Lieve Rick,

30 Nov

Lieve Rick,

Wat fijn dat er eindelijk eens een man opstaat die erkent dat de man en vrouw wezenlijk van elkaar verschillen, maar daarnaast ook werkelijk iets onderneemt om de kloof tussen beide seksen te overbruggen. Hulde !

Uiteraard wil ik hier ook graag mijn steentje aan bijdragen, dus…naast deelname aan jouw tweedaagse cursus ‘een betere vrouw’ (mijn man was direct enthousiast) bied ik ook een workshop aan voor mannen onder de noemer ‘inzicht in eigen handelen, oorzaak en gevolg’. Wat er hopelijk ook toe leidt dat er meer begrip komt tussen mannen en vrouwen onderling.

Een workshop?
Inderdaad een workshop, want een tweedaagse cursus lijkt me ietwat overbodig. Sowieso zijn vrouwen nu eenmaal veel gecompliceerder (lees: interessanter) maar het is ook algemeen bekend dat de concentratieboog van de man niet zo groot is; pak ‘m beet zo’n drie kwartier. Het is niet voor niets dat er een rustpauze wordt ingelast in voetbalwedstrijden.

De workshop duurt dus  2 x drie kwartier en bevat de volgende componenten:

Luisteren: middels een korte doch effectieve instructie leert de man interesse veinzen. Veinzen? Ja hoor. Wij vrouwen verwachten echt niet dat iemand met beperkt emotioneel inlevingsvermogen het opbrengt om ieder woord van ons ook echt tot zich te laten doordringen. Wij kennen de beperkingen inmiddels.

Maar door af en toe bezorgd te kijken, instemmend te knikken of “je hebt helemaal gelijk schatje” te zeggen, kom je al een heel eind. Ook wordt de man gewezen op zijn grote valkuil: het denken in oplossingen. Wij vrouwen zijn zelden concreet, ik geef het eerlijk toe, maar als wij ergens een oplossing voor zoeken dan zullen wij dit heel goed aangeven. Voor de rest geldt, alleen maar toehoren en zwijgen.

Winkelen: voor dit onderdeel is een diashow voorbereid waarin we diverse shots bekijken van aan paaltjes gebonden honden die voor een winkel staan te wachten omdat ze er niet in mogen. Gevolgd door foto’s van mannen die op de hoek van de winkelstraat een sigaret staan te roken. Zoek de verschillen. Inderdaad: mannen mogen wel een winkel in!!

Ook hier geldt, net als bij luisteren, veins interesse. Heus, het wordt gewaardeerd. Bovendien is het klimaat in een winkel een stuk aangenamer, zeker nu de winter voor de deur staat.

Afscheid nemen: alhoewel de titel anders doet vermoeden is dit onder mannen een zeer populair onderdeel van de training. Tijdens dit hoofdstuk leert de man namelijk om ieder biertje in hetzelfde tempo leeg te drinken. Waarom dit belangrijk is?

Laat ik het zo zeggen, het is een fabeltje dat vrouwen moeilijk afscheid kunnen nemen. Als zij besluiten te vertrekken van een feestje dan is deze stap binnen vijf minuten gezet. De man daarentegen ‘drinkt nog even zijn laatste biertje op’. Het nuttigen van dat ene biertje duurt echter vaak net zolang als het leegdrinken van een heel fust. Tijdens de workshop trainen we hier verder op.

Gratis tips!
Zoals gezegd, we hebben slechts 2 x drie kwartier en daarbij niet de illusie dat we heel veel aan de man kunnen veranderen. Is ook niet de opzet, vrouwen zijn van nature nu eenmaal veel flexibeler en kunnen zich wat dat betreft makkelijker aanpassen. Maar het zou fijn zijn als hier vanuit de man iets meer begrip voor zou kunnen zijn. Daarom sluit ik af met een aantal gratis tips, die –mits op de juiste wijze uitgevoerd- zomaar een positieve kentering binnen de relatie kunnen veroorzaken.

  • doe eens iets uit jezelf in het huishouden in plaats van wachten tot erom gevraagd wordt. Het effect zal je verbazen. Zo zou een blinkend schone badkamer zomaar tot een spontane avond vurige seks kunnen leiden
  • toon eens emotie. Hoeft niet per se echt hoor, voor mijn part ga je eerst even in de schuur een ui staan pellen. Maar laat zien (acteer) dat je gevoel in je donder hebt, je zult zien….
  • zeg af en toe tegen een vrouw dat ze er mooi uitziet of…als je niet van liegen houdt…dat je zo ontzettend blij bent met haar gezelschap. De reactie is vaak onbetaalbaar.

Investeren in je eigen relatie
Over betalen gesproken, de workshop is geheel kosteloos. Althans, bijna. Er wordt een bijdrage verwacht van € 200,= maar die wordt volledig gebruikt om te investeren in jouw relatie.

Voor dit bedrag sluit ik namelijk bij de plaatselijke bloemist een abonnement af waardoor jouw vrouw/vriendin iedere maand een boeket á € 15,= ontvangt uit naam van jou. Dit doe ik uiteraard ook uit eigen belang.

Zodat je in ieder geval kunt veinzen dat de workshop nog enigszins geholpen heeft.

Advertenties

2 Reacties to “Lieve Rick,”

  1. Stefania 1 december 2013 bij 11:13 #

    Briljante ontleding van de w(eliswaar tamelijk eenvoudige) mannelijke psyche.

  2. Marjan 1 december 2013 bij 11:42 #

    Niets aan toe te voegen. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: