Terug in de doos!

5 Jul

1812246945_4b76d0101a_zAls een duveltje uit een doosje waren ze er weer, na 12 jaar afwezigheid op een WK. Als slogan kregen de Rode Duivels van België het toepasselijke “verwacht het onmogelijke” mee, wat met grote letters op de spelersbus stond. Dat het in eerste instantie verkeerd werd vertaald, daar hebben we het niet meer over, want zoals ik al zei, het was een zeer toepasselijk motto.

Niemand had enig idee waartoe het Belgische team precies in staat was, maar gaandeweg het toernooi zagen we ze wel warmdraaien en groeien, met een spectaculaire wedstrijd tegen de Verenigde Staten als voorlopig hoogtepunt. Maar nu, in de kwartfinale, ging het helaas mis. Met een 1-0 overwinning voor Messi & Co is het over en uit.

Het duiveltje kan terug in het doosje.

De twaalfde man van de wedstrijd…

Aan het begin van het duel begonnen de Belgen overmoedig en daardoor kreeg Argentinië direct ruimte om te spelen, waarop het even leek dat de Albicelestes hun vorm weer hadden teruggevonden. Leek, want na de vrij vroege goal is het spel gespeeld. Letterlijk, in ieder geval bij Argentinië. Wat dat betreft zijn het net de Duitsers, die flikten gisterenavond hetzelfde kunstje. De goal werd trouwens gescoord door ‘De Kluts’, een onbekende twaalfde speler, die aan meerdere wedstrijden meedoet. (Echt, wat is dat voor een uitdrukking jongens, ‘de bal in de kluts’??)

De Belgen waren er trouwens nog niet klaar mee, die hadden als voorbereiding zich tegoed gedaan aan een patatje oorlog en waren nog lang niet van plan zich bij deze stand neer te leggen. Daarbij wisten ze ook dat ze traditiegetrouw dit WK pas na de 70ste minuut zouden scoren, dus hun verwachtingen waren nog hoopvol. Vooral toen ze de coach van Argentinië zagen wankelen (die had zich stiekem vooraf toch moed ingedronken vermoed ik), wisten ze…het kan nog!

Alles of niets

Maar het gebeurde niet. Ze hebben het geprobeerd, de doelman heeft zelfs nog een aanval van dé Messie afgeslagen (en man, wat was hij daar trots op) en er zijn nog wat kansjes geweest. Maar het mocht niet baten. Tja, wat kan ik verder over de wedstrijd zeggen…er waren onnodige gele kaarten, er was één Belgische speler die steevast met lange mouwen speelt (had ze opgestropen man! Had zomaar het verschil kunnen maken) en in de blessuretijd ging zelfs de Belgische coach Wilmot bijna meevoetballen.

Verder moest ik ontzettend lachen om de mannen die met de brancard op kwamen rennen en onverrichterzake weer terug liepen. Vaker gezien dit toernooi en telkens moet ik dan denken aan de gieren uit die fantastische animatiefilm ‘Heksen en Bezemstelen’, waarin -naar mijn bescheiden mening- de meest fantastische voetbalwedstrijd ooit werd gespeeld. En iedere keer als ik Fellaini voorbij zag rennen, dacht ik even een jongere variant van Bob Ross te ontwaren op het veld.

Het boek is voor ons nog lang niet uit!

Enfin, Allez, genoeg gepraat. Het is over voor België. Klaar. Kak, zouden de Vlamingen zeggen. Maar nee, de aanvoerder van de Rode Duivels vatte het anders samen. “We zijn heel blij dat we de kwartfinales hebben gehaald. En tja, je weet dat aan elk verhaal een eind komt.” Laat ik je één ding zeggen Kompany, iets weten of iets accepteren, dat zijn twee verschillende zaken.

Het Nederlandse Elftal weet bijvoorbeeld dat aan hun verhaal ook een einde komt. Maar ze zijn vastbesloten om het boek “WK 2014” helemaal uit te lezen. En geen bladzijde eerder!

 

 

 

Bron foto: Marshall Astor

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: