruggewervel van Neymar kan dat zeker beamen.

Sepp Blatter, doe ons en jezelf een plezier en blijf lekker in Brazilië. Daar zijn ze net zo goed in voetbal als jijzelf. Niet. Mijn dank gaat dan ook niet uit naar jou en je handlangers binnen de FIFA, maar naar die 32 teams die er voor gezorgd hebben dat dit WK een toernooi was waar we nog lang over na zullen praten. Een heerlijk toernooi om over te bloggen ook. Genoten heb ik, met een grote G.

Bedankt en tot over vier jaar. Hopelijk doet Giroud dan ook weer mee 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: