Niet in de stal schijten dames!

18 Nov

Niet echt een zin waar je potentiële huwelijkskandidaten direct mee charmeert lijkt me. Toch is het Hans gelukt een vrouw te vinden die wel om kan gaan met dit soort teksten. Dit, samen met het talent om een heerlijke appeltaart te bakken, was voor Hans voldoende om de stadse Femke in zijn armen te sluiten.

Maar voor Yvonne was dit onvoldoende. Zij bleef Hans en Femke net zolang aankijken totdat zij het ook niet meer wisten. “Wil je anders nog een stukje taart”, probeerde Hans nog. Na het zien van deze scène geloof ik geen enkele ‘ongemakkelijke stilte’ uit het programma meer. Geregisseerde stiltes zijn het, door Yvonne in scène gezet.

Eerste divisie
Goed, tot zover Hans. Laten we direct maar even de hele eerste divisie (de boeren die het programma nét niet gered hebben) afwerken, dan hebben we dat maar gehad. Zo was daar Doede. Die zelf op pad is gegaan en bij maar liefst drie vrouwen dacht “Nou, Doede maar niet”. En de spruitjeskweker Johan, die heel Nederland heeft rondgereden en nu wellicht, waarschijnlijk, misschien, eventueel de ware liefde heeft gevonden. Zekerder van zijn zaak was onze komkommerboer Arthur, die na het schoolfeest 25 jaar geleden weer ouderwets zijn tong in een vrouw heeft mogen hangen. Iets wat door zijn Miranda enthousiast werd bevestigd.

Samen delen
Als sluitstuk was daar natuurlijk de vrolijke tweeling Martin&Jan, waarbij slechts één van hen een vrouw aan de haak had weten te slaan. De reden waarom zij voor hem viel? “Het paste”, aldus haar eerlijke antwoord. Tja, niet onbelangrijk natuurlijk. En oh ja, we hoeven geen medelijden te hebben met het overgebleven broertje hoor. Als ik die twinkelende oogjes bij alle drie zo zag, in combinatie met haar opmerking dat ‘hij wel van wanten weet’, durf ik te beweren dat ze nog steeds alles netjes delen. Zolang het maar past, zullen we maar zeggen.

Het echte werk
Over naar de eredivisie. Op het moment dat ik dit blogje zit te tikken zitten de boeren het seizoen na te beschouwen bij Ivo Niehe; de prijs die je betaalt voor eeuwige roem. Arme Henrieke, ben je net van Bert verlost, moet je met Ivo aan tafel. Van een vent die zijn bek niet opentrekt naar een man die constant aan het woord is. Het is even omschakelen. Iets wat overigens in Parijs (surprise, surprise) niet meer was gelukt. Of zoals Henrieke het diplomatiek zei “de terugweg was verre van gezellig”. Wat zoveel wil zeggen als: ik ben naar huis gereden en Bert is nog op zijn kaartje de weg terug naar huis aan het zoeken. Hij was al zo vaak afgezet in Frankrijk, dat wilde ze hem niet nog een keer aandoen.

Groeiproces
Ook bij Willem was het niet gelukt helaas. Maar goed, op het moment dat iemand in de Zwitserse Alpen gaat lopen roepen dat hij ruimte nodig hebt, weet je eigenlijk al genoeg. Willem vatte het sportief op en sprak diplomatiek dat er helaas geen sprake was van een groeiproces.

Bij Aad daarentegen groeit het nog altijd. Hij moest er gewoon van huilen. Hij heb zijn stukkie liefde gevonden zullen we maar zeggen. En dat is in wezen gewoon een verrijking. Ik hoor het ‘m zeggen. Ik wens hem en Jeannet alle goeds en veel saté.

Proost!
En tja, je hebt altijd baas boven baas. Van die mensen die stralen alsof ze zo uit een kernreactor komen wandelen. Dit jaar heetten ze Fiona & Henk en Martin & Wilma. Niets meer aan doen. Genieten met die handel. De eenpersoonskamer was Henk zo goed bevallen dat hij binnen het half jaar samenwoont met Fiona. Zoveel is zeker. En Martin? Die weet dat je bij het opnieuw vinden van een grote liefde geen water bij de wijn hoeft te doen. Integendeel, je schenkt elkaar wat extra bij. En wordt samen dronken. Van geluk. Proost dan maar!

Dit was mijn laatste BZV blog van dit seizoen, maar vanaf januari zal ik gaan bloggen over het nieuwe seizoen van “Wie is de mol?”. Ik hoop dat jullie mijn site dan ook weer weten te vinden!

Advertenties

Eén reactie to “Niet in de stal schijten dames!”

  1. jan 20 november 2012 bij 12:25 #

    GVD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: