A nightmare on Sesamestreet

12 Okt

Vroeger was het leven van Big Bird heerlijk overzichtelijk. Hij kroop ’s ochtends uit zijn warme nestje, deed wat spelletjes met Bert en Ernie of ondernam dappere pogingen om (alweer) het alfabet uit zijn hoofd te leren. En oh ja, als hij een goede bui had zong hij daar soms ook nog een leuk liedje bij. En na zo vol dagprogramma ging hij lekker vroeg weer zijn nest in. Moe, maar voldaan.

Hoe anders ziet de agenda van Big Bird er deze dagen uit! Geheel onvrijwillig is dit uit de kluiten gewassen stuk pluimvee met hoog knuffelgehalte namelijk dé speelbal geworden in de politieke strijd tussen Barack Obama en Mitt Romney.  Inzet van de strijd om het Amerikaanse presidentschap. En daar is het buitenechtelijke neefje van Pino op zijn zachtst gezegd niet blij mee!

Obama’s grote gele mascotte
Wat is het geval? Mitt Romney heeft in zijn verkiezingsprogramma een aantal bezuinigingsmaatregelen opgenomen.  Onder het mom ‘van een kale kip kun je niet plukken’ heeft hij vooral gekeken waar er wel makkelijk geld gemist kan worden. En zo kwam hij op een aantal bezuinigingsposten uit. Eén daarvan is de Amerikaanse publieke omroep PBS, de omroep waar ook Sesame Street wordt uitgezonden. Big Bird’s broodheer dus. En zo werd deze gele gevederde vriend plotseling de mascotte van ‘de tegenpartij’, Barack Obama.

Angry Bird
Het campagneteam van Barack Obama besloot om er zelfs een apart campagnefilmpje aan te wijden; een typisch Amerikaans filmpje wat ik zelf eerlijk gezegd hilarisch vind. Zo niet Big Bird. Die veranderde na het zien van dit filmpje vanuit het niets in een Angry Bird. Hoe durfden ze! Sesamestreet is er voor de kinderen en doet niet mee aan politieke campagnes. Hij schijnt iets geroepen te hebben in de trant van “onmiddellijk van de buis met dat filmpje, anders schijt ik je hele auto onder“. Maar ja, dat bleef bij dreigen natuurlijk want hij weet ook…je bent een publiek figuur en dan is dit toch een soort van risico van het vak.

Rare jongens, die Amerikanen
Maar goed, hij heeft zich even flink boos gemaakt en is voor nu zijn ei kwijt. Laten we hopen dat de kandidaten voor het Amerikaans presidentschap hun blikveld wat gaan verbreden en Big Bird en zijn vrienden verder met rust laten. Want eerlijk is eerlijk, je campagne afhankelijk laten zijn van een grote gele vogel? Dan zie je ze wat mij betreft echt een beetje vliegen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: