Koe knuffelen

21 Okt

Voor het oog van Berta III en haar voltallige familie werd er dan eindelijk openlijk geknuffeld op de boerderij van Willem. Met zijn volledige bekentenis over hoe fijn hij het aanraakmoment op de trekker wel niet had gevonden, gaf Jurjen groen licht aan Willem om hem even lekker stevig beet te pakken. Het leverde een hoop boegeroep vanuit het publiek op, dat dan weer wel. (Maar ja, dat zijn de risico’s van het koe knuffelen).

Rolverdeling
Eigenlijk is Willem er stiekem al uit, Klaas is leuk maar Jurjen is leuker. Ook al durft hij nog niet volledig kopje onder, zo bleek in het zwembad. Waar door de voice over nog even werd benadrukt dat Willem een wetsuit droeg met een rits aan de achterzijde, terwijl Jurjen juist een pak had gekregen met een rits aan de voorkant. Het lijken futiliteiten, maar het zegt veel over de toekomstige rolverdeling vermoed ik.

Ambities aanvaard
Over rolverdeling gesproken, Henk heeft blijkbaar doorgekregen dat de profielschets ‘huisvrouw’ niet direct veel enthousiasme oplevert bij de kandidaten. Daarom gooide hij het nu over een andere boeg en drong hij er bij Yoni op aan om toch vooral iets met haar studie te gaan doen. Voor hem hoefde ze niet de hele dag op de boerderij te werken. Meent hij dat, of is hij haar gewoon liever kwijt dan rijk? Dan zou hij dat gewoon moeten zeggen, wel zo eerlijk. Stiekem hoop ik dat ook, want Fiona is gewoon veel leuker. Steekt ook gewoon de handen uit de mouwen als ze bij iemand te gast is met eten. Ik miste trouwens Yvonne aan tafel, over het algemeen prikt ze altijd graag gratis een vorkje mee….

Arm beest
Bij Martin aan tafel was het hoogtepunt de saladequiz van Swaen. Oh, oh, oh wat viel Martin door de mand toen hij niet direct een witlofsalade in het groen-witte prutje ontdekte. Tot zover de belevenissen bij Martin op de boerderij. Of toch niet…onder het mom ‘de één zijn dood is de ander zijn brood’ profiteerde Wilma er duidelijk van dat Swaen even wat tijd voor zichzelf nodig had. Met haar hele hebben en houwen gooide ze zich zelf –allesbehalve subtiel- in de strijd. Toen Swaen bij terugkomst zag dat ze enigszins op achterstand was gekomen, moest één van de kalfjes het ontgelden. Het arme beest werd door de jaloerse ik-ben-geen-denker-maar-een-doener-Swaen bruut omver geworpen.

Diepgravend
Het meest schokkende van vanavond was het inkijkje in de privébezigheden van boer Aad. Ik vond hem al een eng type, maar nu ik weet dat hij ook graag naar de schietclub gaat krijg ik helemaal de bibbers van hem. Aad en wapens, met recht een dodelijke combinatie. Ook op dit erf vonden er diepgravende gesprekken plaats, letterlijk en figuurlijk. Met de schep in de hand vertelde Aad aan Jeannet dat zij de hoofdprijs had gewonnen: zijn hart was voor haar. Wat er daarna volgde was zelfs voor teletekst niet duidelijk. In de ondertiteling verscheen de volgende tekst ‘onverstaanbaar gepraat van Aad’.

Eindelijk!
Bij Henrieke gebeurt nog steeds niet veel, tot ontzetting van de blozende boerin zelf. Er wordt zelfs niet eens over koetjes en kalfjes gepraat, terwijl die gespreksonderwerpen toch voor het grijpen liggen. Henrieke is het zat en vat de koe bij de horens. Rick Jan per direct van het erf en Bert moet nou maar eens voor zijn gevoelens uitkomen. Bert kwam niet veel verder dan “er is nog geen klik, dat moet den’k nog groeien” (ja Bert, daarom noemen ze het een klik…). Maar toen hij even later met Yvonne (natuurlijk eet ze ergens mee!)aan tafel zat te steengrillen gooide hij al zijn gevoelens toch maar op tafel. “Ja, ik vinje toch wel leuk”. Als dat geen neuken wordt.

Advertenties

6 Reacties to “Koe knuffelen”

 1. Rick Evers 21 oktober 2012 bij 22:27 #

  Goed gedaan, en vlot ook. Leuk om te lezen!

 2. Siemco 21 oktober 2012 bij 22:47 #

  Erg gave column!!!! Een genot op te lezen!
  Volgende week zondagavond weer?!

  Groet
  Siemco

  • feetjeblogt 22 oktober 2012 bij 05:24 #

   Standaard iedere zondagavond zoals je misschien ziet als je terugleest . Dus ja, volgende week weer 🙂

 3. barbarahensen 22 oktober 2012 bij 09:01 #

  Ik zat me al op je blog te verheugen! Weer super goed, bedankt!

  Barbara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: