Village people

18 Jun

Karen Apricot New OrleansJe moet toch toegeven…het is een briljant idee.  Briljant.

Na het eeuwige gekoer van ‘I’m the only gay in the village’ van Daffyd Thomas, naar één grote, gezellige roze wijk vol met villagepeople.

Met een hek er omheen.

Briljant. Ronduit briljant.

En wel fijn om te weten ook, dat er een gezellig hek omheen komt. Lekker afgekaderd, overzichtelijk en -laten we heel eerlijk zijn- voor ons ook wel zo prettig. Ik bedoel, te vaak lopen ‘dat soort mensen’ tegen onze vuist aan, komen per ongeluk onder onze voetzool of betrekken een scheldpartij op zichzelf. Dat zij dit dan weer als pesterijen en mishandeling zien, dat zegt eigenlijk wel weer genoeg over hun intolerantiegrens.  Ik bedoel, wat klagen ze nou, ze hebben al een eigen optocht, een eigen kermisdag en een eigen vlag. Dat zijn meer privileges dan de gemiddelde Nederlander hoor!

Sorry, ik probeerde me even te verplaatsen in de gedachtengang van de projectontwikkelaar in Tilburg die met dit onzalige idee van een ‘Gay Village’ op de proppen kwam. Volgens hem is er namelijk behoefte aan een ‘eigen’ wijk, aangezien ruim 22% van de homoseksuele mannen zich onveilig voelt in de eigen omgeving.

Ik twijfel er niet aan dat deze cijfers kloppen. Maar hé, kom dan met een oplossing, in plaats van met een leuk vormgegeven, koddig ingerichte, isoleercel in de vorm van een eigen wijkje. Met hek. Had ik al gezegd dat er een hek omheen komt? Wat een onorthodoxe methode; niet de daders aanpakken, maar de slachtoffers opsluiten. Maar ja, om nou een hek om de rest van de maatschappij te zetten…das dan ook weer zo’n gedoe.

Wie beschermen we nu eigenlijk tegen wie?

 No law’s gonna change us
We have to change us
Whatever god you believe in
We come from the same one
Strip away the fear
Underneath it’s all the same love
About time that we raised up

Macklemore & Ryan Lewis – Same Love

 

Bron foto: Karen Apricot New Orleans

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: