Wie pakt als eerste zijn koffers?

30 Sep

Wat is het verschil tussen een biologisch dynamische homoboer en een hetero melkveehouder? De homoboer gaat in één keer voor de uier terwijl boer Henk nog aan een soort van voorspel doet. Want hé, een vrouw grijp je toch ook niet in één keer in haar borsten? Eh…je bent boer of niet Henk, ik zou zeggen grijp je kans!

Boer zoekt…zichzelf

Maar goed, het is diezelfde boer die op de gang gaat slapen omdat dat nu eenmaal zo hoort, het cadeau geven van een waterkoker als hoogste vorm van romantiek beschouwt en er een schattig lampje in zijn tandenborstel op nahoudt. Henk is nog een beetje op zoek naar zichzelf als je het mij vraagt, misschien moet dat zijn eerste keuzemoment maar eens worden. Naar dat keuzemoment wordt overigens al enorm toegeleefd. Zo laat Fiona alvast heel duidelijk merken dat zij niet gemist kan worden als kokkin en laat Yoni zien dat zij het boerderijleven wel aan kan. Lisa staat er bij en kijkt er naar. Profileert zich juist niet, want daar houdt Henk niet van. Zij gaat door voor de waterkoker!

Schijt aan de setting

Ook de mannen zijn begonnen met het peilen van de stemming. Bert had hierbij de sterkste tactiek. Onder het mom van ‘ik vind je geweldig, maar ik heb zo’n moeite met de setting’, dwingt hij Henrieke tot de uitspraak die hij zo graag wil horen. Best een risico, want ze had ‘m ook zomaar naar huis kunnen sturen. Gelukkig realiseert zij zich ook dat Bert en zij elkaar het beste verstaan (wij helaas niet, ik pleit nog steeds voor ondertitels) en joeg daarom ook Barry van het erf. Leuke jongen, maar wat een herrie. Is er eindelijk eens een gemakkelijke stilte, ging hij er weer door heen kletsen. Vermoeiend.

De wederopstanding van Jeanet

Nog vermoeiender is Ina. Sowieso is het knap dat je de ergernisgraad van boer Aad weet te overstijgen. Als je daarbij dan ook nog een gloednieuw regenpak aan flarden trekt en gaat zaniken over de kwaliteit, verlies je echt iedere sympathie van de kijker. Klagend en zuchtend ging ze mee om met Aad en de andere dames de bloemetjes buiten te zetten. En wat er toen gebeurde! Jeanet sneed zichzelf met haar mesje. En direct daarna sneed Aad zichzelf in de vingers omdat hij niet even met haar mee was gelopen voor een pleister. Lieve, stille, onzichtbare Jeanet kwam tot leven en schudde onze Aad eens stevig door elkaar. En hij vond het heerlijk! Ina niet natuurlijk, die kreeg geen aandacht en begon direct weer te klagen. Ik hoop toch zo dat Jeanet volgende week weer geïrriteerd raakt,  haar mesje bij zich heeft en niet bang is om ‘m te gebruiken. Eens kijken wat Ina daarop te zeggen heeft.

Saaie superman

Over Martin valt helaas (weer) niet veel te bloggen. Sorry hoor, maar die man is gewoon verkeerd gecast. Hij zou in plaats van een overall een superheldencape moeten dragen. Daar mankeert echt helemaal niets aan. En op Swaen na heeft hij ook best wel leuke vrouwen uitgekozen. Hoogtepunt van zijn logeerpartij deze uitzending was het maïzenasausje. En dat zegt eigenlijk genoeg. Lieve man, saaie televisie.

Stilte voor de storm

Laat ik afsluiten met het kampvuur van boer Willem. Wat was het gezellig, knisperend vuur, zwoele zomeravond en een heerlijke stilte. Zelfs onze Jan-Wolkers-sound-a-like Jurjen hield even zijn mond. Hij vind het namelijk belangrijk dat je ook met iemand stil kunt zijn. Hij genoot, maar Willem niet. Had die dit geweten was hij gewoon naar bed gegaan, had hij dat klotevuur niet eens gemaakt. Maar goed, daardoor sloeg er die avond in ieder geval nog één vonkje over …..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: