Foutje, bedankt!

7 Okt

Daar sta je dan. Als klein jongentje in je roze poloshirt te luisteren naar hoe jij een Hele, Hele, Hele foute keuze hebt gemaakt. Een houding die ik eigenlijk niet verwacht had van onze normaal zo dominante Aad. Hij liet Ina rustig uitrazen, keek schuldbewust langs haar heen en toen ze eenmaal wegreed zette hij nog even de kliko aan de weg. “Zo”, moet hij gedacht hebben “Al het vuil in één keer van mijn erf”.

Helaas geen catfight
Toch vind ik het jammer. Kijk, Ina is niet de meeste aimabele vrouw om als logee te hebben (sterker nog, met Halloween durven de kinderen niet eens bij haar aan te bellen), maar ik had toch wel gehoopt op een catfight met Jeannet. Nu bleef het bij een trap na. Was op zich wel leuke televisie (want lekker gênant), maar ik had op meer gehoopt. Zeker toen Aad zei dat hij “op elke tafel minstens één snijmachine had staan” en ik Ina’s ogen zag glinsteren, had ik goede hoop. Maar helaas….het is weer een saaie boel in het mortuarium, eh op Aad’s boerderij.

Voorspelbare beeldkeuze
Zo briljant als de beeldkeuze van de kliko bij Aad was, zo voorspelbaar was de editing van de scènes bij Henrieke op het erf. Wéér zat Bert tot aan zijn schouders in de ellende. Wat een typcasting zeg, alsof hij nooit iets anders doet. Terwijl we hem toch duidelijk (nou ja, duidelijk) hoorden vertellen dat hij bijvoorbeeld ook wel eens naar de sportschool gaat. En dat hij zich dan in het zweet werkt net zolang tot hij moe en voldaan is en ruikt naar een nageboorte. Briljante tekst voor aan de eettafel. Het is te hopen dat hij niet zoveel zweet tijdens de seks, dat gun je niemand.

Henrieke leert hem in ieder geval wel steeds beter kennen terwijl Rick Jan de stallen uitmest. Zo kreeg ze zelfs even een doorkijkje naar de bevalling van haar eerste kind. Ze weet nu dat –als de nood aan de man is-  Bert haar daarbij prima kan helpen. Sterker nog, hij helpt liever bij een bevalling dan dat hij met een vrouw moet praten. Man naar mijn hart. Ik hou namelijk ook niet van mannen met teveel tekst.

Lekker weertje hè?
Het is maar goed dat Bert José niet kent. Deze goedlachse blondine praat namelijk de hele dag door. Over hoe leuk ze het wel niet vindt bij boer Martin. Waarbij ze –in tegenstelling tot de andere 2 dames- de overall mijdt en haar decolleté in de strijd gooit. Wat ze het leukst vindt op de boerderij? Het trekker rijden ! Oh ja…en boer Martin natuurlijk. Detail. Martin stuurde haar onverbiddelijk weg. Niemand had het er trouwens echt moeilijk mee, ze was nog niet koud het erf af of Wilma sprak de legendarische woorden “Lekker weer hè, vandaag?”.

Alles voor de kijkcijfers
Ondertussen mochten de dames op het erf van Henk om beurten even zijn paal vasthouden. Samen met Henk gingen zij namelijk zijn territorium afbakenen. Waarbij er zelfs even ruimte was voor een goed gesprek. Zo was Fiona benieuwd of Henk rij angst had overgehouden aan het ongeluk waarbij hij zijn vriendin verloor. Oprechte interesse of is ze gewoon bang dat ze straks continu de bob zal zijn? Enfin, we wisten al dat Henk voor degelijkheid gaat en niet voor het mooie koppie, dus het lag voor de hand dat Lisa naar huis mocht. Na lang aandringen van Yvon (janken, kreng, janken!) liet ze haar waterlanders de vrije loop. Alles voor de kijkcijfers.

Vergissen is mannelijk
Dat was ook het enige waar de KRO aan dacht toen ze homoboer Willem in de strijd gooide. Maar ondertussen blijkt Willem niet al te sensationele televisie af te leveren. Deze week zagen we hem en zijn drie mannen picknicken in het weiland. Elkaar insmerend (“oh, jij hebt goeie sterke vingers daarvoor zeg”) en krentenbollen met kaas delend. Spannender werd het niet. Ja, heel even, toen Jurjen door Willem ondervraagd werd over zijn heteroseksuele verleden, maar hij besloot ‘on the spot’ dat het niet erg was dat Jurjen ooit een vrouw heeft liefgehad. Of zoals Willem het samenvat: we maken allemaal wel eens een foutje. En zo is het maar net!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: