Turks Fruit

16 mrt

geen

Eigenlijk ging het “In den Beginne” al fout, toen Eva de appel plukte en onder aanmoediging van een ander serpent een hap nam van deze verboden vrucht. Toen was al direct duidelijk; de vrouw heeft geen man nodig om in haar onderhoud te voorzien.

Gaandeweg de evolutie ontdekten sommige vrouwen ook dat de man weliswaar een noodzakelijk kwaad is op het moment dat de vrouw zich voort wil planten, maar dat zijn aanwezigheid niet zozeer benodigd is als het gaat om een geslaagd seksleven. Sterker nog, wie beter kan zich inleven in de behoeftes van een vrouw? Juist ja, een andere vrouw!

Pottenkijkers
Natuurlijk zijn er altijd wel mannen te vinden die protesteren tegen deze machtsverschuiving. Maar tegelijkertijd zijn het diezelfde mannen die (ter leeringh ende vermaeck) maar wat graag zouden willen toezien hoe twee vrouwen elkaar liefhebben. (zie hier de herkomst van het woord pottenkijkers….)

De Nederlandse man heeft zich er inmiddels redelijk bij neergelegd; als een vrouw haar fruit uit eigen boomgaard wil plukken, laat dan maar. Zolang het overgrote deel van de ‘kippetjes’ maar gewoon van hun zaad blijft eten is er niets aan de hand.

Cultuurdingetje
Bij andere culturen ligt dat helaas iets genuanceerder. Die hebben grote moeite met deze vorm van liefde.

Sterker nog, die zien nog liever dat een kind stelselmatig wordt mishandeld dan dat een kind liefdevol wordt opgevoed door twee moeders. Liever heel veel pijn, dan een pleister op de wond. Liever zes keer van de trap afgooien dan een in slaap gevallen kind zachtjes de trap opdragen en naar bed brengen. Wonderbaarlijke wereld is het toch.

Ik schreef al eerder een blog over soortgelijke Amerikaanse toestanden, maar ook in Turkije blijkt dit soort liefde nog één stap te ver.

Onverantwoordelijk gedachtegoed
En zo kan het dus gebeuren dat er op dit moment een 9 jarige jongen, met een rugzak vol traumatisch verleden, zit ondergedoken met zijn twee moeders die zielsveel van hem houden.

Naar verluidt gaan er aanstaande donderdag duizenden Turken naar Den Haag om te protesteren tegen zijn stabiele gezinssituatie. Met als onderliggende gedachte dat Turkse kinderen alleen mogen worden opgevangen door pleegouders met dezelfde culturele achtergrond en normen en waarden. En zolang die niet voorhanden zijn moeten deze kinderen zich maar neerleggen met een abonnement op de Eerste Hulp, ouders die niet naar hen omkijken en/of een vroegtijdige kennismaking met drugs. Het is niet anders.

Ondertussen, aan de Turks Syrische grens, staan Nederlandse Patriotraketten het luchtruim van Turkije te verdedigen tegen Syrische raketaanvallen.

Over verantwoordelijkheid nemen gesproken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: