No Shi(r)t !

16 Jun

250px-Uffizi,_torso_gaddi_01Portugal, pak’m beet 10 jaar geleden. Mooie mannen, in prachtige tenues. Maar de tijd van Figo is niet meer. Nu stonden er vanavond vooral elf ego’s op het veld, waaronder één vedette. Maar ja, het is in het voetbal net als met lego hè…je kunt wel een hoop stenen bij elkaar flikkeren, als ze niet in elkaar passen kun je er geen schuurtje van bouwen.

De Duitsers daarentegen waren goed op elkaar ingespeeld. Het is niks dat ze een reclamecampagne voor Nutella hebben gedaan, maar sindsdien loopt het wel heel gesmeerd. Toeval? Ik denk het niet. Alles heeft een reden. Zo ook de penalty die Duitsland al na tien minuten mee kreeg. En er vervolgens uiteraard snoeihard inschoot. No shit, we zijn begonnen!

Bijzonder gezelschap
Het leidde tot frustraties bij de Portugezen. Niet dat daar doorgaans heel veel voor nodig is hoor, maar het kwam deze wedstrijd wel erg vroeg al naar buiten. Sowieso vond ik dit elftal een beetje een bij elkaar geraapt zooitje, naast mooiboy Ronaldo liep er een bendelid die zo van zijn motor leek te zijn gevallen (Meireles), een type jaren ’70 pornoacteur met bijpassende snor (Almeida) en een uit de inrichting ontsnapte patiënt (Pepe). Niet mijn woorden overigens, volgens de commentator en het team is hij toch wel (ik citeer) een beetje ‘het debieltje’ van de Portugese selectie. Ach, als we er maar subsidie voor krijgen moeten ze gedacht hebben.

Maar ja, het is wel een klein beetje een risico, zo’n halve zool op het veld. Die denkt niet na, dus die geeft de tegenstander geen hand nadat hij hem heeft neergemaaid, nee, die geeft hem een kopstoot. En toen klonk er geen Pepe, maar Pwehpwehpweh (verbeeld hier zelf even een droef toetertje)….en mocht hij het veld verlaten. De rest van zijn ploeggenoten ging over tot een potje harde paniekvoetbal, waarbij ik hun aanvaller Nani bij deze graag wil omdopen tot Netniet. Daar waarbij onze jongens Blind de meest prachtige passes maakt, maakte deze man vooral blind heel veel passes. Hard en ongecontroleerd. Duitsland deed ondertussen gewoon wat het moest doen en ging met een keurige 3-0 de rust in.

Frustraties alom
Het fluitsignaal na de rust was voor Portugal het startsein om er nog harder in te gaan. Soms ook zelfs tegen elkaar, tragikomisch om te zien hoe de ene Portugees de ander van de bal afduwde. Of hij was kleurenblind, of deze speler heeft tot op het laatste moment niet doorgehad dat voetbal een teamsport is en geen individuele discipline. Er waren wat akelige blessures, die eigenlijk niet direct werden veroorzaakt door vuil spel maar door een verdraaiing. Het zag er in ieder geval vrij pijnlijk uit.

Dat driemaal niet altijd scheepsrecht is, werd pijnlijk duidelijk toen Ronaldo voor de derde keer deze wedstrijd een vrije trap knalhard naast schoot. Frustrerend voor de vedette, net als de penalty die Portugal eigenlijk wel had moeten hebben maar niet kreeg in de tweede helft. Ronaldo werd zo boos dat zijn haar er van in de war ging. Echt waar? Echt waar! Hij belaagde de scheidsrechter en als hij zijn handtas bij zich had gehad, had hij de beste man er waarschijnlijk nog van langs gegeven ook.

Wat niet hielp was de hattrick van Mueller die er nog maar eens eentje in schoot en de stand op 4-0 zette. Een terechte publiekswissel was zijn beloning. Waarbij we van de regie ook even een shot kregen van een zuur kijkende Angela Merkel op de tribune. Of ze was voor Portugal, of ze had te zwaar getafeld, maar enige blijdschap was niet direct zichtbaar aanwezig. Terwijl haar manschaft het nog wel zo goed had gedaan! Een ruime overwinning van 4-0, dat is nog eens een visitekaartje afgeven.

De naakte waarheid
Later op de avond werd de wedstrijd Iran tegen Nigeria gespeeld. Een wedstrijd waar je op papier nou niet direct warm voor loopt. En in de praktijk ook niet, bleek al gauw. Arno Vermeulen had waarschijnlijk straf gekregen voor zijn domme commentaar van gisteren, want hij mocht deze wedstrijd verslaan. Niet dat ik medelijden met hem had hoor. Wel met de mannen van Iran, dat dan weer wel. Ik hoopte toch zo dat ze hun shirtjes niet vuil zouden maken. Of erger nog…zouden scheuren.

Want er was hen vooraf duidelijk verteld dat ze heel, heel zuinig op hun tenue moesten zijn. Het budget was niet toereikend genoeg om een flinke voorraad aan te schaffen en de kwaliteit van deze shirts…..ach, laat ik het zo zeggen, ze worden op de hand gewassen anders krimpen ze. Jammer hoor, want hierdoor mochten ze dus ook niet van shirtje ruilen aan het eind van de wedstrijd. Terwijl dat nu juist vaak (voor mij althans) een hoogtepuntje van de wedstrijd is.

Gelukkig waren er zat alternatieven om deze avond mee af te sluiten. Want waar Duitsland zich had laten verleiden tot een reclamecampagne voor Nutella, hadden de Italiaanse mannen het beter aangepakt. Zij schitteren in een ondergoedcampagne van Dolce e Gabbana. En ik kan bevestigen, het zat van onder goed. Geen enkel shirtje wat voor afleiding zorgde.

Al heb je natuurlijk altijd nog baas boven baas. Want waar Portugal het liefst het shirt van de tegenstander kapot trekt, Iran het shirt koestert en Italië dit onderdeel gewoon geheel achterwege liet, kozen de Kroatische elf voor puur natuur. Wat nou samen douchen als je ook gewoon lekker naakt kunt zwemmen moeten ze gedacht hebben. Beetje jammer alleen van die fotografen in de bosjes. Althans, dat vonden zij zelf. Ik vond het juist een heerlijk toetje en de perfecte afsluiting van een rommelige voetbaldag. Ik ga daarom ook niet kijken naar de wedstrijd van Ghana tegen de VS. Nee, ik ga lekker dromen van de billen van Nikica Jelavić. Weltrusten!

Bron foto: Torso Gaddi (Wikipedia)

Advertenties

Eén reactie to “No Shi(r)t !”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Duitsers dansen niet | feetjeblogt - 21 juni 2014

    […] Tja, dan vind ik het op mijn beurt weer niet vreemd dat er stiekem foto’s worden gemaakt van naakte voetballers. Toch? Het WK moet voor de vrouwen toch ook leuk […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: