Uit logeren !

25 Sep

Stel je bent dierenarts, mag gaan logeren bij de boerin van je dromen en wordt in een portretje van 2 minuten aan kijkend Nederland voorgesteld. Hoe blij ben je dan dat ze precies het shot gebruiken waarin je tot aan je schouder in een paard verdwijnt?

Man-vrouw verhouding
Het volgende shot zien we Bert het erf bij Henrieke oplopen met een reusachtige krentewegge en ik hoop hardop voor haar dat hij wel nog even zijn handen heeft gewassen. Henrieke was duidelijk op haar gemak in haar vertrouwde omgeving; zoveel spraakzamer als voorgaande afleveringen. En ik moet zeggen, ze heeft drie ontzettend sympathieke mannen uitgekozen. Alleen jammer hoe twee daarvan passief zaten toe te kijken hoe ‘de vrouw’ het eten klaarmaakte. Hulde voor Barry; hij kan misschien nog niet zo goed met koeien omgaan maar als het gaat om tafeldekken dan staat hij vooraan! Hij is niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken!

Eén grote puzzel
Zo ook onze Martin. Lieve, lieve Martin. Modelboer, modelvader en voorbeeldige man. Een hartelijk ontvangst voor alle drie zijn vrouwen, boodschappen in de koelkast en logeeradres voor de kinderen geregeld. Die man heeft eigenlijk geen vrouw nodig, die heeft zijn zaakjes zelf goed voor elkaar! Zijn puzzel is al compleet, alleen hij mist nog een mooi lijstje zullen we maar zeggen. Over puzzelen gesproken, boer Henk heeft flink wat wiskundige berekeningen los gelaten op de verdeling van de slaapplaatsen in zijn stulpje. Uiteindelijk heeft hij besloten dat er één dame op een matrasje in de woonkamer kon. De overige twee mochten zijn slaapkamer delen. Henk zelf zou in de gang gaan slapen. Dat is nog best een flinke horde als je ’s nachts naar de W.C. moet…

De woonboulevard van Aad
Zo klein als de slaapgelegenheid bij boer Henk, zo ontzettend veel ruimte heeft boer Aad tot zijn beschikking. Ik vond het bijna eng om te zien hoe hij een gloednieuwe, driepersoons slaapkamer uit de grond had gestampt speciaal voor dit programma. De rest van zijn woning was saai en onberispelijk met als enige blikvanger een enorme doopkaars. Je moet er van houden. Conclusie van Aad én zijn vrouwen ‘er was nog niet geleefd in het huis’. Ja, dat zal het zijn inderdaad…het heeft vast niets te maken met de kleurloze inrichting. Ik vind het overigens jammer dat we de kelder niet even hebben gezien, sinds Aad’s eerste optreden in BZV heb ik daar zo mijn eigen fantasieën bij gecreëerd…

Warm welkom
Ina wilde wel nog even klagen over haar ontvangst door Aad en de andere vrouwen. “Was op tijd gekomen”, denk ik dan. Bovendien, de mannen van boer Willem kregen een nog veel ‘warmer’ welkom. Een hartelijk Hallo-doe-je-rugzak-af-daar-hangt-een-overall-en-nu-aan-het- werk-welkom. Dat was voor sommigen even slikken! Leuk ook om te zien hoe de vrouw in sommige mannen bovenkwam toen de slaapkamers werden verdeeld. “Ik liep voorop, dus deze is van mij”, aandoenlijk bijna. Ik verwacht dat de grootste catfight van dit seizoen in kamp Willem zal gaan plaatsvinden.

Ongemakkelijke stiltes
Het begin van de logeerweek is vaak het startsein van een reeks zeer ongemakkelijke stiltes. Zo ook dit seizoen. Stoelen schuivend op de koffie bij de ouders van Henk, een geforceerd praatje maken met de dochter van Martin op het aanrecht of gewoon met zijn vieren aan één tafel wachten op wat er komen gaat deze week. “Mooi weer hè?” is ongeveer het hoogst haalbare conversatieniveau op zo’n eerste dag. Bert heeft zijn tactiek al bepaald: “Laat Barry maar praten, dan hoef ik het niet te doen”.

Jammer Bert, maar met zijn vlotte babbel én zijn hulp in de keuken staat Barry na deze aflevering al met 2-0 voor.

Foto: still uit filmpje KRO

NB: deze BZV blog is deze week ook op Viva.nl te vinden
 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: