Naar de bouwmarkt !

11 Nov

Iedereen die nog een sprankje hoop had werd door Bert direct aan het begin van de uitzending van Boer zoekt vrouw teleurgesteld:  hij heeft GEEN strategisch plan. “Het zal allemaal vanzelf wel goedkomen”, mompelt hij in de camera. De redactie van de KRO gelooft daar net zo min in als het kijkend publiek en daarom werd besloten tot een absoluut paardenmiddel: de magie van Disney. Als Mickey Mouse het niet voor elkaar krijgt, dan lukt het nergens moet men gedacht hebben.

Duur tripje
En dus werden Bert en Henrieke in een achtbaan gepropt, kregen ze het irritante ‘It’s a small world after all’ te verstouwen en werden ze helemaal hoteldebotel in één van de theekopjes uit het servies van Yvonne. Het mocht niet baten. Er was uiteindelijk wel vuurwerk, maar dat hoorde bij de show.Het enige moment dat Bert het naar zijn zin had in Parijs was tijdens de 1,5 uur stilzitten voor een portrettekening. Stilzitten en zwijgen, twee van zijn specialiteiten. Het bleek overigens ook één van de duurdere activiteiten tijdens de stedentrip.

Sowieso was alles duur in Parijs. Van de ‘peen met chocola’ tot aan de vruchtbaarheidsarmbandjes die hen werden opgedrongen. “Potdomme duur”, bromde Bert. “Voor een tientje had ik ook een paar meter touw bij de bouwmarkt kunnen kopen”. Ondertussen de contact- en aandachtzoekende Henrieke totaal negerend. Ik vrees dat zij nu ook onderweg is naar een bouwmarkt voor een paar planken en wat spijkers. Want ze zal hoe dan ook verdomme een wip maken dit jaar!

Eén en al seks
Hoe anders was het in bijvoorbeeld Malta. Bij Henk en Fiona straalde de seks er van af. Henk was eerst wel wat verbaasd over hoe makkelijk het ging. “Jezus mina, hebben we gewoon samen maar één kamer”, klonk het euforisch. Zijn stedentrip kon niet meer stuk. Na twee dagen werd er al onderhandeld over het aantal kinderen en de taakverdeling op de boerderij. Heb zo’n idee dat het helemaal goed gaat komen met die twee.

Met toestemming
Hetzelfde geldt voor Martin en Wilma. Die zijn zo blij dat ze elkaar hebben gevonden dat ze eigenlijk liever de hele dag op hun hotelkamer verstoppertje hadden willen spelen in hun zijden kamerjassen. De wereld kon hen gestolen worden. Maar ja, dat levert natuurlijk saaie beelden op, dus deden ze netjes wat de KRO hen opdroeg en gingen erop uit. Alles was even mooi, lief en schitterend en als kers op de taart klonk tijdens een wandeling het ‘Avé Maria’. Hét nummer dat op de begrafenis van Martin’s vrouw werd gedraaid. Haar manier om te zeggen dat het goed is zo, dacht ik gelijk, sentimentele dwaas die ik ben.

Ohne saté
Gelachen heb ik ook weer. Zo was één van de leukste beelden het shot waarin Aad in gevecht was met de elektronische sleutel van zijn hotelkamer. Best raar, want gelet op het feit dat zijn koffer al op de kamer stond zou je zeggen dat het hem al eerder gelukt was. De stedentrip naar Hamburg was voor zowel Aad als Jeannet een openbaring. Menukaarten waar geen saté op staat bijvoorbeeld. En diepe discussies over wie er straks zal moeten gaan koken. En Jeannet die zo ontzettend graag veroverd wil worden. Ze hebben elkaar heel wat beter leren kennen. Jeannet komt al wat losser, maar is nog wel op haar hoede. Aad hoeft van haar nog niet aan de ketting, maar ‘just in case’ had ze hem wel meegenomen (onopvallend verstopt in haar linkeroor).

Kwispelend de bergen in
Tot slot de stedentrip van Willem en Klaas; die kende hoge toppen en diepe dalen. In een Mongoolse tent, ergens in de Zwitserse Alpen, waanden zij zich in een Bob Rossachtig landschap. De Brokeback Mountainassociaties drongen ook bij hen direct door. En waar Willem iedere ochtend eigenlijk heel graag direct bovenop zijn nieuw verworven liefde wilde springen, was Klaas vooral bezig met het ‘vormgeven aan’ en ‘balans en ritme vinden in’ deze nieuwe relatie. Gelukkig was Willem daar al op bedacht en had hij zijn hond meegenomen op deze minivakantie. Die wil tenminste wel altijd met hem spelen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: