Volle maan

24 Jun

full-moon-4797_640Over drie dagen is het nieuwe maan. En dat kriebelt. Dat kriebelt enorm. Normaal geeft hij er niet aan toe, heeft hij diverse ontspanningsoefeningen die hij voor de wedstrijd uitvoert, maar ja, die stress hè….

Want hoe hij zichzelf ook probeert voor te houden dat het maar ‘gewoon een wedstrijd’ is, hij weet ook dat van deze wedstrijd heel veel afhangt. Het is alles of niets. In het toernooi blijven of de koffer inpakken. En ja, die stress hè…dat zou hem nog wel eens kunnen nekken. Het leven van een weerwolf valt wat dat betreft niet mee….

En die jeuk hè…die verschrikkelijke jeuk….

Huilen in een hoekje

De eerste helft leek het een vrij saaie wedstrijd te worden. De Italianen verdedigden hun doel, rekten tijd, probeerden af en toe wat aan te vallen en rekten nog maar weer eens wat tijd. Beetje onsportief wel. Ik ga dan ook niet al teveel woorden vuil maken aan die eerste helft. De tweede helft daarentegen….die maakte alle verwachtingen die ik had van dit duel meer dan waar. Eén en al strijd aan beiden kanten. Alhoewel ik liever een sportievere strijd had gezien.

Een tweede helft die zonder Balotelli begon, na een lichte blessure en een gele kaart in de eerste helft bleef Italië’s enfant terrible verstandig langs de kant. Maar daarmee verdween niet het vuur uit de wedstrijd, integendeel. Uruguay ging op zoek naar de aanval en leek steeds meer in zijn nopjes. Egidio Arévalo op een goed moment zelfs letterlijk, toen hij de noppen van Claudio Marchisio op zijn bovenbeen gestempeld kreeg. Beurse plek voor Arévalo, rode kaart voor Marchisio. Ondertussen hoorde ik een zacht gejank uit de voorhoede van Uruguay opstijgen. Het bleek Suàrez te zijn, die blijkbaar ook nogal last van jeuk begon te krijgen. Die maan hè…die verdomde maan.

Je vastbijten in een wedstrijd…

Enfin, met één maffioso minder besloot Uruguay nog maar eens een tandje bij te zetten. En ja, toen ging het mis. Onze Luis nam deze aanwijzingen van de coach nogal letterlijk op en zette zijn bovengebit in de schouders van Chiellini. Gedrag wat echt niet door de beugel kan natuurlijk. Maar ja, wat ik zeg…nieuwe maan, stress…probeer je dan maar eens te beheersen. De scheidsrechter had het niet gezien en negeerde vakkundig de tandafdruk op Chiellini’s schouder. Hij is nu eenmaal een arbiter en geen wandelend forensisch instituut. Wat hem betreft hadden het net zo goed sporen van een wilde nacht met een Braziliaanse schone kunnen zijn.

Maar wij, de kijkers, zagen het wel. Een heel stadion zag het. Sterker nog, Suàrez werd even goed aan de tand gevoeld. Door zichzelf. Dacht even dat er weer een wissel aan zat te komen. Maar alles bleek nog goed vast te zitten en de wedstrijd werd voortgezet. Maar het kwaad was al geschied. Het wierp een smet op de wedstrijd, en ontnam daarmee alle glans van de goal van Uruguay door Godin. De stemming verruwde dusdanig, dat er een handgemeen ontstond tussen de banken van beiden landen. Maar omdat we dat niet mochten zien van de FIFA regie, blijft het gissen wat daar gebeurde. Alhoewel ik wel snap dat je, als je het als coach zo voor je kiezen krijgt, lichtelijk door het lint gaat.

Afvoeren of een spuitje geven?

Na het fluitsignaal was het gedaan. Weer een Europees land minder. En op zich heb ik vrede met de uitslag, maar de manier waarop hè…dat is toch wel bepalend. Voorlopig lijkt dit bijtincident voor Suãrez met een slisser af te lopen. Maar waar hij bij zijn tandartsbezoek van vanavond zijn actie beschouwt als een kroon op zijn werk, wordt er achter de schermen al druk gediscussieerd naar aanleiding van de beelden.

En het vonnis kan maar tot één ding leiden: schorsing voor de rest van het toernooi. Weerwolven zijn niet toegestaan op de velden van Brazilië. Muilkorven en afvoeren. En misschien in dit geval (derde bijtincident alweer) zelfs een spuitje…. Voor ons kikkerlandje overigens alleen maar een opluchting, want stel je toch eens voor dat we hen ergens in de finale tegen zouden komen en Suàrez speelt nog mee.

Je moet er toch niet aan denken. Vooral niet als je weet dat die wedstrijd wordt gespeeld op 13 juli. Eén dag na volle maan.

 

Bron foto:  

 

Eén reactie to “Volle maan”

Trackbacks/Pingbacks

  1. De laatste acht….. | feetjeblogt - 2 juli 2014

    […] serieuze kandidaat geweest voor de arbitrage op 13 juli. Uruguay liet zien dat er eigenlijk maar één speler is die echt de tanden in een wedstrijd kan zetten. En laat nou juist die man door de FIFA voor vier […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: