Pyjamaparty Paleis Huis ten Bosch

1 Mei

geen

Dromerig staart ze naar het plafond. Wat had ze deze meivakantie graag naar Disneyland Parijs gewild. Of naar de Efteling, een kijkje nemen bij het volk van Laaf.

In plaats daarvan werd het het volk van Nederland. En mocht ze gisteren de hele dag opzitten en pootjes geven. Ach, achteraf was het stiekem toch wel heel leuk geweest…..én ze mocht lekker laat opblijven voor een keertje.

“Hatsjoe!”

“Gezondheid kindje!”  Oma kijkt haar bezorgd aan. “Het is niet te hopen dat je verkouden wordt. Ik zei nog zo tegen je moeder dat ze jullie warmer had moeten aankleden gisterenavond, maar nee hoor….gooi er maar een cape omheen en klaar. Terwijl het hart-stikke-koud is op zo’n rondvaartboot”.

Vanuit bed kijkt Amalia toe hoe oma een beetje mopperend binnenkomt met een ontbijtje. Zo kent ze haar eigenlijk helemaal niet. Sterker nog, dit is hun eerste échte slaapfeestje samen. Soort van ‘prinsessen-onder-elkaar’-momentje had oma gezegd. Wat dat inhoudt weet Amalia nog niet zo goed, maar ze vindt het nu al leuk!

Het was een drukke, hectische dag gisteren, dus ze hadden vanochtend eerst lekker uitgeslapen. Nu lekker ontbijt op bed en samen de beelden terugkijken van gisteren. Eerst het ondertekenen van die enorme menukaart. Beetje stom moment was dat, dooie boel. Na afloop had ze stiekem de pen van Rutte meegepikt. Niemand die het zag. Ja oma, maar die zei niets. Gaf haar alleen maar een knipoog.

En toen kwam het moment van de inhuldiging. De NOS had 2 deskundigen uitgenodigd waarvan zelfs oma niet wist wie het waren. Samen hadden ze hen juffrouw Zuurtje en juffrouw Pruimpje gedoopt. Wat een zure tantes waren dat zeg. Gelukkig was er ook genoeg te lachen.

Bijvoorbeeld om het commentaar van Astrid Kersseboom die vol trots Guusje Nederhorst aankondigde. “Dat is toch die van Woezel en Pip?” had ze aan oma gevraagd. Oma rolde schuddebuikend van het lachen over het bed en samen waren ze vervolgens de fouten van Astrid gaan turven. Met succes. Eén slaapkamer in het paleis heeft nu streepjesbehang.

Gelachen hadden ze ook om die meneer die vol trots zijn dolk op zijn buik droeg en daarmee zo de nieuwe kerk binnen kon lopen. Hoezo beveiliging? Of om de meneer die voor de prinsesjes uit de kerk binnenliep. Zijn jacquet zat zo scheef dat het leek alsof hij zo van het toilet was komen rennen. Tranen over hun wangen van het lachen!

Het beeld waarop haar ouders samen naar buiten kwamen had oma even op pauze gezet. Wauw! Wat zag mama er mooi uit in die blauwe jurk. Maar ook papa, met zijn verkleedkistmantel mocht er wezen. Goeie mantel trouwens, tijdens die lange zit van de eed en belofte had ze er eventjes verstoppertje in gespeeld samen met haar zusjes om de tijd te doden. Want dat was wel een heel saai stukje.

Stelde volgens oma ook niets voor….volgens haar waren dat mensen die gewend waren beloftes te doen, maar minder gewend waren om deze ook na te komen. Allemaal voor de show dus. Net als die scepter en die prachtige kronen die er lagen. Die lagen er ook alleen maar voor de sier. En een beetje om prins Charles op de kast te jagen natuurlijk.

Ze kijken nog even naar de aankomst bij het IJ, maar op het moment dat het koningslied ingezet wordt zet oma resoluut de televisie uit. “Kom op Amalia”, zegt ze, met een ondeugend lachje. “Pantoffels aan, ochtendjas aan…voor jouw papa is het vanaf nu de W van werken, maar niet voor ons! Wij gaan lol maken samen! Want voor je het weet kan het niet meer……”.

Met een glimlach springt ze uit bed en volgt haar oma de kamer uit. Iets zegt haar dat dit een pyjamafeestje wordt om nooit meer te vergeten…..

Advertenties

Eén reactie to “Pyjamaparty Paleis Huis ten Bosch”

  1. Rick 5 mei 2013 bij 22:52 #

    Haha, prachtig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: