Nationale Systeem Storing

23 Mrt

WaJem Yoshiokat NSS betekent voor Nederland? Nou, volgens mij precies hetzelfde als voor de rest van de wereld. Nuclear Security Summit. Punt. Gewoon een vrij simpele afkorting voor een hoop ingewikkeld gedoe. Waarbij voor vier dagen tijd ons gehele landje (althans een belangrijk deel ervan) in rep en roer, afgesloten en soms zelfs onbereikbaar is. Een soort Nationale Systeem Storing bijna dus.

Nederlandse Sacherijnen Staat

Het is een hoop gedoe, zoveel is duidelijk. En Nederlanders zouden Nederlanders niet zijn als ze iets te zeuren zouden hebben. Want…oh, oh, oh, wat is het erg dat het verkeer rondom de Randstad een paar dagen platligt. Wat een onzin, hoor ik veel mensen om me heen.

Ik weet niet hoor, maar het is niet zo dat tante Truus uit Dedemsvaart op visite komt en we kunnen volstaan met even de ramen zemen…Nee, de complete wereldtop reist af naar ons koude kikkerlandje (op Poetin na dan, die is druk met uitbreidingen in/van eigen land). Best wel de moeite waard om even een grote schoonmaak te houden en wat spullen in de kast te stoppen toch? Kunnen we dan misschien voor één keer niet chagrijnig doen en gewoon genieten van het feit dat we -al is het maar voor heel even- op de kaart staan?

Ik vind het sowieso geweldig wat er nu gebeurt. Moet niet makkelijk zijn voor ons Geertje om daags na zijn roep om ‘minder, minder, minder’, nu ineens de ene na de andere buitenlander ons land te zien binnenkomen.

Natte Slip Schandaaltjes?

Waar ‘we’ van mij wel even over mogen zeuren is het feit dat er bewust gekozen is om geen vrouwen toe te laten in de bediening. Dit om andere landen niet voor het hoofd te stoten. Eh…hallo? Ik dacht dat deze wereldtop NU plaatsvond en niet in de Middeleeuwen? Bovendien, een bediend beroep is toch best een onderdanig beroep? Wat is het bezwaar precies? De cateraar zelf gaf aan dat hij ging voor uniformiteit. Ook vreesde hij dat de aanwezigheid van vrouwen teveel af zou leiden. Dat snap ik dan weer wel. Voor je het weet heb je een wereldleider die een vlek in zijn br…eh het tafelkleed maakt.

Sorry hoor, maar ik vind het ronduit gezeik. Vooral als ik dan ergens anders lees dat de escortbranche naar verwachting gloriedagen gaat beleven deze dagen. Want tja, mannen willen niet alleen over nucleaire wapens praten…nee, ze willen ook als het even kan hun eigen atoomraketje ergens afvuren. Ik geef ze geen ongelijk. Al is het wel een beetje van twee walletjes eten op deze manier, maar goed het is een mooi stukje Nederlandse cultuur toch?

Niveauloze Shit Surprise

Uit betrouwbare bron weet ik trouwens ook dat al die veiligheidsmaatregelen rondom Den Haag niet voor niets zijn. Naast oeverloos ouwehoeren over nucleaire wapens, schijnt onze regering ook bedacht te hebben om als surprise een grootscheepse rampenoefening te laten plaatsvinden. Een intermezzo wat als een bom in zal slaan. En waar de hoge heren nog wel even over na zullen praten, vermoed ik. Want alle veiligheidseisen ten spijt….hoe bewapen je je tegen Gerard Joling? NB: Achteraf bleek het gelukkig een grap van La Joling en komt de nationale veiligheid dus niet gevaar….

Bron foto: Jem Yoshioka

 

Advertenties

2 Reacties to “Nationale Systeem Storing”

  1. Patty 24 maart 2014 bij 13:28 #

    Wat schrijf je toch heerlijk Feetje 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: