Schuurfeest

28 Okt

Bij het woord schuurfeest dacht ik vroeger altijd aan wilde feesten, met heel veel alcohol, muziek en losbandige types. Na de uitzending van ‘Boer zoekt vrouw’ van vanavond weet ik inmiddels beter. Een echt schuurfeest is een indoor barbecue, zonder muziek in een klein en saai gezelschap. Het liefst met niet bij elkaar passend tuinmeubilair, want dat geeft zo’n feestje nét dat beetje extra.

Meisjesdroom
Geen wonder dat Yoni er met tranen in haar ogen bij zat. Droom je al van kinds af aan van een leven op de boerderij, met kinderen in blauwe overalletjes en loslopende honden op het erf, zit je ineens midden in de treurige werkelijkheid. Dan schuurt zo’n feest ineens wel heel letterlijk. Sorry Yoni, het leven op de boerderij is geen Sound of Music, wen er maar vast aan.

‘Wen er maar vast aan’
Iets wat ik eigenlijk ook graag tegen Aad zou willen zeggen nu hij definitief heeft gekozen voor Jeannet. Want sinds hij haar heeft verteld compleet voor haar te gaan, kwam de ware, dominante aard van deze dame bovendrijven. Aad moet en zal haar gehoorzamen, zoveel werd duidelijk. Om te beginnen moet Linda per direct het huis uit! Om haar dreigementen kracht bij te zetten gooit ze met de juskom en verziekt ze zijn geliefde maïzena papje. Ja, toen moest hij Linda wel de deur uitgooien voordat er nog meer akelige dingen zouden gebeuren. Luisteren zal je Aad! En ik moet zeggen, hij had het snel door…  “Vind je het goed dat ik de hond uit laat?” vroeg hij onderdanig. Gelukkig, dat mocht. Eerlijk is eerlijk, ik verdacht Aad altijd al van een SM kelder en ik ben dan ook oprecht blij voor hem. Hij heeft zijn meesteres gevonden.

Moederskindje
Ook Willem heeft zijn keuze gemaakt. Nadat hij zijn mannen bij wijze van test aan wat korte Olympische onderdelen had onderworpen zoals het sla slingeren en het aardappel wassen (met schil, dus moeilijkheidsgraad 3) was het tijd om hen in de leeuwenkuil te werpen die hij liefkozend ‘familie’ noemde. Het werd een gezellige avond en na afloop vroeg Willem wat zijn moeder er van vond. Om vervolgens heel opstandig precies die andere keuze te maken; wat een ondeugende jongen is het toch. Ach, ik zag Klaas heel blij synchroon met Willem met zijn hoofdje knikken en zag ineens twee heel gelukkige hoedenplankhondjes voor me. Voor elkaar gemaakt die twee!

Praktisch is niet lekker
Martin ging ook bij zijn familie ten rade; wat vinden zijn kinderen eigenlijk de beste keuze? De kampen waren verdeeld, net als Martin zelf. Want och och, wat is Wilma toch een warme en hartelijke vrouw en wat voelt hij zich er prettig bij. Maar ja, Swaen, die is zo lekker praktisch en dat is ook wel spannend. Nee Martin, praktisch is niet spannend. Dat is voorspelbaar. En makkelijk. En daar hoef je verder niet bij na te denken, want dat regelt zichzelf Martin. Wat wil je? Warmte of zekerheid? Een warme prak om 5 uur stipt of af en toe een arm om je heen?  Tederheid in de slaapkamer of voorspelbare seks (ik visualiseer: een handdoek op het voeteneinde en een kookwekker op het nachtkastje)? Kom op Martin, ik weet het, Nederland weet het en jij weet het verdomme ook. Praktisch is niet lekker, is niet gezellig is…alleen maar praktisch. Punt.

One night stand
Tja, en dan Henrieke. Na de steengril van vorige week (toen Yvonne eindelijk wegging) is het er van gekomen. Ik weet het zeker. Stevige, ruige, boerenseks. En toen gebeurde haar wat er zoveel vrouwen gebeurt. Ze hoorde niets meer van Bertje. Moest er zelf achteraan bellen, hoe wanhopig kun je zijn. Bert deed zijn plicht en stuurde nog een SMS in de hoop dat het signaal duidelijk was. Maar dat was het niet. Henrieke heeft gehapt, geproefd en besloten dat ze meer wil. Zelfs als dat betekent dat ze op familiebezoek moet en onderworpen wordt aan een kruisverhoor. Het deert haar niet. Ze wil Bert. Nu. Hier op tafel. Op een bedje van sla. En Bert zat er naast en lachte als een boer met kiespijn. Dit kon nog wel eens heel pijnlijk gaan worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: