BzV : de dates

16 Sep

 

Deze week werden onze boeren door Yvonne onterfd. Dat wil zeggen…uit hun weiland getrokken om heel geforceerd een door een redactie bedachte, quasi leuke activiteit te ondernemen met de 5 heren/dames van hun keuze.

(kijk) Succes gegarandeerd!
Zo vlogen bij de ‘date’ van boer Willem er direct al de vonken vanaf; hij ging namelijk met zijn mannen het ijzer smeden terwijl het heet was. En waar de één nog serieus aan het werk wilde gaan, liet Willem er geen gras over groeien. Wat kon hem dat ijzer nou schelen, hij wilde de heren gewoon diep in de blauwe ogen kijken. En terwijl wij meekeken werd al vrij snel duidelijk dat Willem zijn ware Jacob al had gevonden. Jacob zelf? Die werd er een beetje verlegen van!

Vijftig tinten rood
Ook Henrieke was verlegen, getuige het feit dat haar rode appelwangen tijdens haar date nóg roder kleurden. Van haar date zelf heb ik helaas niet zoveel meegekregen, de KRO koos ervoor om het toch maar niet te ondertitelen. Dus of ze het nou over rookmelders, romantiek of waterfietsen hebben gehad, ik heb het niet meegekregen. Het was in ieder geval amusant, want Henrieke zei onophoudelijk “ja, haha, leuk. Ja. Leuk. haha”. Wat een diepgang, die vrouw. Ik gok trouwens dat aan het einde Bertje over blijft. Grote, stille, sterke Bert met die enorme grote lippen. Die lippen én het feit dat hij veearts is zouden zomaar de doorslaggevende factoren kunnen zijn.

Waterkokerromantiek
Om te zien hoe lenig zijn vrouwtjes wel niet zijn, werden boer Henk en zijn harem een workshop Capoeira aangeboden. Hierbij viel qua lenigheid Henk zelf vooral door de mand, dankzij zijn inspanningen werd het keuzemoment bijna een natuurlijke selectie…hij schopte de dames bijna eigenhandig (en letterlijk) het programma uit. Ach, Henk bleek daarnaast best romantisch ingesteld…als je waterkoker stuk gaat krijg je van hem een nieuwe. Waar vind je nog zo’n man! Ben overigens wel blij dat hij verstandig redeneerde dat je van een mooi bord niet kunt eten en Sharon dus naar huis stuurde. Een boerderij is geen plek voor luxe paarden.

Buiten de boot gevallen
Martin en zijn dames? Die gingen fijn een stukje varen, wat lopen (eh..ik bedoel natuurlijk Wad lopen), koken en eten. Net als de boottocht kabbelde deze middag maar een beetje voort. Het werd nergens écht spannend. Aan het einde koos Martin in zijn vaste houding (linkerarm in de zij, rechterarm over zijn borst, als een soort tweede Napoleon) drie dames die mochten komen logeren. Ook Martin is het waarschijnlijk om een goed gesprek te doen, want hij liet de twee aantrekkelijkste dames buiten de boot vallen.

Sorry Aad
Hè…ben ik al aan het einde van mijn blog. Ik heb het nog helemaal niet over boer Aad kunnen hebben. Hoe hij op SM’achtige wijze zijn kudde schapen bijeen dreef. Dattie zo braaf al zijn bloemetjes heeft opgevreten. En welke vrouwen bij hem in de gesloten inrichting…eh..op de boerderij mogen komen logeren. Jammer zeg…maar ik zit echt aan mijn max. Vooral jammer omdat Aad juist zo graag de aandacht krijgt.

Sorry Aad. Volgende keer beter?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: